• BIST 9973.1
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Lefkoşa 31 °C
  • Mağusa 33 °C
  • Girne 25 °C
  • Güzelyurt 27 °C
  • İskele 33 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

Kayıp ataşelerle ilgili açıklama!

Darbe girişiminden sonra kayıplara karışan askeri ataşeler ile ilgili Ankara'da açıklama yapıldı. Kayıplar doğrulanırken, iki ataşenin kaçmış olabilecekleri Avrupa ülkesi de açıklandı.
Kayıp ataşelerle ilgili açıklama!

İsmi belirtilmeyen üst düzey bir Türk yetkili, Reuters haber ajansına kayıp ataşeler konusunda bilgi verdi. Yetkili, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Ankara'ya geri çağrılan Atina'da görevli iki ve Bosna-Hersek'te görevli bir ataşenin firari olduğunu doğruladı.

Türk hükümeti yetkilisi, "Yunanistan'daki iki askeri ataşenin ülke dışına çıkmaya çalıştığını biliyorduk. Bize ulaşan istihbarat, bunların İtalya'ya geçmiş olabileceği doğrultusunda. Bu bilgiyi doğrular doğrulamaz İtalyan makamlarla temasa geçerek konuyu bildireceğiz" dedi. Yetkili, yurda dön çağrısına uymayan Bosna-Hersek'teki askeri ataşenin nerede olduğu konusunda ise bilgi sahibi olmadıklarını kaydetti.

Saraybosna: Firar yok, ataşemiz görevinin başında

Buna karşılık Saraybosna'daki Türkiye Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada ise büyükelçilikte görevli askeri ataşenin kayıp olmadığı belirtildi. Büyükelçiliğin basın sorumlusu tarafından Reuters muhabirine yapılan açıklamada, "Türkiye'nin Bosna-Hersek askeri ataşesi Ankara'ya geri çağrılmadı. Görevini ifa etmeye devam etmektedir" denildi.

9'u general 160 askeri personel firarda 

Türk yetkili firari durumdaki askeri personelin sayısı hakkında da bilgi verdi. Yetkili, Türkiye'ye çağrılıp gelmeyen yalnızca üç askeri ataşe bulunduğunu söyledi. Yetkili, 9'u general rütbesinde olmak üzere toplam 160 civarında askeri personelin firari olduğunu kaydetti.

Aileleriyle birlikte izlerini kaybettirdiler

Gelişmeye önce Yunan basınında yer verilmiş, Türkiye'nin darbe soruşturması kapsamında geri çağırdığı başkonsoloslukta görevli albay rütbeli iki askeri ateşenin aileleriyle birlikte izini kaybettirdiği bildirilmişti.

Haberlerde, askerlerin kırmızı pasaportlarının iptal edildiği, Türkiye'ye dönmekten korkan askerlerin İtalya'ya iltica başvurusunda bulunmuş olabilecekleri vurgulanmıştı. Yunan hükümet çevrelerinden henüz konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı. İki askeri ataşenin 13 Ağustos'a kadar Genelkurmay Başkanlığı'na teslim olması gerekiyordu.

15 Temmuz darbe girişimi gecesinde sekiz asker Yunanistan'a helikopterle kaçmış ve sığınma talebinde bulunmuştu.

ABD'ye iltica eden Türk subayı

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Türkiye tarafından geri çağrılan bir Türk subayının ABD'ye iltica başvurusu yaptığı bildirilmişti. Reuters haber ajansına konuşan ve isminin açıklanmasını istemeyen iki ABD'li yetkili, söz konusu Türk subayın Virginia eyaletinde Norfolk'taki NATO'ya bağlı Müttefik Dönüşüm Komutanlığı'nda görev yaptığını belirtmiş, subayın kimliği ve rütbesiyle ilgili bilgi vermemişti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler