• BIST 9145.67
  • Altın 2324.19
  • Dolar 32.3676
  • Euro 34.9608
  • Lefkoşa 19 °C
  • Mağusa 20 °C
  • Girne 20 °C
  • Güzelyurt 19 °C
  • İskele 20 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nde Küçük Kalplerde Büyük Mucizeler Gerçekleşiyor

Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Tarafından Dünya Prematüre Günü Dolayısıyla Etkinlik Düzenlendi.
Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nde Küçük Kalplerde Büyük Mucizeler Gerçekleşiyor

Doç. Dr. Ceyhun Dalkan;  “Ülkemizin En Modern ve En Donanımlı Yenidoğan Yoğun Bakım Servisi’nin Yer Aldığı Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nde, Prematüre Bebeklere Üst Düzey Sağlık Hizmetleri Sunuluyor.”

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Uzmanı ve Yenidoğan Yoğun Bakım Servisi sorumlu hekimi Doç. Dr. Ceyhun Dalkan, prematüre bebekler ve sorunlarıyla ilgili olarak farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen etkinlikte günün anlam ve önemine yönelik gerçekleştirdiği konuşmada, Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi yenidoğan yoğun bakım servisinin sahip olduğu gelişmiş tıbbi imkânlar, deneyimli hekim ve hemşire kadrosu ile prematüre bebeklere üst düzey sağlık hizmetlerinden bahsetti.  Bebeklerin sağ salim doğup büyüdüklerini görmekten büyük mutluluk duyduklarını belirten Doç. Dr. Ceyhun Dalkan, “Bu bebekler erken dünyaya gelmeleri nedeniyle solunum, beslenme, büyüme, gelişme ve görme ile ilgili pek çok sorunla karşılaşabiliyorlar.  Onlar bizler için “Küçük Kalpler Büyük Mucizeler”.  Bu yüzden bu bebeklerin yenidoğan yoğun bakım hizmeti verebilen tam donanımlı merkezlerde özel bakım almaları gerekmektedir.” dedi.

Sorumlu Hemşire Nesrin Özyıldırım;  “Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Ekibi Olarak Oldukça İddialıyız.”

Etkinlikte söz alan Yenidoğan Yoğun Bakım Servisi Sorumlu Hemşiresi Nesrin Özyıldırım ise prematüre bebekler ve aileleri ile birlikte büyük bir aile haline geldiklerini, 500 - 600 gram doğan bebeklerin bugün sağlıklı bir şekilde yürüyor ve koşuyor olmasının büyük bir başarı ve gurur kaynağı olduğunu ifade etti.  “Prematüre bebekler avuç içi kadar büyüklükte ve hayati risklerle doğuyor.  Bu yüzden prematüre bebekler sadece tam donanımlı merkezlerde ve yenidoğan hekimi ile ekibinin ellerinde güvende olabileceklerdir.  Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi yenidoğan yoğun bakım ekibi olarak bu konuda oldukça iddialıyız.” dedi.

Uzm. Dr. Emel Erkuş Sirkeci, “Aileler, Erken Doğan Bebeklerin Bakılabileceği Merkezlerde Doğum Yapmalıdır.”

Etkinlikte söz alan ve kısa bir süre önce prematüre doğum yapan Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Acil Tıp Anabilim Dalı Başkanı Emel Erkuş Sirkeci ise yenidoğan yoğun bakım ekibi sayesinde çok zorlu bir sürecin üstesinden gelebildiklerini, Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi yenidoğan yoğun bakım ekibinin yemeden, içmeden, gece gündüz demeden, prematüre bebekleri hayata kazandırmak için ellerinden gelenin fazlasını yaptığını söyledi.  Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nin güçlü alt yapısı ve hekim kadrosu ile prematüre bebeklerin hayatta kalma imkânlarını arttırdığına dikkat çeken Uzm. Dr. Emel Erkuş Sirkeci, bu sebeple erken doğan bebeklerin mutlaka yenidoğan yoğun bakım ünitesinde kontrol altına alınması gerektiğini belirtti.  Uzm. Dr. Emel Erkuş Sirkeci, “Erken doğan bebekler yenidoğan yoğun bakım hekiminin ellerindeyse güvendedir.  Aileler, erken doğan bebeklerin bakılabileceği merkezlerde doğum yapmalıdır.” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ortak paydası erken veya zamanında oluşuna bakılmaksızın, tüm doğumların, yenidoğan yoğun bakım servisi bulunan hastanelerde gerçekleştirilmesi gerektiği oldu.  Etkinliğe katılan prematüre doğanlar ve aileleri gerçekleştirilen bu anlamlı organizasyon dolayısıyla, Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’ne ve yenidoğan yoğun bakım sorumlu hekimi Doç. Dr. Ceyhun Dalkan nezdinde emeği geçen tüm ekibe teşekkürlerini iletti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler