• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Lefkoşa 21 °C
  • Mağusa 20 °C
  • Girne 23 °C
  • Güzelyurt 22 °C
  • İskele 20 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

YDP Başkanı Arıklı: Terör yasasından neden korkuluyor?

YDP Başkanı Arıklı: Terör yasasından neden korkuluyor?
YDP Başkanı Arıklı: Terör yasasından neden korkuluyor?

İşte o açıklama;

ARIKLI' 15 TEMMUZ, YENİDEN DOĞUŞUN TARİHİDİR'

Yeniden Doğuş Partisi Genel Başkanı Erhan Arıklı, 15 Temmuz 2016 yılında Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Anavatan Türkiye'de yapmaya çalıştığı darbe girişiminin yıldönümü nedeniyle açıklama yaptı. "FETÖ hainleri, Türk milletinin direnişi karşısında bertaraf edilmiştir" diyen Arıklı, "15 Temmuz'da yeniden bir tarih yazıldı. Türk milleti, hainlerin ülkeye kurduğu tuzaklara izin vermedi. Hainlere geçit vermeyen Anavatanımız şimdi daha güçlüdür, güçlü şekilde yoluna devam etmektedir" dedi. Arıklı, "15 Temmuz gecesinin dünya demokrasi tarihine altın harflerle kazınan bir destan olduğunu" söyledi. Darbecilerin hiçbir demokraside yeri de olmadığını kaydeden Arıklı, "Darbeciler şunu net olarak bilmelidir ki, halk tokatı sert olur. Yıkar, bitirir. Türkiye'mizde de böyle olmuştur. FETÖ hainlerinin gücü kırılmıştır" dedi.

15 Temmuz'da sokaklara koşarak ülkesine sahip çıkan ve şehit olanları rahmetle ve minnetle anan Arıklı, "Kahramanlıklarıyla, Türkiye’mizin demokrasinin muhafaza edilmesini sağlayan demokrasi şehitlerini bir kez daha rahmetle ve minnetle, gazileri şükranla anıyorum. Demokrasisini güçlendirmiş, yeniden inşa sürecinde önemli bir merhaleyi geride bırakmış Anavatan Türkiye’mizin, daha güçlü, daha müreffeh, daha kudretli bir geleceğe doğru adımlarını hızlandırmış olarak yürümesini temenni ediyorum" diye konuştu.

KANBAY'IN AÇIKLAMALARI

Arıklı, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay'ın 15 Temmuz nedeniyle düzenlediği basın toplantında söyledikleriyle ilgili de açıklamalar yaptı. "Sayın Kanbay'ın açıklamaları dikkatle irdelenmeli, ikazları gözden kaçırılmamalıdır" uyarısı yapan Arıklı, "KKTC'de hükümetin FETÖ konusunda işbirliği yapması gerektiğini ve atılması gereken yasal düzenlemelerin bir an önce yapılması gerektiğini" kaydetti. Kanbay'ın, "Terör yasası ve telefon dinleme konularına işaret ettiğini" belirten YDP Lideri Arıklı şöyle devam etti;

Terör yasasından neden korkuluyor?

"Bu konuyu suiistimal edilmemeli. Yasalar düzenlenerek süreçler hızlandırılmalı. Terör yasası istemek kötü değildir. Terör faaliyetlerinde bulunanları dinlemek izlemek kötü bir şey değildir. Bazı çevrelerin terör yasası istemeyi, terör faaliyetlerine bulaşanları dinlemeyi iç işlerimize karışmak olarak lanse ettiğini görüyoruz. Bu tamamen çarpıtmadır. Kuzey Kıbrıs, terör faaliyetlerinin ve ya yandaşlarının arka bahçesi olmamalıdır. Bizler, hukuksal olarak atılacak adımlarla bu sürecin çözüleceğine inanıyoruz. Soru şudur, terör faaliyetleri için yasa istenmesi ve takibi için dinlenme talep edilmesinden neden korkuyorlar? Korkmalarını gerektirecek bir durum mu vardır?" Son olarak Kıbrıs Türk halkını yarın yapılacak anma etkinliklerine de davet eden Arıklı, "Bizler, her zaman darbelerin karşısında olacağız. Olmaya da devam edeceğiz" dedi.

Saygılarımızla

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler