• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Lefkoşa 19 °C
  • Mağusa 18 °C
  • Girne 20 °C
  • Güzelyurt 18 °C
  • İskele 18 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C

Minikler 'Kardeşlik Konseri' verdi

LTB bünyesinde faaliyet gösteren Lefkoşa Belediye Orkestrası (LBO) Çocuk Korosu ile Antakya Polifonik Korolar Derneği Çocuk Korosu, Atatürk Kültür Merkezi’nde ortak “Kardeşlik Konseri” verdi
Minikler 'Kardeşlik Konseri' verdi

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) bünyesinde faaliyet gösteren Lefkoşa Belediye Orkestrası  (LBO) Çocuk Korosu ile Antakya Polifonik Korolar Derneği Çocuk Korosu, Atatürk Kültür Merkezi’nde ortak “Kardeşlik Konseri” verdi.

LTB Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, Lefkoşa Belediye Orkestrası’nın 25. yıl etkinlikleri kapsamında düzenlenen ve LTB As Başkanı Akın Aktunç, bazı Belediye Meclisi üyeleri ile Orkestra’nın kuruluşunda katkıları olan eski meclis üyelerinin de izlediği konser, halka açık gerçekleştirildi.

Önce Şef Hare Yakula yönetimindeki LBO Çocuk Korosu, daha sonra Şef Sezgin Suna yönetimindeki Antakya Polifonik Korolar Derneği (APKORD) Çocuk Korosu sahne alırken gecenin finalinde de 5 çocuk şarkısı birlikte seslendirildi.

Yaklaşık 1,5 saat süren ve piyanoda Ercüment Şeker’in eşlik ettiği her iki koronun çocuk şarkıları büyük alkış alırken konuklar da şarkıları çocuklarla birlikte söyledi.

AKTUNÇ

LTB As Başkanı Akın Aktunç, LTB’nin rutin işler yanında sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerin her zaman öncülüğünü yapan bir yerel yönetim olduğunu söyleyerek, 1991 yılında ilk orkestranın kuruluşunda etkili olan kişilerden bazılarıyla buluşmaktan büyük bir onur duyduğunu kaydetti.

Belediyeciliğin en önemli unsurunun insan sevgisi olduğunu ve insana hizmet çerçevesinde tüm çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Aktunç, sosyal-kültürel çalışmaların da bu hizmet anlayışıyla Lefkoşalı ile buluştuğunu söyledi.

28 yıl belediyeye meclis üyesi olarak hizmet veren Celal Cin’e ve Çocuk Korosu’nun ilk şefi Gülsen Hoca’ya da özellikle teşekkür eden Aktunç, kurulduğu yıllarda sadece Lefkoşalılara hizmet veren LBO’nun, son yıllarda tüm ülkeye hizmet veren bir seviyeye ulaştığını kaydetti.

Antakyalı çocukları Lefkoşa’da ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını da belirten Aktunç, farklı coğrafyalardan çocukların bir arada şarkılar söylemesinin çok güzel bir kardeşlik örneği olduğunu vurguladı.

LBO’NUN KURULUŞUNA KATKI KOYANLARA TEŞEKKÜR PLAKETİ

Konser sonrasında Lefkoşa Belediye Orkestrası’nın 25. yıl etkinlikleri kapsamında orkestranın kuruluşunda katkıları olan Bülent Çıraklı, Celal Cin, Yaşar Safaoğlu, Cevdet Koçatlı adına Nurşen Koçatlı, Erdoğan Arpalıklı ve Eribe Yağcıoğlu’na Asbaşkan Akın Aktunç tarafından teşekkür plaketleri verilirken, konuk APKORD Çocuk Korosu Şefi Sezgin Suna’ya da Aktunç tarafından plaket ve LBO Çocuk Korosu velileri adına bir anı hediyesi takdim edildi.

APKORD adına Sezgin Suna da LBO Şefi Can Sözer’e ve LBO Birim Sorumlusu Direnç Sarıca’ya Antakya’yı simgeleyen bir hediye verdi.

Gecede Çocuk Korosu’nun ilk şefi Gülsen Hoca’ya da koroya yaptığı katkılardan dolayı teşekkür plaketi takdim edildi.

Etiketler: , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler