• BIST 9138.22
  • Altın 2325.105
  • Dolar 32.3778
  • Euro 35.0091
  • Lefkoşa 25 °C
  • Mağusa 26 °C
  • Girne 23 °C
  • Güzelyurt 25 °C
  • İskele 26 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Anastasiadis’ten flaş İsrail ziyareti!

Anastasiadis-Netanyahu görüşmesinde Türkiye’deki durum, boru hattı projesi ve ikili-üçlü işbirliği konuları masaya yatırılacak...
Anastasiadis’ten flaş İsrail ziyareti!

İsrail Enerji Bakanı Yuval Steinitz’in, Türk-İsrail ilişkilerini normalleştirme anlaşması kapsamındaki, İsrail MEB’inden çıkarılan doğal gazın boru hattı ile Türkiye’nin güney sahillerine ulaştırılması projesini destekler açıklamaları, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anstasiadis’i endişelendirdi.

 

İsrail’e yıldırım ziyaret gerçekleştirmekte olan Anastasiadis’in, bu akşam görüşeceği İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’dan konuyla ilgili izahat isteyeceği haber verildi.

 

Fileleftheros “İsrail’e Anahtar Ziyaret… Başkan Anastasiadis Netanyahu’nun Türkiye’ye Boru Hattı Konusunu Netleştirmesini İstiyor… Türkiye’de Olup Bitenler Masaya Yatırılıyor” başlıklı manşet haberinde, günübirlik ziyaretin, Anastasiadis’in talebi ve İsraillilerin kabulü üzerine gerçekleşmekte olduğunu yazdı.

 

Habere göre Anastasiadis’in ziyareti, son dönemlerde gelen ve bazıları “çok endişe verici” mesajlar üzerine gündeme geldi. Bunlardan biri de İsrail MEB’indeki yataklardan başlayıp sözde Rum MEB’i içerisinden geçerek Türkiye’nin Güney sahillerine ulaşacak 500 km uzunluğundaki boru hattı ve İsrailli bakanın bunu destekler açıklamalar yapmasıdır.

 

Rum tarafının ilgilendiği iki konu bulunduğuna işaret eden gazete, bunlardan ilkinin, Türkiye’deki gelişmelerden sonra İsrail’in boru hattı meselesini aynı hızda devam ettirip ettirmeyeceği –bu konuyu bu akşam Netanyahu’ya soracak ve netleştirmesini isteyecek-, ikincisinin de yine Türkiye’deki gelişmelerden sonra bu projeye yatırım yapacak şirket olup olmayacağı olduğunu yazdı.

 

Habere göre Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis, Enerji Bakanı Yorgos Lakkotripis ve Sözcü Nikos Hristodulidis eşliğinde İsrail’e giden Anastasiadis ile Netanyahu’nun Kudüs’te gerçekleşecek görüşmesinde Türkiye’deki gelişmeler, Güney Kıbrıs-İsrail ortak hidrokarbon yataklarının geliştirilmesi ve üçlü (Yunanistan, Güney Kıbrıs, İsrail) işbirliğinde bundan sonra atılacak adımlar da masaya yatırılacak. Anastasiadis Netanyahu’ya üçüncü tur hidrokarbon ruhsat ihalesinin sonuçları hakkında da bilgi verecek.

 

Gazete Rum tarafının, Türkiye ve İsrail arasında yapılan boru hattıyla ilgili açıklananların uygulamaya geçmesi halinde by pass edilmek istemediğini belirttiği haberinde “İsrail, Enerji bakanının dile getirdiği tezde ısrar ederse iki ülke ilişkileri etkilenecek” vurgusunu yaptı.

 

Haberde, İsrail’de masaya yatırılacak konulardan biri olan Türkiye’deki son gelişmelerle ilgili de “Kıbrıs heyeti Tel Aviv’in Türkiye’de olup bitenler ve bundan sonra olacaklarla ilgili değerlendirmelerini büyük bir ilgiyle dinleyecek. İsrail, daha çok erişim olanağına sahip olması nedeniyle cereyan edenler hakkında çok daha iyi bir görüntüye sahiptir” ifadelerini kullandı.

 

Alithia “Bavulunda Kıbrıs Sorunu ve Enerji” başlıklı haberinde, Anastasiadis ve iki bakanının, Türkiye-İsrail ilişkilerinin normalleştirilmesi anlaşmasının ardından bugün İsrail’e gittiğine işaret etti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler