• BIST 9090.11
  • Altın 3689.62
  • Dolar 37.9894
  • Euro 41.0276
  • Lefkoşa 23 °C
  • Mağusa 23 °C
  • Girne 20 °C
  • Güzelyurt 21 °C
  • İskele 23 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

Güneyde ekonomik ortamda iyileşme

Güneyde ekonomik ortamda iyileşme

Hizmetlere yönelik ve tüketiciler arasında beklentilerin iyileşmesiyle, Mayıs ayında güney Kıbrıs’ta ekonomik ortam da iyileşti, ancak perakende ticareti ve inşaat sektörlerinin ise hala zorlandıkları belirtildi.

Kıbrıs Üniversitesi Ekonomi Araştırma Merkezi'nin gerçekleştirdiği ticaret ve tüketici anketleri verilerine göre, Ekonomik Güven Göstergesi bir önceki ay ile karşılaştırıldığında 2,3 puan arttı.

Ekonomi Araştırma Merkezi, söz konusu artışın hizmetler ve tüketiciler arasındaki ekonomik ortamın iyileşmesi, bunun yanı sıra,  imalat sektöründeki marjinal bir iyileşmenin sonucu olduğunu açıkladı.

Özellikle, hizmetler sektöründeki ortamın iyileşmesi, yılın son çeyreğinde şirketlerin ekonomik durumu olumlu değerlendirilmeleri ve bir sonraki çeyrekte talebe yönelik daha iyimser tahminlerden kaynaklanıyor.

Ayrıca, tüketiciler de, bu yıl ve önümüzdeki yıl ailelerin ve Kıbrıs'ın ekonomik durumuna yönelik olarak daha az kötümser görünür.

Öte yandan Mayıs ayında, mevcut duruma ve bir sonraki çeyreğe ilişkin olumsuz değerlendirmeler nedeniyle perakende ticaretindeki ortamın kötüleştiği gözlemlendi.

İnşaat sektöründeki kötüleşen ortam, şirketlerin mevcut duruma ilişkin beklentilerinden en çok olumsuz değerlendirmeleri ile ilgili olduğu kaydedildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler