• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Lefkoşa 17 °C
  • Mağusa 17 °C
  • Girne 18 °C
  • Güzelyurt 14 °C
  • İskele 17 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Lord’s Palace Hotel'den açıklama: Çok ayıp ettin Hüseyin Oskar

Son zamanlarda Girne halkı tarafından "ses kirliliği" yarattığı gerekçesi ile hakkında sürekli şikayet edilen Lord's Palace Hotel açıklama yaptı. Sosyal medya izerinden yapılan açıkmalada Oscar Hotel suçlandı
Lord’s Palace Hotel'den açıklama: Çok ayıp ettin Hüseyin Oskar

KAMUOYU BİLGİLENDİRMESİ

Sayın takipçilerimiz;

Bugüne kadar bu platformu sizlerle Lord’s Palace Hotel’in genelde ülke turizmi ve güzel Girne’mize yaptığı ve yapacağı hizmetler hakkında bilgilendirmeler yapmak amacı ile kullandık.

Yeni ve Kıbrıslı bir turizm yatırımcısı olarak, vizyonumuzun gelişimini, otelimizin olanaklarını ve değerlendirmeleri bu platformandan sürekli olarak sizlerle paylaştık. Fakat son zamanlarda başını Oscar Hotel’in çektiği bir oluşum, bizim çevreyi kirlettiğimizi ve çevreye duyarsız hareket etiğimizi aynı zamanda güzel Girne’mize zarar verdiğimizi, medya ve sosyal mecralarda bilgi eksikliği ve kirliliği ile açıklamaktadır. Hatta bu konuyu mahkemeye taşıyıp, ara emrine vardıracak bir noktaya getirmiş, kendi otelindeki en çok ses alan odasında noter huzurunda cadı avcısı misali ölçümler yaparak bu oluşumu beslemektedir. Bu oluşumlar da sosyal mecralarda tehdide varacak paylaşımlar ve yorumlar yapmaktadırlar. Bu konuda bizler Aydoğan Group yöneticileri olarak, sizleri doğru, temiz ve berrak bilgilendirmeyi bir görev bildik. Bizim bu paylaşımda tek bir amacımız var; Oscar Hotel’in ne amaca hizmet ettiğini anlamak ve kirli bilgiyi temizlemek.

Biz çevreye ve insana duyarlı bir aile şirketiyiz. Bizi öğrenmek isteyenler, 1.400’e yakın çalışma arkadaşımızdan ve bizi tanıyanlardan sorup öğrenebilirler.

Biz Aydoğan Group olarak, 1999 yılından beri kazanımları ile kendi ülkesine çeşitli yatırımlar yapan, elde ettikleri çerçevesinde ülkemizde sosyal sorumluluk projeleri üslenen ve gerçekleştiren, çevre duyarlılığı geniş, ülkesine aşık bir Kıbrıslı aile şirketiyiz.
Aydoğan Group bünyesinde bulunan 10 şirketin toplamında 1.400’e yakın çalışma arkadaşımız vardır. Çalışma arkadaşı diyoruz, çünkü bizlerin felsefesi arkadaş-yöneticilik sistemi üzerine kuruludur. Biz bu şirketlerimizin tümünde; yasal yükümlülüklerini yerine getiren, vergisini zamanında ödeyen, sosyal sigorta ihtiyat sandıklarını düzenli yatıran ve çalışanların tüm sosyal haklarını sağlayan, insan odaklı çalışan, bugünü ve geleceği planlayarak hareket eden bir anlayış içerisindeyiz. Şunu söylemek ile de ayrıca gurur duyuyoruz ki; bünyesinde en fazla Kıbrıslı çalıştıran şirketler grubuyuz ve Kıbrıs istihdamına ufak bir katkımız olmuştur.

Grup şirketlerinden biri olan Aydoğan Investment Lord’s Palace Hotel’i, 12 Mayıs 2016 tarihinde açtık ve faaliyete başladık. Lord’s Palace Hotel açılmadan önce Girne Liman Yolu, tek şerit asfaltı deforme olmuş, karanlıktan mahalle sakinlerinin yürümekten korktuğu, limana giriş için bekleyen tır şoförlerinin masalarını açıp yemek yedikleri ve tuvaletlerini orda karşıladıkları yer halindeydi. Girne’nin yurt dışına açılan yüzü olarak bakıldığında, güzel bir yüzdü diyemeyiz. Şimdi bu bölgede yapılan yatırımlar, bu bölgenin ne kadar değiştiğinin bir kanıtıdır. Biz Aydoğan Group olarak Girne Belediyesi ile paydaş olup, müteahhitliğini bizim üslendiğimiz çift şeritli, insanların aydınlıkta korkmadan yürüyebileceği ve Girne Limanı’ndan çıkış yapacak turistlere güzel bir yol ve bulvar yarattık. Tüm mahalle sakinleri bize ayrı ayrı teşekkür etti. Peki soruyoruz,

Bu mudur çevreye duyarsızlık?

Otel yapımında Liman yolunun üzerinde Girne Belediyesi’nin belirlediği yere toplam bedeli 150.000 Euro olan pis su pompa istasyonu ve bu istasyonun kanalizasyon döşemesi projesini gerçekleştirdik. Pompa istasyonuna skala uyarı sistemi kurdurduk ve Girne Belediyesi’ne devrettik. Denize bu istasyondan lağım suyu akma riskini sıfıra indirdik ve herhangi bir arıza anında uyarının bizim Teknik Müdürü’müze de gelmesini sağladık. Belediye ile işbirliği içerisinde yeni çözüm üretiyoruz. Bir buçuk yıldır denize en ufak bir sızıntı olmadı, bu nedenle de Çevre Dairesi bu çalışmalarımızdan dolayı bizi tebrik etti ve onurlandırdı.

Bu mudur çevreye duyarsızlık?

Lord’s Palace Hotel’in kısa bir zamanda doğru bir işletme yönetimi ile vizyon olarak ortaya koyduğumuz hedeflere ulaşması bizleri motive etti. Geleceği planlarken, güzel Girne’mizde turizm adına gördüğümüz bir eksiği otelin arka tarafında bulunan 27 dönüm araziyi uzun dönemli kiralayarak, projelendirdik, dairelerden gerekli izinleri alarak projeleri hayata geçirdik.

Bu arazi içerisinde projeyi gerçekleştirirken arazi içerisinden kamyonlarca moloz çöp yığını temizledik. İçerisinde fareler, yılanlar geziyordu. Projeyi gerçekleştirirken gazetede çıkan bir haber doğrultusunda Püsküllü Mahallesi’nin pis su pompa istasyonunun sürekli arıza yaptığı ve denizi aşırı lağımla kirlettiğini gördük. Girilmeyen iğrenç bir deniz manzarası ortaya çıkıyordu, Turizm ve Çevre Bakanlığı Çevre Dairesi Müdürü Abdullah Aktolgalı himayesinde daha önceki bilgi, beceri ve tecrübelerimizi de kullanarak Müteahhitliğini Kıbrıs İnşaat üstlendi. Bir buçuk ay içerisinde pis su pompa istasyonunu, pompaları ile yeniledik, skala uyarı sistemini kurduk, jeneratörünü yeniledik, Çevre Dairesi nezaretinde Girne Belediyesi’ne teslim ettik. Skala uyarı sistemi hem Lord’s Palace Hotel Teknik Müdürü’ne hem de Belediye’ye birlikte gidiyor. Mart ayından itibaren sıfır riskle pompa istasyonu çalışıyor. Maliyeti 120.000 Euro olan bu projenin paydaşları (Aydoğan Investment Lord’s Palace Hotel, Oscar Hotel, Girne Belediyesi, Yakın Doğu Üniversitesi). Çevre Dairesi ve Girne Belediyesi şehre olan duyarlılığımızdan dolayı basın önünde bizleri örnek gösterdi.

Bu mudur çevreye karşı duyarsızlık?

Şu an denizde periyodik olarak Çevre Dairesi ve Lord’s Palace Hotel olarak ölçümler yapıyoruz ve deniz suyu sürekli temiz çıkıyor. Püsküllü Mahallesi’nde ve Oscar Hotel plajında turistler denize rahat giriyorlar.

Bu mudur çevreye karşı duyarsızlığımız?

Bella Marin Projesi’ni 10 Haziran 2017 tarihinde tüm dairelerden gerekli izinleri alarak hayata geçirdik. Gurur duyarak belirtmek isteriz ki; hem yerel halkımızın, hem de turistlerin uğrak yeri haline dönüştü. Restoranları, havuzları, plajları, konser alanı, Odyssey Club’ı ve diğer olanakları ile vizyonlu bir şekilde hizmet vermektedir.

Bu olanaklardan biri olan Odyssey Club, ses kirliliği ile ilgili Oscar Hotel rahatsızlıklarını Çevre Dairesi aracılığı ile bize bildirdi. Buna duyarlılık göstererek Çevre Dairesi Müdürü Abdullah Aktolgalı, Girne Kaymakamı Mustafa Erişmen, Oscar Hotel temsilcisi Hüseyin Oskar, Lord’s Palace Hotel temsilcisi Olgun Aydıntaş bir araya geldik. Oscar bungalovlar bölgesinden, lobiden, girişinden, park yerinden ve arka sokaklardan ölçümler yaptık. Park yeri ve dışındaki yerlerden ölçümler yüksek çıkmadı.

Ne önlem alabiliriz ile ilgili hep birlikte yerinde konuştuk. Geçici hoparlörlerin baktığı tarafa yalıtımlı perde koyacağımızı fakat çok etkili ve verimli olup olmayacağını bilemediğimizi, ses düzenini aldığımız firmayı davet edip sesi minimum seviyeye indireceğimizi, ses mühendisi getirip projelendireceğimizi fakat bu çözümün muhtemelen gelecek sezona kalacağını konuştuk. Biz bunların hepsini yaptık, perde de taktık, İngiltere’den sistemi kuranlar gelip hoparlörlerin ayarlarını da kilitlediler. Mühendis getirdik, proje yaptı ve teklif verildi. 17.07.2017 tarihinden sonra sürekli ölçümler yaptık. Ölçümler çok rüzgâr olduğu günler haricinde sınırların üzerinde olmadı. Püsküllü Mahallesi’ni, Oscar Hotel’i ve Çevre dairesini bu konuda yaptıklarımızla ilgili bilgilendirdik.

Bu mudur çevreye duyarsızlık?

Bu işlemleri yaptıktan sonra 17.07.2017 tarihinde Çevre Bakanlığı’na biz önlemlerimizin tümünü aldık, yalnız bu ses kirliliğinin Lord’s Palace Hotel’e özel olmadığını, tüm KKTC’de gelişimle birlikte varlığının çoğaldığını, şikayet edilenin bir şekilde mağdur olabileceğini, şikayet edilmeyenin ise endişe ile devam edeceğini arşivlerine girecek şekilde yazılı olarak ilettik. 
Esas olanın Turizm ve Çevre Bakanlığı’nın bu konuya çok ciddi eğilmesi, bütünlüklü ve belirli bir çözüm üretmesini önerdik. Bu tarihten sonra Hüseyin Oskar, Çevre Dairesi Müdürü Abdullah Aktolgalı’ya bizim çevreye duyarlı olduğumuzu, sesten rahatsız olmadığının sonucundan memnun olduğunu sözlü olarak belirtti, Çevre Dairesi de bize iletti. Bu süreçler ve gelişmeler olurken sanki bu süreçler ve sonuçlar hiç yaşanmamış gibi Oscar Hotel tarafından kendimizi mahkemede bulduk. Bu gelişmelerin hepsi doğrudur, yanlışsa verilen isimlerden biri çıkıp bizi yalanlasın.
Kamuoyunun da bilgilenmesi için Hüseyin Oskar’a ve Turizm ve Çevre Bakanlığı’na bu konularla ilgili sorularımız olacaktır.

*Sayın Hüseyin Oskar, Çevre Dairesi himayelerinde yürütülen ve paydaş olarak katıldığınız pompa istasyonunda, “Allah razı olsun sen olmasan bu denize girilmeyecekti” dedin mi? Demedin mi?
*Bugün gönül rahatlığı ile Püsküllü Mahallesi’nde denize girilebiliyorsa bizim çevreye karşı duyarlılığımız var mı, yok mu?

*Pompa istasyonu sonlandıktan sonra denize boru ile su akıtırken seni uyardık mı, uyarmadık mı?

*Denize 18.07.2017 tarihinde Oscar Hotel tarafından insan dışkıları geldi, su sporları sorumlularına araştırma yaptırdığımız zaman çıkış yerinin Oscar Hotel’in önü olduğu tespit edildi.

Çevre Dairesi’ne seni bilgilendirmesi için sadece bilgi verdik ve ertesi gün düzeldi. Bunun adı duyarlılık mı, değil mi?

Sayın Hüseyin Oskar, ses kirliliği ile ilgili “yoktu”, “yoktur” veya “olmadı” diyemeyiz özellikle ilk açılışta. Gerek Oscar Hotel, gerekse diğer Püsküllü Mahallesi’ndeki vatandaşlara rahatsızlık verdik. Birebir konuştuk, özür diledik ve düzeltmeye çalışacağımızı söyledik. 17.07.2017 tarihinde yapabildiğimizin bu kadar olduğunu her gün ölçüm yaptığımızı anlattık.
Sayın Hüseyin Oskar, biz Girne Kaymakamı ve Çevre Dairesi birlikte bütün mahallede çevre dairesi ölçüm cihazı ile ölçüm yaptık mı, yapmadık mı?

Hep birlikte Girne Kaymakamı ve Çevre Dairesi Müdürü ile çözüm planlaması üzerine konuştuk mu? Konuşmadık mı? Ses yalıtımlı perdeleri taktık mı, takmadık mı? Seni temin ederim ki 17.07.2017 tarihinden itibaren hoparlörler bir ayar noktasına kilitlenmiştir. Bunlar çevreye duyarlılık değilse nedir?

Sayın Hüseyin Oskar, 17.07.2017 tarihinden sonra Çevre Dairesi Müdürü’ne sesten rahatsız olmadığını söyledin mi, söylemedin mi? Bunlar ilgi ve duyarlılık değil mi ki; mahkemeye verirken ilgisizliğimizden ve duyarsızlığımızdan şikâyetçisin. Bu konuyu gerçekten anlamakta zorluk çekiyoruz.

Sayın Hüseyin Oskar, kargalar bana haber uçurdu duydum ve inanmadım, ara emrinden sonra en çok ses alan odaya noter ve çok duyarlı ses ölçüm aleti kurmuşsun, inanmadım, derken sosyal medya beni inandırdı. Sonuçta 53-58 desibel çıkmış. Sayın Hüseyin Oskar 17.07.2017 tarihinden sonra ses aynı ses, hoparlör aynı hoparlör. Boşuna noter tutup ses ölçüm cihazının ortalaması yerine, en üst seviyeyi arayıp cadı avına çıkma, bilirkişi ölçümcüleri bu yöntem konusunda seni çok zor durumda bırakabilir. Sana bir sır vereyim; batıdan çok sert rüzgâr estiğinde ölçüm yaptır belki MİDA'YI yakalarsın. Belki o zaman ortalama 60 desibeli geçer. Sahi bizim tutuklanmamız sana ne kazandıracak. Gel vazgeç sen bizi tutuklandırmadan, kapatmadan eskisi gibi dost olalım. İlla ki tutuklatmak istersen biz ailece çikolatayı çok severiz, bizi ziyaret etmeyi düşünürsen bize çikolata getirirsin.

Sayın Hüseyin Oskar, bu süreçler yaşanmışsa, neden bizimle birlikte Turizm ve Çevre Bakanlığı’nı da görevini yapmıyor diye mahkemeye vermedin? Sen vermedin fakat bu iddia ettiklerimizi doğrulamak adına sizin yapmadığınızı biz yapacağız.

Sayın Turizm ve Çevre Bakanlığı eğer siz bizim hepimizin Turizm ve Çevre Bakanı iseniz kurallar birimize başka, birimize başka uygulanmasın. 02.09.2017 tarihinde saat 03:20’de Odyssey Club’ta müzik içeride 55db, Oscar Hotel park yerinde 39 db, Polis izniniz yok Club’ı kapatın diyor. Zaten eğlence bitti, kapalı. Sohbet eden 500 müşteri bir anda işletmeye hakaret ederek, izdiham halinde mekandan ayrılıyor. Park yerini düşünün. O sırada diğer clublar aranıyor diğerlerinde hayat devam diyor.

Sayın Çevre Dairesi Müdürü Abdullah Aktolgalı, siz basının önünde bizim çevreye olan duyarlılığımızı açıklayıp örnek göstermediniz mi? Bize teşekkür etmediniz mi? Ses kirliliği ile ilgili Oscar Hotel’de ölçümler yapmadık mı? Hüseyin Oskar size ses konusunda rahatsız olmadığını sözlü olarak söylemedi mi? Siz de bize bunları iletmediniz mi? Bu süreçler ve sonuçlar oluşurken sizin turizm ve çevre adına söyleyeceğiniz hiçbir şey yok mu?

Sayın Abdullah Aktolgalı, 18.07.2017 tarihinde Oscar Hotel’den gelen denizde yüzen dışkılarla ilgili sizi bilgilendirmedik mi? Bu çevreye duyarlılık değil mi?

Biz bu konu ile ilgili 06.09.2017 tarihinde çevreyi ses ile kirletmekten ve duyarsızlık konusu ile ilgili mahkemeye gidiyoruz. Mahkeme ne karar verir bilemem. Bu açıklamadan sonra Turizm ve Çevre Bakanlığı’nın ses kirliliği konusuna bütünlüklü bakmasını diliyoruz.

Bu arada ara emrinden sonra Çevre Dairesi ölçümcüsü, Oscar Hotel temsilcisi, Lord’s Palace temsilcisi nezaretinde Club’ın açık olduğu gece ve değişik saatlerde yapılan ölçümlerde tüm bölgelerde 60db’nin altında değerler çıktı. Oscar Hotel’in en çok ses alan odasında yapılan ölçümlere ait cadı avındaki değerlerin bir tanesi sosyal medyadan paylaşıldı.

Biz bunları sizinle neden paylaştık?

1) Bilgiyi bütünlüklü ve temiz olarak bilesiniz diye,

2)Eğer birinin ayıbını söylemezseniz, o ayıbı hüner sayar. Bu anlattıklarımda tek bir yalan yoktur, çok ayıp ettin Hüseyin Oskar.

3)Bu paylaşımımızdan sonra umarım Turizm ve Çevre Bakanlığı 17.07.2017 tarihinde arşivlerine verdiğimiz yazıyı alıp değerlendirir. Ve ses kirliliği ile ilgili turizm ve çevre adına eşitlikçi olumlu ilerlemeler sağlarlar. Sorunların kararını mahkemeler yerine turizm ve çevre adına Bakanlık verir.

Tutuklanmak mı Adalet?

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler