• BIST 13704.52
  • Altın 6732.44
  • Dolar 47.7325
  • Euro 55.1145
  • Lefkoşa 35 °C
  • Mağusa 36 °C
  • Girne 31 °C
  • Güzelyurt 33 °C
  • İskele 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Ankara 33 °C

Hristodulidis Kıbrıs sorununda kalıcı çözüm hedefiyle müzakerelerin yeniden başlamasını umduğunu açıkladı.

Hristodulidis, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki yeni Türk tarafı liderliğinin göreve gelmesiyle birlikte yapılacak yeni müzakerelerin hiçbir ön koşul veya şart olmadan yürütülmesi gerektiğini vurguladı
Hristodulidis Kıbrıs sorununda kalıcı çözüm hedefiyle müzakerelerin yeniden başlamasını umduğunu açıkladı.

Politis'te yer alan habere göre Rum Yönetimi Lideri Nikos Hristodulidis, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki yeni Türk tarafı liderliğinin göreve gelmesiyle birlikte yapılacak yeni müzakerelerin hiçbir ön koşul veya şart olmadan yürütülmesi gerektiğini vurguladı.

Hristodulidis, 15 Kasım 1983’te Türkiye ve dönemin Türk liderliği tarafından Kuzey Kıbrıs’ta yapılan tek taraflı “devlet ilanı”nın yıl dönümünde yaptığı yazılı açıklamada, "Kıbrıs Cumhuriyeti’"nin bu “yasadışı bölünme girişimlerini” hiçbir zaman kabul etmeyeceğini belirtti. Açıklamada, bu girişimlerin Türk işgali ve adadaki devam eden askeri varlığın doğrudan sonucu olduğu ifade edildi.

Hristodulidis, yıl dönümünün, "Kıbrıs Cumhuriyeti"’nin işgalin yarattığı fiili durumu tersine çevirme ve mevcut statükoyu Birleşmiş Milletler kararları ve Avrupa Birliği ilkeleri doğrultusunda sonlandırma sorumluluğunu hatırlatması gerektiğini söyledi.

Rum lider, yeni Türk tarafı yönetiminin seçimle göreve gelmesinin ardından Kıbrıs sorununun nihai çözümüne yönelik müzakerelerin “ön koşulsuz” olarak yeniden başlaması umudunu dile getirdi. Hristodulidis, bu hedef doğrultusunda “yorulmadan” çalışmayı sürdüreceğini vurguladı.

Seçiminden bu yana Hristodulidis’in, 2017’de kesilen müzakerelerin kaldığı noktadan yeniden başlamasını sağlayacak koşulları yaratmak için büyük çaba gösterdiğini aktaran açıklamada, BM özel temsilcisinin atanması, Kıbrıs sorununa dair iki genişletilmiş konferansın düzenlenmesi ve AB tarafının özel temsilci ataması gibi girişimler hatırlatıldı. Ayrıca AB liderlerinin görüşmelerin yeniden başlatılması yönündeki net destek açıklamalarına da değinildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
  • İşitme kaybı geri döndürülemiyor: Kulaklarınızı nasıl koruyabilirsiniz?
  • Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası: Pas geçme uçuş emniyetinin gereğidir
  • Kıbrıs, dijital euro için pilot uygulamaya dahil edildi
  • 2026 Dünya Kupası’nda ilk finalist İspanya
  • Balıkçılık sektörünün mevcut durumu Laguna’da masaya yatırıldı
  • KAYAD: Lapta'daki cinsel taciz iddiasında mağdur çocuk sayısı yediye yükseldi
  • Bitter çikolata sağlıklı mı? Faydaları ve riskleri neler ve ne kadar tüketilmeli?
  • Kabızlığa iyi gelebilecek altı besin ve takviye
  • Çocuklarda Yaz Hastalıklarına Dikkat!
  • Yedek subay aday adaylarına son yoklama uyarısı: Son tarih bugün!
  • LAÜ’de “Tek Kampüs, Farklı Gelecekler: Mesleğini Giy”  etkinliği gerçekleştirildi
  • Yangın söndürme helikopteri teslim edildi
  • Meritta Deniz Kaplumbağaları Rehabilitasyon Merkezi, 8. yaşını kutladı
  • Üstel: Türkiye ile Tarihi Bir Adım Daha Atıyoruz
1/20