• BIST 9136.05
  • Altın 2324.383
  • Dolar 32.3675
  • Euro 34.9483
  • Lefkoşa 19 °C
  • Mağusa 20 °C
  • Girne 20 °C
  • Güzelyurt 19 °C
  • İskele 20 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

İhale;Erdoğan'ı rüyasında gören patrona verildi

İstanbul'da AKP'nin yıktığı Atatürk Kültür Merkezi'nin yerine yapılacak inşaatın ihalesi, Erdoğan'ı rüyasında görmesiyle tanınan Fettah Tamince'ye verildi.
İhale;Erdoğan'ı rüyasında gören patrona verildi

İstanbul'da AKP'nin yıktığı Atatürk Kültür Merkezi'nin yerine yapılacak inşaatın ihalesi, Erdoğan'ı rüyasında görmesiyle tanınan Fettah Tamince'ye verildi. AKP-Fethullah Gülen cemaati koalisyonu döneminde Gülen'e yakınlığıyla bilinen Tamince'ye Haliç yat limanı ihalesi de verilmişti. Tamince, 'Fethullah Gülen idolüm, ben de Erdoğan'ın adamıyım' sözleriyle öne çıkmıştı.

AKP'nin İstanbul Taksim meydanında yıktığı Atatürk Kültür Merkezi yerine yapılacak inşaatın ihalesi yapıldı. İnşaat işi Fettah Tamince'nin patronu olduğu Sembol İnşaat'a verildi. Sembol İnşaat, yeni AKM'yi Yeni Yapı İnşaat firması ile birlikte yapacak.

Yeni AKM'nin inşaatını yapacak olan Fettah Tamince'nin patronluk kariyerinde, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı rüyasında görmek ve bir dönem Fethullah Gülen cemaatiyle yakın ilişkiler de bulunuyor. 

Rixos oteller zincirinin de patronu olan Fettah Tamince, bir dönem Star gazetesi ile Kanal 24'ün ortağı olmuş, daha sonra hisselerini Ethem Sancak'ın yeğenine devretmişti. 

AKP-Fethullah Gülen koalisyonu döneminde "Cemaatin altın çocuğu" olarak anılan Fettah Tamince, 2009'da Hırvatistan’ın Dubrovnik kentinde yaptığı otel açılışında büyük sermayeyi ağırlamıştı. Bu açılışa Mustafa Koç, Ferit Şahenk, Aydın Doğan, Turgay Ciner, Hamdi Akın, Mustafa Demirören, Cihan Kamer ve çok sayıda Fethullahçı patronun yanı sıra Fatih Terim, Güneri Civaoğlu, Reha Muhtar, Nazlı Ilıcak, eski Bakan Hüseyin Çelik katılmıştı. 

KAZAKİSTAN'A HİBE EDİLEN ARAZİYE RİXOS KONDURMUŞTU 

2013'te Erdoğan tarafından Tamince'ye bir kıyak daha yapılmıştı. Türkiye'nin Kazakistan’a konukevi yapması için 20 yıl önce Antalya’da bir arazi hibe ederken, Erdoğan Kazakistan’ın bu araziye Rixos oteli kondurmasına izin vermişti. Hibe edilen arazinin 45 dönümlük bölümüne Fettah Tamince'nin Rixos Oteli yapmasına Erdoğan tarafından izin verilmişti. 

PHASELİS ANTİK KENTİNE OTEL YAPMAYA KALKMIŞTI

Tamince, 2014'te Antalya'daki Phalesis antk kentine otel inşa etme girişiminde bulunmuştu. Oteli projesini koruma kurulu onaylamış, bakanlık da "ÇED gerekli değil" raporu vermişti. Meslek odaları, bu icraatı "kent suçu" olarak mahkum etmişti. İtirazlar üzerine mahkemeler konuyu incelemiş, antik kent üzerine otel projesi hakkında yürütmeyi durdurma karar vermişti. 

TAMİNCE: FETHULLAH GÜLEN İDOLÜM, BEN DE TAYYİP ERDOĞAN'IN ADAMIYIM, HAFTANIN 3-4 GÜNÜ RÜYAMDA GÖRÜYORUM

Tamince’nin bir röportajda söylediği kendi ifadeleri Fethullah Gülen'e duyduğu hayranlığı ve bağlılığı gösteriyor. Fettah Tamince’nin aşağıdaki ifadeleri, bu kişinin kısa sürede kaydettiği hızlı yükselişinin sebeplerini de ortaya koyuyor:

"Fethullah Hoca benim için bir değerdir, bir idoldür, sık sık Amerika'ya gidip ziyaret ediyorum. 12 yaşımdayken Van'da onun misyonunu temsil eden insanlarla görüşmeye başladım. Lisedeyken vaazlarını dinlemek için Antalya'dan İzmir'e giderdim. Annem babam hacıdır. Her ikisi de Fethullah Hoca'ya, Said-i Nursi'ye sempati duyar. Hoca Efendi bize inanılmaz boyutta insan sevgisi aşıladı, ortaya koyduğu misyonu sonuna kadar destekliyorum. Hoca Efendi'nin önderlik ettiği, aslında Rus-Türk dostluk derneği olan Tolerans Eğitim Vakfı'nın kurucularındanım. Bu vakfın Rusya'daki okullarına (Tolerans Eğitim Kurumları'na) gönülden destek oluyorum. Tayyip Erdoğan'ın adamı mıyım? Evet adamıyım. Yaptıklarımı takip ediyor, bana destek oluyor. Tanıdığım ilk günden beri haftanın 3-4 günü onu rüyamda görüyorum."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler