• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Lefkoşa 18 °C
  • Mağusa 16 °C
  • Girne 19 °C
  • Güzelyurt 20 °C
  • İskele 16 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C

Ozan Güven yazıp oynadığı film nedeniyle psikolojik destek alıyor

Ozan Güven yazıp oynadığı film nedeniyle psikolojik destek alıyor

Ozan Güven, kendi senaryoladığı filmin oyunculuk aşaması için psikolojik destek alıyor. Güven'in senaryosunu yazdığı film, 1992 - 1995 yıllarında Bosna'da Müslümanlar'a yapılan işkence ve tecavüzleri çarpıcı bir şekilde beyazperdeye yansıtacak. Oyuncu, çekimleri gelecek ay Makedonya'da başlayacak dönem filminde canlandıracağı karakter için psikolojik destek alıyor.

Filmde geçen tecavüz sahnesiyle ilgili psikologla görüşen Güven'in rolünün inandırıcılığı ve tecavüzcü bir adamın mantığını anlamak için böyle bir yolu seçtiği öğrenildi. Uzerli'yi ise rol için ikna eden BKM'nin ortağı Necati Akpınar oldu. Güven, çekimleri aynı döneme denk geldiği için Cem Yılmaz'ın yeni filminde sadece iki sahnede konuk oyuncu olarak yer alacak. ( Milliyet )

MERYEM UZERLİ, OZAN GÜVEN AYNI FİLMDE

meryem-in-yeni-rol-arkadasi-ozan-guven-olacak-7196057_583_3005faz0tdj

Meryem Uzerli'nin yeni rol arkadaşı belli oldu. Ünlü oyuncu, çekimleri önümüzdeki ay başlayacak olan sinema filminde, bir dönem adının birlikte anıldığı Ozan Güven'le kamera karşısına geçecek. Tükenmişlik sendromu yaşadığı gerekçesiyle rol aldığı diziyi yarıda bırakarak Almanya'ya dönen Meryem Uzerli, dinlendi ve tüm enerjisiyle geri geldi.

Yeni sezonda Murat Yıldırım ile başrolü oynayacağı diziyle izleyici karşısına çıkacak olan oyuncu, önümüzdeki ay da sinema filmi için kamera karşısına geçecek. Çekimleri mayısta Makedonya'da başlayacak filmde, Uzerli'ye birkaç ay önce adının aşk dedikodularına karıştığı Ozan Güven eşlik edecek. Daha önce rol arkadaşı olan ikili, yeni filmde iki aşığı canlandıracak.

Kısaca Ozan Güven kimdir?

1975 yılında Almanya'da doğan Ozan Güven Mimar Sinan Üniversitesi Modern Dans Bölümü'nden mezun oldu. İzmir Belediye Konservatuarı'nda oyunculuk dersleri aldı ve ardından Şahika Tekand Tiyatrosu'nda çalıştı. İkinci Bahar, Çiçeği Büyütmek, Koçum Benim, Aslı ile Kerem, Bir İstanbul Masalı ve Canım Ailem gibi televizyon dizilerinin yanı sıra G.O.R.A, A.R.O.G ve Yahşi Batı filmlerinde yakın arkadaşı olan Cem Yılmaz'la oynadı. 2005 yılında, İkinci Bahar dizisi sırasında tanıştığı yönetmen Türkan Derya ile evlendi. Ali Aziz isminde 1 çocukları var. 2010 yılında Türkan Derya ile boşandılar.

Kısaca Meryem Üzerli kimdir?

12 Ağustos 1983 tarihinde, 4 çocuklu bir ailenin en küçük ve ikinci kızı olarak Almanya Hessen'in Kassel Şehri'nde Türk babadan ve Alman anneden dünyaya gelmiştir. İlerleyen yaşlarında Hamburg'a yerleşmiş ve Schauspiel Studio Frese'de oyunculuk ve tiyatro eğitimi almıştır.

İki ağabeyi ve bir ablası vardır. Oyuncu 8 ay süren seçmeler sonrasında Meral Okay‘ın yazdığı, Timur Savcı’nın yapımcılığını yaptığı 2011 yılının dizilerinden olan "Muhteşem Yüzyıl" dizisinde Hürrem Sultan rolünü canlandırmıştır.

Uzerli, aynı zamanda Almanya'da birçok dizide ve birçok filmde rol almış bir oyuncudur. Ana dili Almanca olan genç oyuncu, aynı zamanda iyi derecede İngilizce biliyor. Türkçesi ise bugün oynadığı Muhteşem Yüzyıl dizisinde canlandırmış olduğu Hürrem Sultan'a paralel olacak kadar gelişmiştir.

Timur Savcı'nın yapımcılığını üstlendiği ve senaryosunu Meral Okay -ölümünün ardından Yılmaz Şahin- 'ın yazdığı Muhteşem Yüzyıl adlı diziye bir Hürrem Sultan seçmek için Türkiye'de bütün oyuncu ajansları, bütün tiyatro kurslarından oyuncular seçilerek onlar arasında eleme yapılmıştır. Uzerli, aralarından en uygunu görüldü ve Almanya'dan çağırılarak Hürrem Sultan rolünü üstlendi.

2011 yılında Hürrem Sultan rolü için iki kez en iyi kadın oyuncu, ve bir kez TV Yıldızları Özel Ödülü'ne layık görülmüştür. 2012 yılında ise Drama dalında En İyi Kadın Oyuncu ödülünü almıştır.

Genç Oyuncu, 2012 ve 2013 yıllarında Elidor Türkiye'nin reklam yüzü olmuştur ve birçok Elidor reklamında oynamıştır.

2013 yılında Muhteşem Yüzyıl'da Hürrem Sultan karakterini canlandıran Meryem Uzerli, tükenmişlik sendromu hastalığına yakalanıp diziden ayrılmıştır.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler