• BIST 12899.35
  • Altın 6740
  • Dolar 48.8475
  • Euro 56.1129
  • Lefkoşa 20 °C
  • Mağusa 22 °C
  • Girne 22 °C
  • Güzelyurt 17 °C
  • İskele 22 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 15 °C

Holguin, görüşmelerin yeniden başlamasını umuyor

Cuéllar Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis arasındaki  görüşmelerin yeniden başlamasını umduğunu ve bu yönde çalışmaya devam edeceğini söyledi.
Holguin, görüşmelerin yeniden başlamasını umuyor

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri António Guterres’in Kıbrıs Kişisel Temsilcisi María Angela Holguín Cuéllar Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis arasındaki  görüşmelerin yeniden başlamasını umduğunu ve bu yönde çalışmaya devam edeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile Cuéllar arasındaki görüşme sona erdi. Cumhurbaşkanlığında bir saati aşkın süren görüşme sonrasında  Holguín, ardından da Cumhurbaşkanı Tatar basına açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Tatar ile görüşmesinin ardından gazetecilere açıklama yapan Holguín, birkaç hafta içinde New York’ta Genel Sekreter ile yapılacak toplantıyla ilgili süreci ele aldıklarını belirtti ve Genel Sekretere adadaki durum hakkında bir rapor hazırlamak için Kıbrıs’ta bulunduğunu söyledi.

Görüşmede, teknik komitelerin ve iki toplumdan kişileri  bir araya getirme yönündeki çalışmalarının önemini de ele aldıklarını  belirten Holguin, “Komiteler bunu yapıyor ve çok iyi yapıyorlar” ifadelerini kullandı.

Kolombiyalı diplomat, adadaki temasları kapsamında, Gençlik Teknik Komitesi, iki taraftan Ticaret ve Sanayi Odaları temsilcileri yanı sıra iki liderin temsilcileriyle ayrı ayrı bir araya geleceğini aktardı.

Holguin ayrıca,  kuzey ve güneydeki mezarlıkları ziyaret ederek orada yürütülen restorasyon çalışmalarını inceleyeceğini kaydetti.

BM Genel Sekreter’ine bir sonraki toplantı için adadaki durum hakkında bilgi vereceğini yineleyen Holguin, görüşmelerin başlamasını umduğunu ve bu yönde çalışmaya devam edeceğini söyledi.

 Holguín temasları

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu haftasında BM Genel Sekreteri’nin ev sahipliğinde Cumhurbaşkanı Tatar ve Rum lider Hristodulidis‘in katılımıyla yapılması planlanan üçlü görüşmeye ön hazırlık amacıyla adada temaslarda bulunan Holguín, cuma günü Hristodulidis ile bir araya gelmişti.

Holguin, hafta sonu Kıbrıs Kayıp Şahıslar Komitesi’ni ziyaret ederek komitenin çalışmaları hakkında bilgi almış, daha sonra da Büyük Han’ı gezerek kahve içenlerle sohbet etmişti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • “INNER TALKS” Sergisi ART ROOMS’da Açıldı
  • Berlin'de bir ilki başardı: Sol Partili Elif Eralp kimdir?
  • Sağlıklı Bir Beslenme Çantasında Neler Olmalı?
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
  • İşitme kaybı geri döndürülemiyor: Kulaklarınızı nasıl koruyabilirsiniz?
  • Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası: Pas geçme uçuş emniyetinin gereğidir
  • Kıbrıs, dijital euro için pilot uygulamaya dahil edildi
  • 2026 Dünya Kupası’nda ilk finalist İspanya
  • Balıkçılık sektörünün mevcut durumu Laguna’da masaya yatırıldı
  • KAYAD: Lapta'daki cinsel taciz iddiasında mağdur çocuk sayısı yediye yükseldi
  • Bitter çikolata sağlıklı mı? Faydaları ve riskleri neler ve ne kadar tüketilmeli?
1/20