• BIST 10082.77
  • Altın 2430.881
  • Dolar 32.3957
  • Euro 34.7576
  • Lefkoşa 18 °C
  • Mağusa 20 °C
  • Girne 19 °C
  • Güzelyurt 17 °C
  • İskele 20 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C

GENÇLER BİRLİĞİ SEZONDAN MUTLU

GENÇLER BİRLİĞİ  SEZONDAN MUTLU

 

K-pet süper liginde altı yıl aradan sonra mücedele eden İskele’nin kırmızı siyahlı ekibi Gençler Birliği lig sezonu play-out maçları sonunda ligde kalmayı başardı. Teknik adam Ahmet Ogan sezonu değerlendirirken kırmızı siyahlı takımın 6 sezon sonra döndüğü süper ligde genelde başarılı olduğunu belirtti

Sezona Mustafa Gülcan başkanlığındaki yönetim kurulu, göreve getirilen teknik direktör Ahmet Ogan yönetiminde başlayan Gençler Birliği ligin ilk devresini iyi bir performans ortaya koyarak ilk sekiz içerisinde yer alarak tamamlamasına rağmen ligin ikinci devresinde inişli çıkışlı istikrarsız bir garafik çizerek, ligi on birinci sırada tamamladı. Kırmızı siyahlı ekip Play-out maçlarında başarılı bir performans ortaya koyarak ligde kalmayı başardı.

Gençler Birliği teknik direktörü Ahmet Ogan sezon değerlendirmesinde, altı yıla aradan sonra süper ligde mücadele etmenin mutluluğu yaşanırken, çok iyi bir başlangıç yaptıkları ve başarılı bir şekilde ilk devreyi tamamlarken, ligin ikinci devresinde sıkıntılı bir süreç geçirmelerine rağmen başkan, yönetim, futbolcu, teknik kadro ve taraftarlar ile çok büyük özveri ve mücadele göstererek ligde kalmayı başardıklarını belirtti.

YENİ TAKIM OLUŞTURULDU

1.Ligde play-off maçları sonunda altı yıl aradan sonra süper lige yükselen Gençler Birliği geçmiş sezondan eriyen kadro yapısı içerisine belirlediğimiz transfer raporu doğrultusunda ihtiyaç olan mevkilere yapılan transferleri ile yep yeni bir takım oluşturduk. Yapılan transferlerin erken zamanda yapılarak, sezon başı hazırlık dönemine katılmaları uyum sorununu çok kısa sürede aşması, takım olma yolunda önemli bir adım olurken, genç koşan mücadele eden bir takım oluşmuş oldu.

18 Temmuz 2014 yılında yeni sezon çalışmalarına mevcut oyuncular ile birlikte yapılan yerinde transferler ile hız verdik. Birinci hazırlık dönemi çalışmalarımızı salon ve saha çalışmaları olarak yoğun bir şekilde sürdürdük.

Sezon öncesinde yapılan birinci hazılrık dönemi çalışmaların ardından Alsancak bölgesinde bulunan River Ride’da birinci etap kamp çalışmaları yapma imkanı bulduklarını belirten Ahmet Ogan, “Kamp yeni oluşturulan bir takım için ve süper lig deneyim az olan oyunculardan kurulu olması birliktelik adına son derece önemli olduğununa dikkat çekerek, çok yararlı bir kamp yapıldığını söyledi.

LİG BAŞLANGICI

Birinci hazırlık dönemi programlanan şekilde eksiksiz yapılması sonucunda fiziksel, mental ve psikolojik olarak hazır bir şekilde lige çok iyi bir başlangıç yaparak istedikleri puanları topladıklarına işaret eden Ogan, takımın çok genç deneyimsiz olması süper lig tecrübesi az futbolculardan kurulu olması oyun içerisinde zaman zaman basit hatalar yaptıklarını, çok iyi oynadıkları ve çok gol pozisyonuna girmelerine rağmen son vuruşlardaki beceriksizliklerden dolayı beklenmedik puanlar da kaybederek ilk devrenin sonunda konulan totaldaki 20 puanlık hedefin 2 puan gerisinde 18 puanla ilk devreyi ilk sekiz içerisinde tamamladıklarını belirtti.

Ogan, devamla şunları söyledi: “Ligin yeni takımı olmak, sadece futbolcularda değil, başkan, yönetim, teknik kadro ve futbolcular ile birlikte tüm camiada yeni heyecanlar ve umutları da beraberinde getirdi. Bu biriliktelik ligin ilk devresine çok olumlu yansırken, saha içinde yaşanan şansız ve geri dönüşümü çok uzun olan sakatlıklar nedeniyle son maçlarda ciddi sıkıntılar yanında kadro zaafiyeti de yaşanmış olduk.”

“Özellikle ligde oynadığımız Doğan Türk Birliği, Çetinkaya maçlarında almış oldukları çok çarpıcı sonuçlarla, tüm dikkatleri üzerlerine çekmeyi de başardıklarını altını çize Ahmet Ogan, çok üstün oynadıkları Lapta, Serdarlı, Lefke, başa baş mücadele ettikleri Yenicami, Yeni Boğaziçi, Küçük Kaymaklı maçlarından sadece Lapta ve Yeni Boğaziçi maçlarından birer puan alabildiklerini, diğer maçlarda ise kaybedilen puanlar ile devreyi sekizinci sırada play-out’un dışında tamamladık.Sezon öncesi düşüncemiz de buydu ve bunu sezon sonuna taşımak hedefindeydik.”

DEVREARASI KAMPI PİA BELLA’DA

Devre arasında yine Girne’de Pia Bella’da kampa yapan Gençler Birliği futbol takımı iyi bir kamp dönemi geçirmesi yanında ilk devrede yaşanılan sakatlıklarda dolayı kadroda yaşanan sıkıntılar yapılan yeni transferleri ile kadro yapısı güçlenme aşamasına getirdik. Ancak ilk devredeki transferlerin takıma koymuş oldukları çok ciddi katkıların, ikinci devrede yaptığımız transferlerden bazı futbolcularımızdan beklediğimiz verimi alamadığımızı da belirtmek isterim.

Teknik Direktör Ahmet Ogan ikinci devreyle ilgili şunları belirtti:

“Özellikle kampın son derece faydalı geçtiğine dikkat çeken Ahmet Ogan, içte yaratılan sıkıntılar sonucunda lig yarışında zaman zaman ciddi sıkıntılar ile karşı karşıya kaldıklarına rağmen toplarlanma sürecini iyi değerlendirerek ligin sonunda futbolcularımızın gösterdiği direnç ve mücadeleyle çok net ortaya çıktı. İkinci devrede üst üste birebir rakiplerimizi yenerek başladığımız ligde her şey yolunda giderken takım içinde yaratılan sıkıntılar lig yarışında ciddi sıkıntı oluşturdu.

Zirve mücadelesi veren takımlara üst üste kaybetmemiz ligin sonuna doğru ciddi sıkıntılar oluşturdu. Son haftalarda aldığımız 7 puan’a, ligde iddiası olmayan Küçük Kaymaklı ve Mormenekşe maçlarından sadece bir puan almamız sonucu ligi onbirinci sırada tamamlayarak play-out’a kaldık.

Play-out’a çok iyi motive olarak, üstün performans göstererek dez avantajı olmamıza rağmen ilk maçı kazanarak ligde kalmayı garantiledik. Geçtiğimiz sezon şampiyon Gönyeli ile ikinci Lapta’nın direk olarak çıktığı süper ligde 6 puan topladığı ortamda lig ve play-out maçları ile birlikte 39 puan topladığımızı süper ligde çok önemli olduğunu düşünüyorum. Sezon başında ilk sekiz olar koyduğumuz hedefe, play-out’da olsa dahi başarmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

BÜYÜK ÖZVERİ VE MÜCADELE GÖSTERİLDİ

“Genel olarak uzun bir aradan sonra mücadele ettğimiz süper lige iyi başlayan, ligde var olma isteği ve arzusu yüksek olduğu süreçte kulübün başkanı, yöneticisi, teknik kadro ve futbolcuları yılmadan her türlü özveriyi göstererek özelde İskele genelde beldenin süper ligde tek takım olan Gençler Birliği’ni ligde tutma başarısı göstererek, bu sezon adına başarılı bir sezon geçirdiğimizi düşünüyorum.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Rio Olimpiyatları başladı06 Ağustos 2016 Cumartesi 21:57
  • İtalyan devi Milan satıldı06 Ağustos 2016 Cumartesi 11:09
  • Faslı boksör cinsel tacizden gözaltında06 Ağustos 2016 Cumartesi 10:53
  • Mağusa'nın al yapısına 'Sırp' antrenör!05 Ağustos 2016 Cuma 15:48
  • G.Saray bombayı patlattı!04 Ağustos 2016 Perşembe 14:48
  • Nevena Jovanovic Yakın Doğu Üniversitesi’nde04 Ağustos 2016 Perşembe 14:25
  • Choudhry, “BağlantıYönetim Heyecanlı”04 Ağustos 2016 Perşembe 13:35
  • Fenerbahçe Beşiktaş’ı zengin etti04 Ağustos 2016 Perşembe 12:01
  • Fenerbahçe’nin muhtemel rakipleri04 Ağustos 2016 Perşembe 11:12
  • Diarra ile anlaştık ama....03 Ağustos 2016 Çarşamba 16:48