• BIST 9079.97
  • Altın 2301.089
  • Dolar 32.3484
  • Euro 35.109
  • Lefkoşa 23 °C
  • Mağusa 20 °C
  • Girne 20 °C
  • Güzelyurt 23 °C
  • İskele 20 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

DAÜ 21. Bahar Festivali ile ilgili basın toplantısı gerçekleştirildi

DAÜ 21. Bahar Festivali ile ilgili basın toplantısı gerçekleştirildi

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen DAÜ Bahar Festivali’nin 21.’si bu yıl 21 – 24 Mayıs 2015 tarihlerinde DAÜ Kampüsü’nde gerçekleştirilecek. Kuzey Kıbrıs Turkcell ana sponsorluğunda gerçekleştirilecek olan DAÜ 21. Bahar Festivali ile ilgili detayları kamuoyu ile paylaşmak amacıyla 15 Mayıs 2015 Cuma günü, saat 12:30’da, DAÜ Tower Bar’da bir basın toplantısı düzenlendi.

Basın Toplantısı’na DAÜ Öğrenci İşleri’nden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hıfsiye Pulhan, DAÜ Halkla İlişkiler ve Basın Müdürü Derviş Ekşici, Rektörlük Koordinatörü Mutlu Kale, Aktiviteler Birim Sorumlusu Evşim Erel, Kulüpler Birim Sorumlusu Damla Sayman ve Sosyal ve Kültürel Aktiviteler Müdürlüğü personeli katıldı. Basın toplantısında konuşan Prof. Dr. Hıfsiye Pulhan, teması toplumsal sorunlara dikkat çekmek amacıyla “Uyan ve Uyandır!” olarak belirlenen DAÜ 21: Bahar Festivali ile ilgili bilgiler verdi. Prof. Dr. Pulhan; “Bu tema ile tasarlanan festivalde hem eğlenmeyi hem de eğlenirken düşündürmeyi hedefleyen ve toplumsal sorunlara dikkat çekmek amacı ile hazırlanan birbirinden zengin içerikli birçok sosyal, sportif, kültürel ve sanatsal etkinlik yer alacaktır.

Düzenlenecek olan etkinliklerimizde, öğrenci kulüplerimiz, öğrenci konseyimizin yanı sıra toplumsal sorunların en önemli paydaşlarından biri olan sivil toplum örgütleri ile el ele verip, toplumsal duyarlılığı artırmak ve ortak sorunlara çözümler üretmeye katkı koymak amaçlanmaktadır. Sürdürülebilir bir dünya için daha duyarlı bir toplum oluşmasının bilinci ile organize edilen festival 4 gün sürecektir. Festivalimizin bu kapsamda gerçekleştirilmesinde emeği geçen başta ana sponsorumuz Kuzey Kıbrıs Turkcell ve DAÜ Sosyal ve Kültürel Aktiviteler Müdürlüğü olmak üzere, üniversitemiz bünyesinde faaliyet gösteren tüm birimlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu bağlamda, 2014 yılında meydana gelen elim Soma faciası nedeniyle 2015 yılına aktarılan etkinliklerimizin bugüne gelmesinde eski Rektör Yardımcımız Sayın Prof. Dr. Ülker Vancı Osam’ın göz ardı edilemez destek ve hizmetleri için ayrıca teşekkürlerimizi sunarız.” şeklinde konuştu.

“Sosyal sorunlara farkındalık yaratmayı ve toplumsal duyarlılığı artırmayı esas alarak tasarlanan festival posterimiz aslında kafamızda yarattığımız herşeyin görsel bir yansımasıdır. Söz konusu tasarımın ortaya çıkmasında, çoğumuzun aslında birşeyler düşünürken çoğu zaman bilinçsizce ve farkında olmadan yaptığımız “karalama” yöntemiyle oluşturulan çizimler kullanıldı. Ama bir farkla! Bu tasarımdaki karalamaların hiçbiri bilinçsizce değil, tam aksine herbiri ayrı ayrı düşünülerek çizilmiştir. Ortaya çıkan tasarımda kullanılan renkler, toplumsal sorunlar hakkında insanları bilinçlendirme eylemlerinde kullanılan evrensel kurdele renkleri baz alınarak seçilmiştir.” diyen Prof. Dr. Pulhan, herbir renk, sosyal bir sorunu işaret etmekte olduğu bu özel poster tasarımı için Halil Güresun’a teşekkürlerini sundu.

Prof. Dr. Pulhan konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Festivalimiz, 21 Mayıs tarihinde, saat 17:30’da Mağusa Gençlik Akademisi önünden hareket edip üniversite kampüsü içerisinde tamamlanacak olan kortej yürüyüşü ile başlayacaktır. Üniversitemizde festival kapsamında birbirinden zengin içerikli ve renkli etkinlik yer alacaktır. Festivalde, Fotoğrafçılık Kulübü tarafından organize edilen ve genç yaşta kanserden kaybettiği eşinin hastalığı boyunca fotoğraflarını çekip onu ölümsüzleştiren Ayman Şanlıtürk ile “Treatment” adlı söyleşi ve sergi etkinliği, Levent Üzümcü ve Sabri Özmener gibi usta oyuncuların yer aldığı “İstibdat Kumpanyası” adlı müzikal komedi, “Sanatın Gücüyle Tüm Engeller Aşılır” sloganı ile tasarlanmış olan V. Sanat Buluşması kapsamında Faruk Akbaş ile “Fotoğraflarla Engelleri Aşıyoruz” konulu açık atölye çalışması ve Asu Akbaş ile “Dünya Ülkelerinde Kadın” konulu sunum gerçekleştirilecektir. Ayrıca, Metin Çakar’dan “Kum Sanatı Gösterisi”, "Tek Bir Irk Biliyorum: Adı İnsan” isimli panel kapsamında; Kıbrıs Türk Karikatüristler Birliği’nden “Eşitlik İçin Uyanma Vakti” konulu konsept çalışması, Barış Başel’den “Sosyal Sermaye ve Radikalizm”, Kudret Akay’dan “LGBT”, Boysan Boyra’dan “KKTC’de İnsan Hakları” konulu söyleşilerin yanı sıra Engelli Anneleri ve “Düşüme Engel Olma” film yapımcıları ile söyleşi ve ayrıca “Düşüme Engel Olma” isimli belgesel gösterimi yapılacaktır. Festivalimiz, Sunay Akın’ın “İki Kitap Bir Heves” isimli tek kişilik gösterisi, İlker Kılıçer’in pandomim gösterisi, Küçük İskender’ın şiir performansı, Kıvanç ve Burak ikilisinin illüzyon gösterisi, Kabile Alternatif Dans Topluluğu’nun dans gösterileri ve Game of Gölge’nin yapacağı gölge oyununun yanı sıra muhteşem konserlere de ev sahipliği yapacaktır. Bu bağlamda, DAÜ Stadyumu'nda 21 Mayıs tarihinde Duman, 22 Mayıs tarihinde Anathema, 23 Mayıs tarihinde Sıla ve 24 Mayıs festivalin final gecesinde ise Athena konseri gerçekleştirilecektir. Konserlerimiz ücretsiz olup tüm halkımız davetlidir.

 

DAÜ Ailesi olarak büyük bir özveri ve heyecanla organize edilen, hem eğlenmeyi hem de eğlenirken düşünmeyi hedefleyen, farkındalık yaratacak olduğuna inandığımız 21. Bahar Festivali'ne tüm halkımızı davet ediyoruz.”

 

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler