• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Lefkoşa 22 °C
  • Mağusa 21 °C
  • Girne 23 °C
  • Güzelyurt 24 °C
  • İskele 21 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C

Akıncı: “Sanatçı Kolay Harcanır Ama Kolay Yetişmez, Değerini İyi Bilmek Gerekir”

Köroğlu Cumhurbaşkanlığı himayelerinde sahnelenen “Kanatsız Güvercinler” oyununun aldığı ödül hakkında Akıncı’ya bilgi verdi.
Akıncı: “Sanatçı Kolay Harcanır Ama Kolay Yetişmez, Değerini İyi Bilmek Gerekir”

 Yönetmenliğini yaptığı “Kanatsız Güvercinler” isimli oyunun aldığı İsmet Küntay Tiyatro Ödülleri “En İyi Oyun Yazarı Ödülü” yle ilgili Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya bilgi veren Tiyatrocu Hüseyin Köroğlu, “Sanatçıların bu gibi ödülleri hak edecek eserler üretebilmesi için Siz Sayın Cumhurbaşkanımız gibi, sanatçılara sahip çıkacak siyasetçilere ihtiyaç var” dedi.
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, sanatçının kolay harcanabileceğini ama kolay yetişmeyeceğini, değerinin iyi bilinmesi gerektiğini belirterek, “Sanatçı, barışın, demokrasinin savunucusudur, onun sesini yükseltendir ve özellikle zor zamanlarda sanatın, sanatçının değeri bir o kadar daha önem taşıyor” dedi.
Cumhurbaşkanlığı Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, Tiyatrocu Hüseyin Köroğlu, KKTC Cumhurbaşkanlığı himayelerinde sahnelenen ve yönetmenliğini yaptığı, “Kanatsız Güvercinler” isimli oyunun aldığı, İsmet Küntay Tiyatro Ödülleri “En İyi Oyun Yazarı Ödülü” hakkında Cumhurbaşkanı Akıncı’ya bilgi verdi. 
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, eşi Meral Akıncı ile birlikte, Tiyatrocu Hüseyin Köroğlu’nu kabul ederek görüştü. Kabulde, Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Cenk Gürçağ ile Hüseyin Köroğlu’nun eşi ile kızı da hazır bulundu.
Cumhurbaşkanı Akıncı, oyunun aldığı ödülden dolayı Köroğlu’nu kutlayarak, “Hüseyin Köroğlu Kıbrıs Türk halkının bağrından çıkmış bir yetenek ve bir tiyatro insanı, değerli bir sanatçı” dedi.
Cumhurbaşkanı Akıncı, Hüseyin Köroğlu’nun, Kanatsız Kuşlar oyununu Cumhurbaşkanlığı himayelerinde gerçekleştirmek isteğinden heyecan duyduklarını ve bu heyecanın karşılıklı çalışmayı getirdiğini söyledi.
Oyunu izlediğini ve Türkiye’de ödüle layık görülmesinin yeni bir gurur vesilesi olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Akıncı, şöyle devam etti:
“SANATÇI KOLAY YETİŞMEZ. BELKİ ÇOK KOLAY HARCANIR AMA KOLAY YETİŞMEZ”
“Sanatın, sanatçının değeri, özellikle içinden geçmekte olduğumuz süreçlerde bir o kadar daha önem ve anlam kazandı diye düşünüyorum. Sanatçı, barışın, demokrasinin savunucusudur, onun sesini yükseltendir ve özellikle zor zamanlarda sanatın, sanatçının değeri bir o kadar daha önem taşıyor. Sizin gibi bir değere sahip olduğumuz için, Kıbrıs Türkleri olarak ne kadar gurur duysak azdır diye düşünüyorum.
Sanatçı kolay yetişmez. Belki çok kolay harcanır ama kolay yetişmez. Onun için onun değerini hepimizin bilmesi lazım. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün sözleri de ne kadar anlamlıdır bu konuda: ‘Her şey olabilirsiniz, milletvekili, bakan hatta cumhurbaşkanı olabilirsiniz ama sanatçı olamazsınız efendiler!’ sözü bence çok çok anmalı ve bu günlerde altı çizilmesi gereken sözlerdir diye düşünüyorum.”
“BARIŞ ARAYIŞI ELBETTE DEVAM EDECEK”
Cumhurbaşkanı Akıncı, ülkede barış arayışlarının elbette devam edeceğini vurgulayarak, şöyle konuştu:
“Sorun olduğu sürece barış arayışı da devam eder ama tabi ki bu çalışmalarımız maalesef bugüne kadar karşılıksız kaldı. Umarız ki bundan sonraki süreçlerde karşılık görür, en azından ‘kanatsız güvercinler’ kanatlanır ve adamızda barışın simgeleri olarak hep birlikte uçurabiliriz. Bu başarınızdan dolayı tekrar siz canı gönülden kutluyorum, nice daha üstün başarılar diliyorum.”
“SİZ SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ GİBİ, SANATÇILARA SAHİP ÇIKACAK SİYASETÇİLERE İHTİYAÇ VAR”
Tiyatrocu Hüseyin Köroğlu da, “Kanatsız Güvercinler” isimli oyunun sahneye konmasında KKTC Cumhurbaşkanlığı’nın büyük katkılarını gördüklerini ifade ederek, “Sanatçıların bu gibi ödülleri hak edecek eserler üretebilmesi için Siz Sayın Cumhurbaşkanımız gibi, sanatçılara sahip çıkacak siyasetçilere ihtiyaç var” dedi.
Oyunun, İsmet Küntay Tiyatro Ödülleri “En İyi Oyun Yazarı Ödülü”nü kazandığını, bundan çok mutlu olduklarını belirten Köroğlu, İsmet Küntay’ın Türk tiyatrosu için çok önemli olduğunu, jürinin özellikle sahnelerde birçok oyun olduğunu ama barış adına oyunun sadece Kanatsız Güvercinler olduğu için ödülü verdiklerini söylediğini aktardı. Köroğlu, “Bu duygularla sizinle de ödülümüzü paylaşmak istedik” dedi.
Desteklerinden dolayı Cumhurbaşkanına teşekkür eden Köroğlu, KKTC’de ve Türkiye’de oyuna perdelerini açmaya devam ettiklerini, en son üç gün önce sahnelediklerini sözlerine ekledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler