Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Rum Yönetimi Lideri Nikos Hristodulidis ile Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Colin Stewart’ın ev sahipliğinde ara bölgede bir araya geldi.



Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Rum Yönetimi Lideri Nikos Hristodulidis ile Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Colin Stewart’ın ev sahipliğinde ara bölgede bir araya geldi.

Holguín: Kıbrıs’ta yeni bir fırsat penceresi var ama erken 5+1 süreci riske atabilir11 Aralık’taki üçlü toplantı, Crans-Montana’dan bu yana ilk BM öncülüğündeki liderler düzeyindeki temas olurken, taraflar görüşmelere “BM kararlarında tarif edilen siyasi eşitlik” temelinde devam edilmesi konusunda mutabık kaldı.
Hristodulidis, “Guterres Çerçevesi”nin tüm başlıklarını müzakere etmekten yanaRum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis, Guterres Çerçevesinin maddelerinin ayrı ayrı müzakere edilemeyeceğini belirterek, tüm maddelerin birlikte müzakere edilmesinden yana görüş belirtti.
Holguin: Yeni bir gayriresmi 5+1 için erkenBM Genel Sekreterinin Kıbrıs Kişisel Temsilcisi Maria Angela Holguin, “şu an için gayriresmi bir 5+1 konferansın takviminin belirlenmesi için erken olduğu” görüşünü dile getirdi.
Holguin iyi bir başlangıç yaptıkHolguin, üçlü görüşme ve yeni süreci değerlendirdi. BM Genel Sekreteri’nin Kişisel Temsilcisi Maria Angela Holguin, üçlü görüşme ve yeni süreci, Yenidüzen gazetesine değerlendirdi.
Erhürman-Hristodulidis görüşmesinin detayları Rum basınında: 5+1 yeni yıla kaldıErhürman ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis’in ortak açıklamasında, Kıbrıs Türk tarafının Güvenlik Konseyi kararları çerçevesine geri döndüğü kaydedildi; 2020’den bu yana ilk kez iki tarafın uzlaşısıyla bu kararlara atıf yapıldı.
Vücuttaki B12 vitamini eksikliğinin 5 belirtisi
5 Parmak Dağları'nın ismi nereden geliyor? İşte hikayesi
Uçaklar hakkında ilginç bilgiler
Yeşil Hat'ın hiç görmediğiniz 13 fotoğrafı!
Kılıçdaroğlu: Bugün dünden daha fakirsen tek sebebi Erdoğan
Kılıçdaroğlu yeni video yayınladı: İlk turda bitirelim, haydi!
KAYAD'dan "Kızımın hikayesi…"
Lefkoşa Küçükkaymaklı'daki ölümlü kazanın görüntüleri ortaya çıktı!
Tufan Erhürman: DAÜ VYK atamaları bir an önce, yasaya uygun yapılmalı
Yılbaşı akşamı için ek izne gerek kalmaksızın müzik izinleri geçerli olacak
CTP: DAÜ, bu ülkenin ortak değeridir ve bu değerin korunması herkesin sorumluluğudur
DAÜ-SEN: Eğitim Bakanı Hukuk Dışı Tavrına Bakanlar Kurulunu Ortak Etmeyi Başardı
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.