• BIST 9475.21
  • Altın 4121.867
  • Dolar 38.9105
  • Euro 43.9852
  • Lefkoşa 26 °C
  • Mağusa 25 °C
  • Girne 25 °C
  • Güzelyurt 24 °C
  • İskele 25 °C
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 23 °C

Rumlar 74'de kaybettiklerini andılar

1974 Barış Harekatı sırasında ölenlerin anılması ve harekatın kınanmasına ilişkin çeşitli etkinlik ve törenler gerçekleştirildi.
Rumlar 74'de kaybettiklerini andılar

Fileleftheros ve diğer gazeteler, 1974 Barış Harekatı sırasında ölen ve kaybolanların anılmasına ilişkin dün çeşitli etkinlikler gerçekleştirildiğini yazdı.

Habere göre, Baf’ta düzenlenen anma töreninde konuşan Rum Eğitim ve Kültür Bakanı Kostas Kadis, Barış Harekatı’nın yakın tarihin en kötü unsuru olduğu iddiasında bulunarak, adanın “darbe ve işgalin getirdiği üzücü olay ve acıyı yaşamaya devam ettiğini” söyledi.

Kadis, konuşmasında,”davalarının haklılığına olan inançlarını güçlendirmeleri ve iyimserlikle bu ülkenin geleceği gençlere ilham vermeleri gerektiğini” belirtirken, “bölücü bakış açılarından ve karşılıklı nefretten uzak bir şekilde demokrasinin değerini fiiliyatta da göstermeleri gerektiğinin” altını çizdi.

Öte yandan eski Rum Meclisi Başkanı Yannakis Omiru ise bir başka etkinlikte yaptığı konuşmada, Kıbrıs’ta garantilerin ve garantörlerin olduğu bir çözümün kabul edilemez olduğunu belirterek, bu tezin kabul görmesi için AB ve tüm dünya genelinde girişim başlatılması gerektiğini ifade etti.

AKEL Milletvekili Sefanos Stefanu ise, RMMO’da askerlik yapan ancak darbeye katılması için verilen emri uygulamaması sebebiyle öldürülen Sotiris Adamu Konstantiu’nun anma törenine katıldı.

Stefanu konuşmasında, o dönemde RMMO’nun Cunta ve EOKA B’nin maşası haline geldiğini belirterek, Konstantiu’nun darbeye katılmayı reddederse öleceğini bildiği halde bu yönde davrandığını sözlerine ekledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler