• BIST 8987.31
  • Altın 2279.121
  • Dolar 32.3276
  • Euro 35.0194
  • Lefkoşa 20 °C
  • Mağusa 20 °C
  • Girne 19 °C
  • Güzelyurt 20 °C
  • İskele 20 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 13 °C

Özyiğit: "Toplumdaki değişim iradesi kararlılıkla sürmektedir"

TDP, bölge ziyaretleri çerçevesinde Yeşilköy, Serdarlı ve Gönendere'yi ziyaret etti.
Özyiğit: "Toplumdaki değişim iradesi kararlılıkla sürmektedir"

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, toplumdaki değişim iradesinin artan bir kararlılıkla sürdüğünü vurguladı. Özellikle son iki seçimde başlayan değişim iradesinin, halkın büyük çoğunluğunda artarak devam ettiğine dikkat çeken Özyiğit, bu kararlılığın gelecek açısından umut verici olduğunu kaydetti.

TDP bir süre önce başlattığı bölge ziyaretlerini sürdürüyor. Genel Başkan Cemal Özyiğit başkanlığındaki TDP heyeti bu çerçevede Yeşilköy, Serdarlı ve Gönendere'yi ziyaret etti. Bölge halkının yaşadığı sorunların dinlendiği ziyaretlerde, başta Kıbrıs konusu ve iç politikada yaşanan gelişmelere yönelik bilgiler aktarıldı, vatandaşların sorularına yanıtlar verildi. Yeşilköy ziyareti sırasında Yenierenköy Belediye Başkan vekili Mehmet Kadı'dan belediyenin son durumu hakkında da bilgiler alındı.

TDP Genel Başkanı Özyiğit, son dönemlerde birçok bölgeye ziyaret gerçekleştirerek toplumun sorunlarını dinleyerek, sıkıntıları yerinde gözlemlediklerini belirterek, toplumun büyük çoğunluğunun hükümetin icraatlarına yönelik ciddi bir tepki içinde olduğunu söyledi. Özellikle toplumun iradesini ve hukuku göz ardı eden karar ve uygulamaların çok büyük tepkiyle karşılaştığını vurgulayan Özyiğit, halkın, kendi iradesini yok sayan, toplumsal değil, zümresel menfaat peşinde koşan hükümete hesap soracağı günü beklediğini kaydetti.

Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş'ın 'Hükümetin icraatları muhalefeti çıldırtıyor' söylemine  atıfta bulunan Özyiğit, "Belli ki Sn.  Denktaş halkın arasına karışmıyor, biz vatandaşlarla sürekli bir araya geliyoruz hükümetin icraatlarından memnun olan vatandaş daha görmedik. Sn. Denktaş hayal dünyasında yaşıyor" dedi. Son iki seçimde başlayan değişim iradesinin halkın büyük çoğunluğunda artarak devam ettiğine bizzat tanık olduklarını, bu kararlılığın da gelecek açısından umut verici olduğunu vurgulayan Özyiğit, toplumun artık, düzenin devamından yana olan siyasi yapılardan umudunu kestiğini söyledi.

ÖZYİĞİT, MÜZAKERE SÜRECİNE GÜÇLÜ DESTEK VERDİKLERİNİ YİNELEDİ

TDP Başkanı Cemal Özyiğit, Kıbrıs konusuyla ilgili ise yeni tur yoğunlaştırılmış müzakere sürecinin sürdüğünü, her gün önemli bir konuda uzlaşı noktalarının açıklandığını belirterek, sürecin olumlu bir havada ilerlediğini kaydetti.Özyiğit, süreç olumlu ilerlemekle birlikte, esaslı bazı konulardaki fikir ayrılıklarının da sürdüğünü belirtti.

tdp-001.jpgLiderlerin 24 Ekim'den itibaren kısa aralıklarla yapılacak 4-5 toplantıda toprak konusunda beyin jimnastiği yapmak üzere mutabakata vardıklarını anımsatan Özyiğit, sürecin yolunda gitmesi üzerine de Kasım ayı ortalarında konunun yurtdışında detaylı bir şekilde ele alınacağını ifade etti, yılsonuna kadar olan sürecin önemine dikkat çekti.

TDP olarak adil, kalıcı, sürdürülebilir bir Federal çözümün bulunması adına toplum liderleri tarafından yürütülmekte olan müzakere sürecine güçlü destek verdiklerini yineleyen Özyiğit, "Zorlukların farkında olmakla beraber, bugüne kadar ortaya konan çaba, efor ve sağlanan gelişme boşa gitmemelidir. Bunun için de en temel ihtiyaç cesaret ve kararlılıktır. Önümüzde tarihi bir fırsat bulunmaktadır ve bu fırsat  çözümle taçlanmalıdır" diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler