• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • Lefkoşa 32 °C
  • Mağusa 31 °C
  • Girne 27 °C
  • Güzelyurt 32 °C
  • İskele 31 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C

Telsim'in Geleneksel "Güvenli İnternet Seminerleri"2014-2015 akademik sezonu tamamlandı

Telsim'in Geleneksel "Güvenli İnternet Seminerleri"2014-2015 akademik sezonu tamamlandı

 5 YILDA 12500 ÖĞRENCİ, BU YIL 2500 ÖĞRENCİ SİBER TEHLİKELERİN FARKINA VARDI

Telsim'in, Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğinde düzenlediği geleneksel Güvenli İnternet Seminerleri 2014-2015 akademik sezonu sona erdi. 1 yıl boyunca 34 okulda düzenlenen seminerlerde 25000 öğrenci internetteki tehlikeler konusunda bilinçlendirildi. Seminerler son olarak, Bayraktar Ortaokulu, Ted Koleji ve Gazimağusa Ticaret Lisesi’nde verilen eğitimler ile sona erdi.

Telsim'in geleneksel olarak 5 yıldır düzenlediği seminerlerde 12500 öğrenci internette dikkat edilmesi gereken siber tehlikerin farkına varırken, bu tehlikelerden nasıl korunacakları hakkında da bilgilendiriliyor.

Telsim'in sosyal sorumluluk projeleri kapsamında ortaokul son sınıf öğrencilerine yönelik 5 yıldır düzenlediği eğitimler, Telsim’den dönüşümlü olarak Telsim Proje Yönetimi ve Geliştirme Yöneticisi Aytaç Tanrıverdi, Telsim Kıdemli Yazılım Uzmanı Togan Çakmak, Telsim Pazarlama Yöneticisi Emre Uyguroğlu ve Telsim Bilgi Güvenliği Uzmanı Fuat Fırıncıoğluları  ile Sosyal Hizmetler Uzmanı Barış Başel tarafından verildi.

Sunumlardan sonra sorulan bir soruya doğru cevap veren öğrencilere de, Telsim tarafından birer modem ve data paketi hediye edildi.

Seminerlerde, öğrencilere, güvenli internetle ilgili "Yasal olmayan internet içeriği nedir?", "Cinsel içerikli mesajlaşma nedir?", "Bilgisayarımda virüs var" ve "Sanal oyun bağımlılığı" isimli kitapçıklar da dağıtıldı.

“İNTERNETTEKİ TEHLİKELERDEN NASIL KORUNACAĞIMIZI ÖĞRENDİK”

Semineri çok faydalı bulduklarını kaydeden öğrenciler, interneti daha güvenli kullanma konusunda bilinçlendiklerini belirterek, kendilerine böyle bir hizmet veren Telsim'e ve Milli Eğitim Bakanlığı'na teşekkür ettiler. Öğrenciler seminerle ilgili görüşlerini şöyle aktardı:

 SILA NAZ ÖZTOPRAK (TED KOLEJİ): Yararlı bir eğitimdi. Sosyal medya hesabım birkaç kez ele geçirildi. Sebebini bu seminer sayesinde öğrendim. Sosyal medya hesaplarındaki şifrelerimi arkadaşlarım ve akrabalarımla bile paylaşmamam gerektiğini öğrendim. Daha bilinçli bir internet kullanıcısı olacağım.

FAHRİ HAŞİMOĞULLARI (TED KOLEJİ): Bu eğitimden sonra internette daha temkinli davranacağım. Bende merak uyandıran sitelerin linklerine denemek için bile olsa tıklamayacağım. Virüsler nasıl koruncağım konusunda artık bilinçliyim.

 FIRTINA MELGEŞEK(BAYRAKTAR ORTAOKULU): İnternette bugüne kadar bilmediğim tehlikelerin bugün farkına vardım. Şifrelerimizi en yakınımızla bile paylaşmamalıyız. Modem ve  internet paketi kazandığım için mutlu oldum. Ödül için Telsim’e teşekkür ederim. 

MURAT ESER(BAYRAKTAR ORTAOKULU): İnternet konusunda bilgilerimi pekiştirdiğim ve yeni bilgiler edindiğim faydalı bir eğitimdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler