• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Lefkoşa 22 °C
  • Mağusa 21 °C
  • Girne 23 °C
  • Güzelyurt 24 °C
  • İskele 21 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C

“Mckenzy Binasının” Rum İçişleri Bakanlığı’nın emriyle boşaltılması

Rum İçişleri Bakanlığı’nın, Larnaka’da bulunan, Kıbrıs Türk malı arazisinin, 2016 yılındaki mahkeme kararını uygulayarak geri alması haberi Rum basınında geniş yer buldu.
“Mckenzy Binasının” Rum İçişleri Bakanlığı’nın emriyle boşaltılması

Rum İçişleri Bakanlığı’nın, Larnaka’da bulunan, Kıbrıs Türk malı arazisinin, 2016 yılındaki mahkeme kararını uygulayarak geri alması haberi Rum basınında geniş yer buldu.
Fileleftheros gazetesi ve diğer gazeteler, Kıbrıs Türk Malları Vasiliği olarak Rum İçişleri Bakanlığı’nın, Larnaka Mahkemesi’nin Ocak 2016’da aldığı kararı(mal sahibine arazinin verilmesi) uygulayarak, arazi ve üzerine inşa edilen “McKenzy Binası” isimli davet-organizasyon salonunu geri aldığını yazdılar. 
Söz konusu arazi ve binanın, polis eşliğinde kiracılarından geri alındığını yazan gazete bu gelişmenin, Ocak 2016 yılındaki mahkeme kararı ve 1960 öncesi İngiltere’ye göç eden Kıbrıslı Türk aile ile ilgili olduğunu belirtti. 
Arazinin sahibinin, Kıbrıslı Türk Fikret Ali Rıza ile yasal mirasçısı Reymond Rıza olduğunu anımsatan gazete, Reymond Rıza’nın, taşınmaz malın verilmesi ve tazminat talebiyle, Rum Yönetimi ile Kıbrıs Türk Malları Vasiliği aleyhine hukuki süreç başlattığını da belirtti. 
Davacının temel argümanın-ki bu da Larnaka Mahkemesi tarafından kabul edildi- söz konusu taşınmaz malın Kıbrıs Türk toprağı addedilemeyeceğini çünkü ne kendisinin ne de babasının Kıbrıs vatandaşı değil, İngiliz vatandaşı olduğuna dayandığını belirten gazete Fikret Ali Rıza’nın 1926 yılında Larnaka’da doğduğunu, 1951 yılında ise, 2000 yılında hayatını kaybettiğiİngiltere’ye göç ettiğini, Reymond Rıza’nın ise 1955 yılında İngiltere’de doğduğunu, buna bağlı olarak her ikisinin de Kıbrıs vatandaşı olmadıklarını yazarken babanın da, “Kıbrıs Cumhuriyeti” kurulmadan önce Kıbrıs’tan ayrıldığına dikkati çekti. 
“HÜKÜMETİN BAŞKA SEÇENEĞİ YOKTU”
Fileleftheros gazetesi aynı haberi içerisinde yukarıdaki alt başlık altında, Rum İçişleri Bakanlığı’nın konu hakkındaki açıklamasına yer verdi. 
Habere göre, Rum İçişleri Bakanlığı, hükümetin kararıyla birlikte, Larnaka Kaza Mahkemesi’nin, söz konusu taşınmaz mala ilişkin kararlarını ve hükümlerini yerine getirdiklerini belirtti. 
Bakanlık, açıklamasına mahkemenin kararının içeriğine de atıfta bulunarak mahkemenin, davacıların, bu taşınmaza sahip olma hakkına sahip olan kişiler olarak tanıdığını ifade etti.
DÜĞÜNLER-ORGANİZASYONLAR HAVADA
Öte yandan Politis gazetesi, dün yaşanan bu gelişmenin ardından söz konusu binada yapılması planlana düğün, resepsiyon ve diğer etkinliklerin, böylelikle havada kaldığını yazdı.
Habere göre, şirket avukatı yaptığı açıklamada planlanan etkinliklerin gerçekleştirilmesi için her şeyin yapılacağını ifade etti. 

Gazete haberinde ayrıca Larnaka Mahkemesi’nin, 2016 yılındaki kararının ardından, düğün-organizasyon salonu olarak kullanılan “McKenzy Binası’”nın bağlı olduğu şirketin, mahkeme kararını temyize götürdüğünü ancak Rum Yüksek Mahkeme’nin temyiz davasını ret ettiğini de anımsattı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler