• BIST 10045.74
  • Altın 2420.766
  • Dolar 32.4438
  • Euro 34.797
  • Lefkoşa 20 °C
  • Mağusa 21 °C
  • Girne 21 °C
  • Güzelyurt 19 °C
  • İskele 21 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Bağımsızlık Yolu, “Hükümetin Sosyal Sigortalar Dairesi’ni 30 Milyon TL Borçlandırma Kararını” Eleştirdi

Rahvancıoğlu, pandemi ile boğuşulan bu günlerde, hükümetin “sessiz sedasız işçi sınıfının geleceğini ipotek altına alan yeni bir karara imza attığını” savundu. 
Bağımsızlık Yolu, “Hükümetin Sosyal Sigortalar Dairesi’ni 30 Milyon TL Borçlandırma Kararını” Eleştirdi

Bağımsızlık Yolu Genel Sekreteri Münür Rahvancıoğlu, “hükümetin Sosyal Sigortalar Dairesi’ni 30 milyon TL borçlandırma yönünde karar aldığını” belirterek, “Sosyal Sigortalar Dairesi’nin borçlandırılması, emekçilerin geleceğinin yağmalanmasıdır. Bunu kabul etmiyoruz” dedi. 
Rahvancıoğlu, pandemi ile boğuşulan bu günlerde, hükümetin “sessiz sedasız işçi sınıfının geleceğini ipotek altına alan yeni bir karara imza attığını” savundu. 
Yazılı açıklama yapan Rahvancıoğlu, Resmi gazetede yayınlanan kararla birlikte hükümetin Sosyal Sigortalar Dairesi’ni 30 milyon TL borçlandıracağını ve bu borcun da Creditwest Bankası’ndan alınacağını öğrendiklerini kaydetti. 
Rahvancıoğlu, “Sosyal Sigortalar Dairesi özel sektör emekçilerinin emeği ve yatırımlarıyla çalışan, emekçilerin her türlü hastalık, kaza, işsizlik, emeklilik, doğum durumunda tek güvencesi olan kurumdur. Sosyal Sigortalar Dairesi 2008 yılından beridir kamu emekçilerinin de emeklik için yatırım yapmakta olduğu ve batması durumunda işçi sınıfının tüm birikiminin telef olacağı önemli bir dairedir” ifadelerini kullandı.
Dairenin zarar ettirilmesi, borçlandırılması, batırılmasının, hem bugüne hem geleceğe yapılmış bir saldırı olduğunu belirten Rahvancıoğlu, Sosyal Sigortalar Dairesi’nin borçlandırılması için gerekçe olarak gösterilen sigortalı maaşlarında ödeme zorluğu yaşanmasının gelmiş geçmiş hükümetlerin bilinçli olarak yarattığı bir durum olduğunu savunarak, temel bir iki önlemle kolayca giderilebilecek bir sıkıntı olduğunu belirtti. 
Rahvancıoğlu, “Sosyal Sigortalar Dairesi çalışmakta olan emekçilerin yatırımlarının patronlardan tahsil edilmesi yolu ile gelir elde eder. Oysa gelmiş geçmiş tüm hükümetler, bu gelirlerin elde edilememesi için patronlarla birlik olmuş ve Sigorta’yı batma tehlikesi ile yüz yüze bırakmıştır” ifadesine de yer verdi.
Rahvancıoğlu, “patronlara af çıkarılması, sigortaların alacaklarının patronlardan tahsis edilmemesi, yatırımların gerçek maaş üzerinden tahsil edilmesinin sağlanmaması, iş kazalarının maliyetinin önlem almayan patrona değil, işçilerin kurumu olan sigortaya ödetilmesi” gibi sıkıntılara işaret etti. 
“Bugün Sosyal Sigortalar Dairesi parasal sıkıntı yaşıyorsa, bunun nedeni 1976’dan beridir gelmiş geçmiş bütün hükümetlerin bu uygulamalar yoluyla patronlara aktardığı paralar ve kurumun bilinçli olarak zarara uğratılmasıdır” diyen Rahvancıoğlu, yapılması gerekenin sigortanın yasal görevini yerine getirmesi olduğunu belirtti. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler