• BIST 12433.5
  • Altın 6495.18
  • Dolar 44.3489
  • Euro 51.3612
  • Lefkoşa 16 °C
  • Mağusa 18 °C
  • Girne 16 °C
  • Güzelyurt 13 °C
  • İskele 18 °C
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 9 °C

Akıncı: Bahçeli artık parmağının arkasına saklanmıyor

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti 4. Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “KKTC 82. vilayet olsun” çağrısına tepki gösterdi.
Akıncı: Bahçeli artık parmağının arkasına saklanmıyor

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti 4. Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “KKTC 82. vilayet olsun” çağrısına tepki gösterdi.

Akıncı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Bahçeli’nin sözlerinin “iki devletli çözüm” söyleminin ardındaki gerçek niyeti bir kez daha ortaya koyduğunu belirtti.

“Bu çağrı, yıllardır uyardığımız vilayetleşme siyasetinin açık bir ifadesidir” diyen Akıncı, “Devlet Bey’i parmağının arkasına saklanmadığı için içtenlikle kutlarım” ifadelerini kullandı.

Akıncı, Bahçeli’nin bu öneriyi KKTC Meclisi’nden değil, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden yapması gerektiğini vurgulayarak, “Hem Kıbrıs’ın kuzeyi hem de güneyi için önerge sunsun. ‘Kıbrıs Türk’tür, Türk kalacaktır’ sloganının gereği bu değil mi?” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler