• BIST 9084.61
  • Altın 2325.575
  • Dolar 32.3788
  • Euro 35.0205
  • Lefkoşa 27 °C
  • Mağusa 26 °C
  • Girne 22 °C
  • Güzelyurt 27 °C
  • İskele 26 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

CTP Girne: Belediye yönetimi sorunları çözmekten aciz!

CTP Girne İlçesi tarafınca yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
CTP Girne: Belediye yönetimi sorunları çözmekten aciz!

Cumhuriyetçi Türk Partisi Girne İlçe Yönetim Kurulu olarak göreve başladığımız 10 Ekim 2016 tarihinden beri çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürmekteyiz. Bir yandan partimizin temel hedefleri arasında yer alan çözüm ve barış sürecine mümkün olan en üst düzeyde katkı sağlarken öte yandan ilçe sınırlarımız içerisinde yaşanan birçok problemle de yakın bir biçimde ilgilenmekteyiz.

Bu çerçevede özellikle Girne belediye sınırları içerisinde her geçen gün artmakta olan problemlerin yakın takipçisi olduğumuzu ve mevcut sorunların 2018 yılında gerçekleştirilecek yerel seçimler sonrasında nasıl giderilebileceği ile ilgili hazırlıklara başladığımızı da kamuoyuyla paylaşmak isteriz.

Yerel yönetimlerin insanların günlük yaşantısında ne kadar etkili olduğunu bilen ve bu konuda ciddi tecrübelere sahip olan bir parti olarak Girne belediye sınırları içerisinde sorunların her geçen gün artmakta olduğunu üzülerek tespit etmekteyiz.

Gerek parti kadrolarımızın tespit ettiği gerekse Girne’yi kendine yaşam alanı olarak seçen insanların ilçe yönetimimize taşımakta olduğu sorunlar Girne kentinin giderek bir kaos içerisine sürüklendiğini göstermektedir.

Görevde bulunduğumuz iki aylık süre içerisinde tespit ettiğimiz sorunlardan anlaşılan odur ki; Girne Belediyesi kurumsal organizasyonunu kaybetmiş ve sorunları çözme yetisini de aynı biçimde yitirmiştir.

 

Ortak mutabakat belediye başkanının bu işi yapamadığı

Kentle ilgili yeni ve çağdaş bir vizyon geliştirmek bir yana dursun günlük sorunları bile çözecek organizasyonu sağlamaktan aciz hale gelen bir belediye başkanı ile karşı karşıya olduğumuz artık Girne’de yaşayan hemen herkesin üzerinde mutabakata vardığı bir gerçeklik halini almıştır.

Gelişen nüfusa bağlı olarak ortaya çıkan trafik ve alt yapı ihtiyacı sistematik bir programla ele alınamazken yapılması elzem olan yatırımlar da esnafa önceden bilgi verilmeden veya esnafımızın ortaya koyduğu talepler dikkate alınmadan adeta inatlaşma yoluyla yapılmaktadır.

Geçtiğimiz günlerde kentin en işlek caddelerinden biri olan Ecevit Caddesi’nde bunun yeni bir örneği yaşanmış ve esnafımızın bir nebze olsun iş yapıp ekonomik olarak rahatlayacağı yılbaşı döneminde insanımız huzursuz edilmiştir. 3 gün boyunca yol kapatılmış yaşanan büyük huzursuzlukların ardından da esnafımızın ortaya koyduğu öneriler kabul edilerek yeniden başa dönülmüştür. Öte yandan sürdürülmekte olan çalışmaların hiçbir güvenlik önlemi alınmadan ve yeterli uyarı levhası olmaksızın yapılması da insanımızı çileden çıkarmaktadır.

Trafik kazalarında yitirdiğimiz canların acıları yüreklerimizde henüz taze iken Girne Belediyesi’nin bu kadar duyarsız bir biçimde kenti başıboş bırakması kabul edilemezdir. Yol kalitesi giderek bozulan Girne’mizde trafikte alınması gereken önlemler için yeni trajediler yaşanması beklenmemelidir. Gördüğünüz bu fotoğraflar ülkemizin turizm başkenti olarak Girne’ye de hiçbir biçimde yakışmamaktadır.

Sonuç olarak Girne’yi yönetmekten aciz bir hale gelen ve sorunları çözmek yerine artık kendisi bir sorun olan Girne Belediyesi Yönetimini bu duyarsız ve öngörüsüz yaklaşımları terk etmeye davet eder, aynı anlayışın sürmesi durumunda kentte her türlü eylemliliği göstermekten kaçınmayacağımızı kamuoyu ile paylaşmak isteriz.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler