• BIST 9579.71
  • Altın 2471.216
  • Dolar 32.4424
  • Euro 34.4823
  • Lefkoşa 23 °C
  • Mağusa 26 °C
  • Girne 24 °C
  • Güzelyurt 22 °C
  • İskele 26 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 14 °C

6. Beyarmudu Patates ve Kültür Festivali başladı!

Festival programında neler var neler...
6. Beyarmudu Patates ve Kültür Festivali başladı!

Başbakan Hüseyin Özgürgün, hükümet olarak bu yıl, patatese uzun yıllardan sonra güçlü destek verdiklerini belirterek, ihracatta yaşanan sıkıntıların aşılması için de uğraştıklarını söyledi.

Beyarmudu Belediyesi’nin düzenlediği 6’ncı Patates Kültür Sanat Festivali ve 3’üncü Uluslararası Halk Dansları Festivali dün akşam başladı. Festivalin açılışını Başbakan Özgürgün yaptı.

Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün açıklamasına göre açılışa, 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, İçişleri Bakanı Kutlu Evren, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Gazimağusa Milletvekili UBP Genel Sekreteri Dursun Oğuz, Gazimağusa Kaymakamı Dürdane Acı ve diğer yetkililer yanında bölge halkı katıldı.

ÖZGÜRGÜN: “TECRÜBE İLE HER GEÇEN YIL DAHA ETKİLİ…”

Başbakan Hüseyin Özgürgün, açılışta yaptığı konuşmada, festivallerin, yerel ürünlerle, bölgesel ve ülke kültürünün tanıtılması açısından önemli olduğunu ifade ederek, festivale uluslararası katılımın da önemli olduğunu söyledi.

Açılışta bulunmaktan mutlu olduğunu belirterek, Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip ile ekibini kutlayan Başbakan Özgürgün, kazanılan tecrübe ile festivalin her geçen yıl daha da etkili yapıldığını kaydetti.

Beyarmudu toprağının verimli olduğunu, patatesin dünya çapında tanınması açısından da festivalin önemli olduğunu dile getiren Başbakan Özgürgün, hükümet olarak bu yıl, patatese uzun yıllardan sonra güçlü bir destek verdiklerini açıkladı.

“PATATESE DEĞER VERİYORUZ”

Patatese değer verdiklerini ifade eden Başbakan Özgürgün şöyle devam etti:

“İhracatta sıkıntılar varmış, onları da inşallah aşarız. Bu güzel beldemizin güzel ürününü ekonomik anlamda da değerlendirecek şekilde uluslararası piyasalara ihraç ederiz. Böylece ekonomik olarak bu festivaller hem yöre halkına, hem ülkemize çok daha önemli katkı sağlamış olur.”

Özgürgün, gelecek yıllarda, ekonomik anlamda karşılığın daha iyi alınacağı festivaller olmasını diledi.

EROĞLU: “KKTC KÜLTÜRÜNÜ TANITMAK ADINA ÖNEMLİ”

3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da, festivalin, KKTC’nin kültürünü tanıtma ve yabancı kültürlerle kaynaştırma açısından önemli olduğunu belirterek, Beyarmudu’nun her geçen yıl geliştiğini, Belediye Başkanı İlker Edip ile ekibini kutladığını söyledi.

EDİP: “ÇAĞDAŞ BELEDİYECİLİK İÇİN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUZ”

Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip ise, Beyarmudu’nu, Mesarya’nın çağdaş bir beldesi yapmak için gece gündüz çalıştıklarını anlattı.

Etkinlikte ekipler Başbakan Hüseyin Özgürgün'e ülkelerini simgeleyen çeşitli hediyeler takdim etti.

Hindistan ekibi adına yapılan konuşmada, Başbakan Özgürgün’e etkinliğe katılıp kendilerini izlediği için teşekkür edildi.

7 Ağustos’a kadar sürecek festivale, Hindistan, Mısır, Slovakya ve Kırgızistan’dan ekipler katılıyor. Türkiye ekibinin ise olağanüstü hal uygulaması nedeniyle gelemediği belirtildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler