• BIST 9693.46
  • Altın 2509.53
  • Dolar 32.5753
  • Euro 34.7711
  • Lefkoşa 22 °C
  • Mağusa 22 °C
  • Girne 22 °C
  • Güzelyurt 20 °C
  • İskele 22 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C

“Gençleri Sanata Teşvik Konserleri”

“Gençleri Sanata Teşvik Konserleri”nin 5’incisi önceki akşam Büyük Han’da gerçekleştirildi.
“Gençleri Sanata Teşvik Konserleri”

“Gençleri Sanata Teşvik Konserleri”nin 5’incisi önceki akşam Büyük Han’da gerçekleştirildi.

Uyuşturucuyla mücadeleye katkıda bulunmak amacıyla sahne alan gençler, tüm gençleri uyuşturucudan uzak durmaya, sanat ve sporla uğraşmaya çağırdı.

Başbakanlık Uyuşturucuyla Mücadele Komisyonu’nun desteğiyle Afrodizyak Organizasyon ve Kıbrıs Vakıflar İdaresi’nin katkıları ile gerçekleştirilen konser ilgi gördü.

Komisyondan yapılan açıklamaya göre, vokalde Hande Çatal, Süleyman Gündüz, Eminegül Aygünler, Süreyya Üzgüner, Anastasya Akbalık, Durul Özbek ve Grup Konfeti; gitarda da Arif Miralay ile Baran Mutluyakalı’dan oluşan gençler, yaklaşık 3 saat boyunca sahnede kalarak Büyük Han’a gelen konuklara müzik ziyafeti sundular.

Özellikle KKTC’de yaşayan Rus ailelerin çocuklarının oluşturduğu “Grup Konfeti”, geceye ayrı bir renk kattı.

KARAOKÇU

Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu, etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, uyuşturucu ile mücadelede farkındalık çalışmalarının önemine dikkat çekti.

Gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için sanatla, sporla buluşturarak onlara yeteneklerini sergileme fırsatı verilmesi gerektiğinin altını çizen Karaokçu, bu amaçla bu yıl 5’incisi düzenlenen “Gençleri Sanata Teşvik Konserleri”nin bu anlamda çok ciddi bir mesaj vermekte olduğunu vurguladı.

Yeteneklerini büyük bir cesaretle ortaya koyan gençleri kutlayan Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Karaokçu, KKTC’de yaşayan Rus ailelerin çocuklarından oluşan “Grup Konfeti”nin katılımı ile etkinliğin kültürel bir zenginliğe büründüğünü belirtti.

Rus ailelere, ve etkinliğe katılan çocuk ve öğretmenlere teşekkür eden Karaokçu, bu etkinliğin bundan sonraki senelerde çok daha etkin şekilde devam etmesi için gerekli desteği vereceklerini sözlerine ekledi.

Near East Bank adına konuşan Timuçin Samancıoğlu da, banka olarak böylesi anlamlı bir etkinliğe destek vermekten duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Afrodizyak Organizasyon yetkililerinden Emrah Çatal ise, kızının teşviki ile başlattıkları “Gençleri Sanata Teşvik Konserleri”ni başarıyla sürdürmenin mutluluğunu yaşamakta olduklarını söyledi.

Gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmada sanatın ve kültürün önemine işaret eden Çatal, etkinlikle gençlere ve topluma çok anlamlı bir mesaj vermekte olduklarını vurguladı.

Konsere katılan Rus gençler adına konuşan Nicole da, böylesi bir etkinliğe katılmak ve destek vermekten çok mutlu olduklarını ifade ederek, destek veren herkese teşekkür etti.

Gecenin sonunda etkinliğe katılan gençlere ve destek veren kuruluşlara plaketleri takdim edildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler