• BIST 9139.12
  • Altın 2324.276
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.9529
  • Lefkoşa 19 °C
  • Mağusa 20 °C
  • Girne 20 °C
  • Güzelyurt 19 °C
  • İskele 20 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Breastanbul 2018’de Temsil Edildi

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden verilen bilgiye göre, Breastanbul 2018’de oturum başkanlığı görevi de üstlenen Prof. Dr. Meltem Nalça Andrieu, konferansa ilişkin açıklamalarda bulundu;
Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Breastanbul 2018’de Temsil Edildi

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden verilen bilgiye göre, Breastanbul 2018’de oturum başkanlığı görevi de üstlenen Prof. Dr. Meltem Nalça Andrieu, konferansa ilişkin açıklamalarda bulundu; 

“Meme kanseri, gelişmiş ülkelerdeki kadın popülasyonlarında en sık görülen kanser türüdür.  Günümüzde ABD’de 8 kadından 1’i, ülkemizde ise 12 kadından 1’i yaşamları boyunca meme kanserine yakalanma riskine sahiptir.  Bu nedenle üzerinde en çok çalışılan kanserlerden birisi olan meme kanserinin tedavisinde çok ciddi değişimler ve yenilikler olmaktadır.” diyen Prof. Dr. Meltem Nalça Andrieu, her yıl Meme Kanseri Farkındalık Ayı olarak bilinen Ekim ayında, bu konudaki bilgilerin halkla paylaşılarak farkındalık yaratılmaya çalışıldığını, aynı zamanda bilimsel toplantılarda da meme kanserine yönelik yeniliklerin, konunun uzmanları tarafından tartışıldığını kaydetti.

Dünyanın Önde Gelen Uzmanları BREASTANBUL2018’de Bir Araya Geldi

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Uluslararası İstanbul Meme Kanseri Konferansı’na (BREASTANBUL 2018) dünyanın meme kanseri tanı ve tedavisi konusunda önde gelen, bilimsel araştırmaları olan çeşitli branşlardan çok sayıda hekimin katıldığını bildiren Prof. Dr. Meltem Nalça Andrieu, hekimlerin yanı sıra hemşirelerin de katılım gösterdiği toplantılarda, meme kanserinin tanı ve tedavisi ile ilgili bütün yeniliklerin konuşulduğunu, katılımcılar tarafından ise Uluslararası İstanbul Meme Kanseri Konferansı’nın kısa bir süre içerisinde dünyada bilinen bir marka haline geldiğinin vurgulandığını ifade etti.  

Prof. Dr. Meltem Nalça Andrieu Konferansta Oturum Başkanlığı Gerçekleştirdi

Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Meltem Nalça Andrieu, oturum başkanlığı yaptığı Breastanbul 2018’in beş ayrı salonda gerçekleştirilen toplantılarla tamamlanan ilk gününde, meme kanserinde radyoloji, cerrahi tedavi, radyoterapi, sistemik tedavi ve plastik ve rekonstrüktif cerrahi kurslarına katılımın oldukça yüksek olduğunu bildirdi.

Dünyada Meme Kanseri Tedavilerindeki Yenilikler BREASTANBUL 2018’de Tartışıldı

Toplantıda göze çarpan yeniliklerden birisinin, Japonya’dan gelen Prof. Dr. Fukuma tarafından anlatılan, çok küçük meme kanserlerinin radyo frekans yöntemiyle yakılarak tedavisi ve endoskopik cerrahi ile mastektomi ameliyatı olduğunu ifade eden Prof. Dr. Meltem Nalça Andrieu, Türkiye’de yapılan robotik meme ameliyatı, uygun hastalara verilen daha kısa süreli radyoterapi teknikleri, neoadjuvan tedaviler sonrası gittikçe küçülen cerrahiler, tümörlerin moleküler özelliklerine bakılarak seçilen sistemik tedaviler, hedefe yönelik ve kişiselleştirilmiş tedaviler ile giderek yaygınlaşan onkoplastik cerrahi yöntemlerinin dünya çapındaki uzmanlar tarafından tartışıldığını da sözlerine ekledi.  

Prof. Dr. Meltem Nalça Andrieu; “BREASTANBUL Uluslararası Multidisipliner Toplantının Yeni Markası.”

Hasta ve hasta yakınlarına yönelik panellerin yanısıra meme hemşireliğine, tedavi sonrası yaşam kalitesine ve buna yönelik destek tedavilere de konferansta geniş olarak yer verildiğini belirten Prof. Dr. Meltem Nalça Andrieu, sadece meme kanserine odaklanarak konu ile ilgili tüm disiplinlerin biraraya gelmesinin, multidisipliner tanı ve tedavi yaklaşımlarını kolaylaştırdığını, uluslararası multidisipliner toplantının yeni markası olan BREASTANBUL’un çok verimli bir bilimsel şölen tarzında geçtiğini ifade etti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler