• BIST 9432.55
  • Altın 4066.609
  • Dolar 38.4161
  • Euro 43.71
  • Lefkoşa 19 °C
  • Mağusa 19 °C
  • Girne 20 °C
  • Güzelyurt 18 °C
  • İskele 19 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 13 °C

“Piroi” (Gaziler) barikatı açılsın!

“Piroi” (Gaziler) barikatının karşılıklı geçişlere açılması taleplerinin yeniden dile getirildiği belirtildi.
“Piroi” (Gaziler) barikatı açılsın!

“Piroi” (Gaziler) barikatının karşılıklı geçişlere açılması taleplerinin yeniden dile getirildiği belirtildi.

 

Alithia gazetesine göre “Piroi” (Gaziler) barikatının açılması için oluşturulan Koordinasyon Komitesi, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide, siyasi partiler ve diğer yetkililere Gaziler barikatının açılması taleplerini dile getirdikleri bir mektup gönderdi.

 

Kıbrıs Türk tarafının Güven Yaratıcı Önlemlerle ilgili görüşmeler çerçevesinde başka barikatlar ve geçitlerin açılmasına yönelik tartışmalara son verdiğini iddia eden Komite, tüm müdahil taraflara taleplerini yeniden gözden geçirmeleri çağrısında bulunarak, olumlu yanıt almamaları durumunda tepkilerini artıracaklarını kaydetti.

 

Habere göre “Aglanca” (Eğlence), “Yeri”, Athienu (Kiracıköy) Belediye Başkanları ve “Piroi” ve “Avdhellero” (Avdeler) Muhtarlarının imzalarının bulunduğu mektupta Komite, ileri sürdüğü “barikatın açılmasının faydalarına” da işaret etti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler