• BIST 11340.1
  • Altın 6164.007
  • Dolar 42.8367
  • Euro 50.6236
  • Lefkoşa 14 °C
  • Mağusa 14 °C
  • Girne 16 °C
  • Güzelyurt 11 °C
  • İskele 14 °C
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 5 °C

"Mavi Dil" hastalığı 138 hayvanın canına kıydı!

Güney Kıbrıs’ta mavi dil hastalığı vakalarının saptandığı köy sayısının 12’ye yükseldiği ve 138 hayvanın öldüğü haber verildi.
"Mavi Dil" hastalığı 138 hayvanın canına kıydı!

Fileleftheros gazetesi, Güney Kıbrıs’ta mavi dil hastalığı vakalarına “Trulli”, “Pila” (Pile), “Kofinu” (Geçitkale), “Pirga”, “Alethriko”, “Mazotos”, “Dromolaksia” (Mormenekşe), “Menoya” (Ötüken), “Kalo Horio” (Vuda), “Agios Theodoros” (Boğaziçi) ve “Anglisides” (Aksu) ve “Anafotia” (Akkor) köylerinde rastlandığını yazdı.

Hastalığın şimdiye kadar söz konusu köylerde 20 ağılda tespit edildiğini aktaran gazete, 337 hayvan hastalığa yakalanırken, bunlardan 138’inin öldüğünü belirtti.

Haberde hastalık Larnaka bölgesinde 12 ve KKTC’de 3 bölgede saptanmasına rağmen, AB’nin ilgili tüzüğüne göre tüm Kıbrıs’ın hastalığa maruz kalmış varsayıldığı belirtildi.

Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler