• BIST 12254.83
  • Altın 6121.517
  • Dolar 43.0386
  • Euro 50.336
  • Lefkoşa 10 °C
  • Mağusa 10 °C
  • Girne 13 °C
  • Güzelyurt 8 °C
  • İskele 10 °C
  • İstanbul 1 °C
  • Ankara 1 °C

İranlı diplomat ve temsilcilerin Avrupa Parlamentosu binalarına girişi yasaklandı

Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Roberta Metsola, İran’ın tüm diplomatik personel ve temsilcilerinin AP binalarına girişinin yasaklandığını duyurdu.
İranlı diplomat ve temsilcilerin Avrupa Parlamentosu binalarına girişi yasaklandı

Gündem İran’daki protestolar

İran’da 28 Aralık 2025’te paranın rekor değer kaybı ve enflasyon nedeniyle esnafın başlattığı eylemler pek çok eyalete yayıldı.

ABD merkezli İran İnsan Hakları Aktivistleri Haber Ajansı’na (HRANA) göre en az 544 kişi öldü, 10 bin 681 kişi gözaltına alındı.

Gösterileri başından beri destekleyen ABD Başkanı Donald Trump, son olarak ‘İran’ın hiç olmadığı kadar özgürlüğe yakın olduğunu’ söyledi.

AP’den açık destek

X’ten paylaşımında “Artık hiçbir şey eskisi gibi devam edemez” diyen Metsola, şunları yazdı:

“İran’ın cesur halkı, hakları ve özgürlükleri için mücadeleyi sürdürürken bugün İran İslam Cumhuriyeti’ne bağlı bütün diplomatik personelin ve temsilcilerin Avrupa Parlamentosu’nun tüm binalarına girişini yasaklama kararı aldım.

Bu Meclis, varlığını işkence, baskı ve cinayetle sürdüren bir rejimi meşrulaştırmaya ortak olmayacak.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler