• BIST 9732.98
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Lefkoşa 31 °C
  • Mağusa 32 °C
  • Girne 26 °C
  • Güzelyurt 32 °C
  • İskele 32 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

Yüreğimizin kanatları ‘Kanatsız Güvercinler’e

14. Kıbrıs Tiyatro Festivali’nde Hüseyin Köroğlu’nun yönettiği Kanatsız Güvercinler oyunu sahnelendi
Yüreğimizin kanatları ‘Kanatsız Güvercinler’e

Lefkoşa Türk Belediyesi’nin sunduğu 14. Kıbrıs Tiyatro Festivali, bayram arasının ardından dün akşam (19 Eylül Pazartesi) sahnelenen muhteşem bir oyunla devam etti.

Tiyatro Aşhk tarafından yazılan ve sanat yönetmeni Hüseyin Köroğlu’nun oyuncu performansı yanında yönetmenliğini de yaptığı Kanatsız Güvercinler oyununda Şenay Saçbüker, Neslihan Uludağ Elbir ve Osman Alkaş gibi güçlü isimler yer aldı.

Sophie ve Salih’in sevgide buluşan yolları

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı,  Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova ile LTB Başkanı Mehmet Harmancı’nın da izlediği, YDÜ AKKM’de sahnelenen polisiye-komedi tarzındaki oyunda, bir adanın kuzey ve güneyinde yaşayan Sophie ile Salih’in kendi istekleri dışında tanışmaları ve sevgiye açılan yolları harikulade oyuncu performansları ortaya konularak salonu tıklım tıklım dolduran sanatseverlere aktarıldı.

Köroğlu: Yanınızda durmak için her şeyi yapacağız

KKTC Cumhurbaşkanlığı Himayeleri’nde izleyici ile buluşturulan oyunun tamamlanmasının ardından Kıbrıs Tiyatro Festivali Komitesi Başkanı Kıymet Karabiber ve Tiyatro AŞHK Sanat Yönetmeni Hüseyin Köroğlu karşılıklı plaket takdiminde bulundu.

Tiyatro AŞHK Sanat Yönetmeni Hüseyin Köroğlu, Tiyatro Festivali’nin önemine vurgu yaparak, “Yanınızda durmak için her şeyi yapacağız” mesajını verdi ve LTB Başkanı Mehmet Harmancı’ya festivalin düzenlenmesi nedeni ile teşekkürlerini sundu.

kanatsiz-guvercinler-6.jpg

Kemaloğulları, İncer ve Akan’a saygı

İki insanın yüreği ile yol aldıklarını ifade eden Köroğlu, geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden Pınarlı köyü Muhtarı Halil Öztürk Kemaloğulları’nın ismini söylerken gözyaşlarına hâkim olamadı.  Köroğlu, Halil Öztürk Kemaloğulları’nın eşi Şerife Kemaloğlulları’nı sahneye davet ederek çiçek takdim etti.

Tiyatro Aşhk’a önemli destekleri bulunan, geçtiğimiz yıl aramızdan ayrılan sanatçı Tomris İncer’i de saygıyla andıklarını ifade eden Köroğlu, ekipte yer alan İncer’i torunu Alara Köroğlu’na da takdiminde bulundu.

Hüseyin Köroğlu, çok kısa bir süre önce hayata gözlerini yuman sanatçı Tarık Akan’ın ismini söylediğinde ise tüm salon ayakta alkış tutarak ünlü sanatçıya saygısını sundu.

kanatsiz-guvercinler-4.jpg

Akıncı: Kanatsız güvercinlerin artık kanatlanma zamanıdır

Gecenin son konuşmasını ise Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı yaptı. Akıncı, Birleşmiş Milletler toplantısı için New York’a uçmadan önce böylesi güzel bir oyun izlemenin keyfini yaşadığını ve barış için enerji alarak yolculuğa çıkacağını aktardı.

“Aramızdan çıkan birisi” diye nitelendirdiği Köroğlu’nu öven Akıncı, oyunun Barış isimli şarkı ile tamamlanmasının da güzelliği arttırdığını vurguladı.

Mustafa Akıncı, “Kanatsız güvercinlerin artık kanatlanma zamanıdır. Bu adanın iki halkı olarak birbirimizi dinlemek ve anlamak çok önemlidir. Daha da önemlisi bağışlayabilmektir.

Unutursak yeniden hata yaparız, unutmayalım, ders çıkaralım, ama bağışlayıcı olalım. Kini ve düşmanlığı yüreklerimizde taşımayalım” dedi.

kanatsiz-guvercinler-5.jpg

“Sanata ve sanatçıya güvenen kitle, barışa da inanandır”

Adanın acılardan çok çektiğini, iki toplum da acıları gözyaşlarını paylaştığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Akıncı, artık adanın nimetlerini paylaşma zamanının geldiğini ifade etti.

Akıncı sözlerinin sonunda sanata ve sanatçıya güvenen kitlenin barışa da inandığına vurgu yaparken, sanatçıların da duygusuz olamayacağını, onların da barışa saygısının çok fazla olduğunun altını çizdi.

Tesir bu akşam sahneleniyor

Akgünler Turizm ana sponsorluğunda gerçekleştirilen festival bu akşam (20 Eylül Salı) sahnelenecek Siyah Beyaz ve Renkli Tiyatrosu’nun Tesir adlı oyunu ile devam edecek. Oyun YDÜ-AKKM’de saat 21:00’da sahnelenecek.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler