• BIST 9079.97
  • Altın 2324.15
  • Dolar 32.3591
  • Euro 34.9446
  • Lefkoşa 13 °C
  • Mağusa 16 °C
  • Girne 15 °C
  • Güzelyurt 13 °C
  • İskele 16 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

"Girne’de hükümetin rant manevrasına geçit verilmemeli!”

Toparlanıyoruz Hareketi'nden hükumete "emirname" meselesiyle ilgili sert eleştiri...
"Girne’de hükümetin rant manevrasına geçit verilmemeli!”

Toparlanıyoruz Hareketi, Karaoğlanoğlu'ndaki "emirname" meselesiyle ilgili, yazılı bir açıklamasında bulundu.

İşte açıklamanın tam metni:

Karaoğlanoğlu’ndaki eski Zeyko Yağ Fabrikası’nın olduğu yerde devam etmekte olan ve izni ‘4 kata kadar’ olmasına karşın, Girne Belediyesi’nin müdahalelerine ve mahkemenin aldığı ara emrine kulak asmayarak 7. kata kadar çıkan Kaya Turistik Tesisleri’ne ait otel inşaatı meselesi gündem olmaya devam etmektedir.  Bu hukuk, kural, mahkeme tanımaz tavırların kamuoyunda yarattığı öfke, güven kaybı ve endişe, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş ile inşaat sahibi Kaya Oteller Grubu’nun Direktörü Burhanettin Kaya’nın yaptığı açıklamalarla zirveye ulaşmıştır.

İnşaat sahibi şirketin temsilcisi Burhanettin Kaya’nın,  geçmiş hükümetlerin bölgeyi ‘kahverengi bölgeden’ ‘mavi bölgeye’ geçirmek için kendilerine söz verdiğine ve şu andaki hükümetin de ‘biz bu işi hallederiz’ dediğine dair açıklaması, ülkede dönmekte olan gizli işlerin ve iş dünyasında ve siyasette yasa tanımazlığın giderek arttığının en net göstergesidir. Kaya’nın açıklamasında, bölgenin haftaya mavi bölgeye çevrileceğinin sözünü hükümetten aldığını açıkça dile getirerek, ‘yasa, tasa Türkiye’de olmuyor, burada da olmuyor’ diyecek kadar ileri gitmesi kamu vicdanını derinden etkilemekte ve vatandaşların adalete olan güvenini sarsmaktadır.

Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş ise 25 Temmuz 2016 tarihinde ‘orada yapılan bir yatırım var, bölgeye fayda sağlayacak bir yatırımdır’ şeklinde konuşarak bölgede bir renk değişikliğine gidileceğini ve kat sayısının artacağını açıklamıştır. Birkaç hafta önce Karpaz’da bulunan iki işletmeye ait bungalovları yıkma kararı alanların, Kaya Turistik Tesisleri’ne ait söz konusu inşaata dokunmamaları – ya da dokunamamaları – akıllarda soru işaretleri bırakmakta ve bazı kişi veya kuruluşların yasalar önünde “daha eşit” olduğunu bir kez daha gözler önüne sermektedir.

Öte yandan, geçen hafta Girne Bölgesi’nde Emirname Değişikliği çalışması çerçevesinde Şehir Planlama Dairesi tarafından düzenlenen ‘danışma’ toplantısının halkın tepkisi ileri bir tarihe ertelenmiş olması, halka rağmen siyaset yapılamayacağını tüm açıklığıyla göstermiştir. Toparlanıyoruz Hareketi olarak, kentine sahip çıkanları kutluyor, haklı mücadelelerinde yanlarında olduğumuzu bir kez daha tekrarlıyoruz.

Bilinmelidir ki, “yatırım” ve “ülke ekonomisine katkı” kisvesi altında  herhangi bir kişi veya kuruluşa “kıyak” geçmek, bunun için hukuku yok saymak ya da  kitaba uydurmak için kuralları değiştirmeye kalkışmak kamu yararına, hukukun üstünlüğüne aykırıdır ve dolayısıyla kabul edilebilir bir şey değildir. Hükümet edenleri; kamu yararı için çalışmaya ve görüldüğü gibi, aslında bir skandal olan bahse konu “kahverengi bölgeyi mavi bölge” olarak değiştirme niyetinden bir an önce dönmeye çağırır, konunun takipçisi olmaya devam edeceğimizi kamuoyuna saygılarımızla duyururuz.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler