• BIST 9095.41
  • Altın 2325.622
  • Dolar 32.3666
  • Euro 35.0423
  • Lefkoşa 27 °C
  • Mağusa 26 °C
  • Girne 22 °C
  • Güzelyurt 27 °C
  • İskele 26 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

İki Toplumlu Sağlık Komitesinin Dünkü Toplantısı Rum Basınında

İki Toplumlu Sağlık Komitesinin Dünkü Toplantısı Rum Basınında
İki Toplumlu Sağlık Komitesinin Dünkü Toplantısı Rum Basınında

İki Toplumlu Sağlık Komitesi üyelerinin, dün video konferans yöntemiyle gerçekleştirdikleri toplantı, bugünkü Rum gazetelerinde de geniş yer buldu.
Alithia gazetesi “Epidemiyoloji Uzmanları Dolaylı Olarak Evet Diyor” başlıklı haberinde, Rum epidemiyoloji uzmanlarının, iki toplumlu sağlık komitesinin dünkü toplantısında, Kıbrıslı Türk meslektaşlarından duydukları şeylerden memnun olduklarını yazdı.
Haberde, Kıbrıslı Türk epidemiyologlar tarafından yapılan bilgilendirme temelinde, sıfır vaka konusunda uzun bir süreden bu yana Kuzey Kıbrıs’tan aktarılan görüntünün gerçek olduğu, öte yandan salgınla mücadele konusunda alınan ve alınmakta olan önlemlerin, aynı zamanda yapılan testlerin, uluslararası standartlar çerçevesinde hareket ettiği ve Rum tarafındaki önlemler ile uygulamalardan farklı olmadığına da işaret edildi.
İki toplumlu sağlık komitesinin dün video konferans yöntemiyle gerçekleştirdiği toplantıda, pandemi konusunda iki taraftaki durumla ilgili karşılıklı bilgilendirme yapıldığını kaydeden gazete, sınır kapılarının açılıp açılmaması gerektiği veya ne zaman açılacağı konusunda ise herhangi görüşme yapılmadığını, çünkü konunun tamamen siyasi olduğunu ve komitenin yetkilerine girmediğini belirtti.
İki Toplumlu Sağlık Komitesinin Kıbrıslı Türk ve Rum başkanlarının, dünkü toplantının sonuçları konusunda liderleri bilgilendirecekleri ve ne olacağına dair kararın liderlere bırakıldığı da ifade edildi.
Habere göre, toplantıda yer alan Kıbrıslı Rum öğretim üyelerinden Petros Karayannis ise açıklamasında, kendilerinin toplantıda net bir şekilde bilimsel görüşlerini sunduklarını, epidemiyolojik durumu konuştuklarını ve iki taraftaki olgular konusunda karşılıklı bir bilgilendirme yapıldığını dile getirdi.
Karayannis, sınır kapılarıyla ilgili karar konusunda, kendilerinin (bunu) etkileyecek bir şeye sahip olmadıklarını da söyledi.
Fileleftheros gazetesine göre, İki Toplumlu Sağlık Komitesinin Kıbrıslı Rum eş başkanı Leonidas Filaktu ise açıklamasında, dünkü toplantının büyük bir kısmının, pandemi konusunda yapılan kontroller ve iki taraftaki durumla ilgili bilgilendirmeyle geçtiğini söyledi.
Filaktu, sınır kapılarının açılması konusunda ise, bunun tamamen siyasi bir karar olduğunu ve komitedeki dünkü görüşmenin ise tamamen bilgilendirici bir nitelikte olduğunu ve toplantıda fikir alışverişinde bulunulduğunu belirtti.
Filaktu, muhtemelen yakın zamanda ikinci bir görüşme daha olacağını, ancak bunun henüz daha belirlenmediğini sözlerine ekledi.
Politis gazetesi ise haberinde, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, iki toplumlu sağlık komitesinin dünkü toplantısı konusunda bugün bilgilendirilmesinin beklendiğini yazdı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler