• BIST 14012.42
  • Altın 6898.09
  • Dolar 48.3814
  • Euro 56.1226
  • Lefkoşa 33 °C
  • Mağusa 31 °C
  • Girne 30 °C
  • Güzelyurt 31 °C
  • İskele 31 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Ankara 28 °C

İnanıroğlu: TMK’de yaşanan olayla ilgili öğretmen görevden alındı

Genel Ortaöğretim Dairesi Müdürü Yusuf İnanıroğlu, TMK’daki olay sonrası laiklik ve Atatürk ilkelerine bağlılık vurgusu yaparak sürecin titizlikle yürütüldüğünü açıkladı.
İnanıroğlu: TMK’de yaşanan olayla ilgili öğretmen görevden alındı

Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan İnanıroğlu, söz konusu okulda raporlu bir öğretmenin yerine geçici olarak görevlendirilen Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeniyle ilgili basında yer alan haberler ve tartışmalar üzerine süreçle ilgili bilgilendirme yapılmasına ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Milli Eğitim Bakanlığı ile bakanlığa bağlı tüm kurumların Atatürk ilke ve devrimlerini esas alan, laik eğitim anlayışını temel kabul eden bir vizyon doğrultusunda görev yaptığını belirten İnanıroğlu, Türk Maarif Koleji’nde Atatürkçülük ve laiklik temelinde derin ayrılıklar varmış gibi bir algı oluşturulmaya çalışılmasının kabul edilemez olduğunu ifade etti.

“İlgili öğretmen görevden alındı, savunması istendi”

Okul yönetiminin konuyu daireye ilettiği ilk andan itibaren gerekli idari sürecin derhal başlatıldığını kaydeden İnanıroğlu, ilgili öğretmenin okuldaki görevinden alındığını, kendisinden savunma talep edildiğini ve okul idaresinden yazılı bilgi istendiğini belirtti.

İnanıroğlu, inceleme ve araştırma sürecinin Öğretmenler Yasası çerçevesinde usule uygun şekilde sürdürüldüğünü ifade ederek, araştırma sonucunda ortaya çıkacak bulgular doğrultusunda gerekli görülen tüm adımların tereddüt gösterilmeden atılacağını kaydetti.

“Kıbrıs Türk halkı, Atatürkçü düşünceyi yaşam biçimi olarak benimsemiş laik bir halktır.” diyen İnanıroğlu, Atatürkçü düşüncenin toplumsal değerlerin bir parçası olduğunu belirterek, “Bu halk var olduğu sürece Atatürkçü düşünce de yaşamaya devam edecek. Bu düşüncenin güvencesi bazı bireyler değil, halkın bütünüdür.” ifadelerini kullandı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
  • İşitme kaybı geri döndürülemiyor: Kulaklarınızı nasıl koruyabilirsiniz?
  • Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası: Pas geçme uçuş emniyetinin gereğidir
  • Kıbrıs, dijital euro için pilot uygulamaya dahil edildi
  • 2026 Dünya Kupası’nda ilk finalist İspanya
  • Balıkçılık sektörünün mevcut durumu Laguna’da masaya yatırıldı
  • KAYAD: Lapta'daki cinsel taciz iddiasında mağdur çocuk sayısı yediye yükseldi
  • Bitter çikolata sağlıklı mı? Faydaları ve riskleri neler ve ne kadar tüketilmeli?
  • Kabızlığa iyi gelebilecek altı besin ve takviye
  • Çocuklarda Yaz Hastalıklarına Dikkat!
  • Yedek subay aday adaylarına son yoklama uyarısı: Son tarih bugün!
1/20