• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Lefkoşa 22 °C
  • Mağusa 21 °C
  • Girne 23 °C
  • Güzelyurt 24 °C
  • İskele 21 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C

Oscar için birincilik gerekiyor

Olağan Denemeler’in OSCAR adaylığı için yarıştığı Japonya’daki Shorts Shorts Festivali başlıyor...
Oscar için birincilik gerekiyor

DETAY-ÖZEL

Ülkemizde çekilen Olağan Denemeler adlı kısa filmin Oscar adayı olmak için yarıştığı “Shorts Shorts & Asia 2016” adlı festivalin uluslararası yarışma ayağı 9 Haziran’da başlıyor. Japonya’nın başkenti Tokyo’da bu yıl 18’incisi gerçekleştirilen “Shorts Shorts” Film Festivali’nden birincilik kazanması halinde Olağan Denemeler’e kısa film dalında Oscar yolu açılacak.  

logo_b.jpg

   Kısaca Oscar olarak bilinen ve dünyanın en prestijli sinema etkinliği olarak kabul edilen Amerikan Akademi Ödülleri’ne başvurmanın ön koşulu Oscar’a akredite bir festivalden birincilik ödülü kazanmak. Asya kıtasının en büyük kısa film festivali olan “Shorts Shorts”, dünya genelinde Oscar’a akredite olan ve Oscar seçmeleri yapma yetkisi olan 80 festivalden biri. Tüm Asya kıtasında Oscar’a akredite tek kısa film festivali olan Shorts Shorts’a bu yıl 130 ülkeden 6 bin başvuru yapıldı. Olağan Denemeler, festivalin uluslararası yarışma bölümüne seçilmeyi başaran 40 film arasında yer alıyor.  

  Olağan Denemeler filminin yönetmenleri Doğuş Özokutan ve Vasvi Çiftcioğlu ile filmin başrol oyuncusu Hatice Tezcan, bu akşam festivale katılmak için Japonya’ya hareket edecek.

  Bugüne kadar 30’dan fazla ülkede düzenlenen uluslararası festivalde gösterilen Olağan Denemeler, ikisi ABD’den biri de Brezilya’dan olmak üzere toplam üç ödül kazandı.

olagan-denemeler-poster.jpg

Birinci 13 Haziran’da belli olacak

   Resmi açılışı 2 Haziran’da yapılan ve 26 Haziran’a kadar devam edecek olan Shorts Shorts Film Festivali’nde Oscar seçmelerinin yapılacağı uluslararası yarışma maratonu ise 9 Haziran’da festivale yurt dışından katılan film ekiplerinin katılacağı festival partisi ile başlayacak. Uluslararası yarışmanın kazananları ise 13 Haziran’da yapılacak ödül töreniyle açıklanacak. Olağan Denemeler, Shorts Shorts Festivali boyunca 4 kez gösterilecek. Filmin Japonya’daki ilk gösterimi 9 Haziran Perşembe günü olacak, diğer gösterimler ise sırasıyla 12, 17 ve 19 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek. 

japonya.jpg

Devler arasında…

   Hiçbir kurumdan maddi destek ve sponsorluk alınmaksızın çekilen Olağan Denemeler’in yer aldığı 40 filmden oluşun uluslararası seçkide, dünyaca ünlü yönetmen ve oyuncuların milyonlarca dolarlık bütçelere sahip filmleri de var. Bu filmler arasında en dikkat çekeni; dünyaca ünlü yönetmen Martin Scorsese’nin başrollerinde Ledonardo DiCaprio, Robert De Niro ve Brad Pitt’in yer aldığı 70 milyon dolar bütçeli “The Audition” isimli kısa filmi.  Ünlü aktör Robert Deniro’nun başrolünde olduğu “Ellis” isimli başka bir kısa film de festivalde gösterilecek filmler arasında…

  Geçen yıl 88’inci Akademi Ödülleri’nde Gizli Dünya isimli filmdeki performansıyla “En İyi Kadın Oyuncu” Oscar’ını kazanan Brie Larson’un, ikinci kez yönetmenlik koltuğuna oturduğu kısa film, “Weighting” de Shorts Shorts’un 40 filmden oluşan uluslararası seçkisinde yer alıyor.    

Ataoğlu ve Osam’a teşekkür

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İletişim Fakültesi doktora öğrencisi olan filmin eş yönetmeni Vasvi Çiftcioğlu, DETAY’a yaptığı açıklamada, Japonya’daki festivale katılmaları için maddi destek sağlayan Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu ve DAÜ Rektör vekili Necdet Osam’a teşekkür etti.

 

Özokutan: Gurur verici

Filmin eş yönetmeni ve senaristi Doğuş Özokutan da, “Çok heyecanlıyız ve mutluyuz. Bu kadar önemli bir festivalde yer almak gurur verici. Bu noktaya gelebilmek, üretime devam etmemiz için bizi teşvik ediyor” şeklinde konuştu.  

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler