• BIST 10026.05
  • Altın 3718.74
  • Dolar 37.9861
  • Euro 41.536
  • Lefkoşa 18 °C
  • Mağusa 18 °C
  • Girne 17 °C
  • Güzelyurt 16 °C
  • İskele 18 °C
  • İstanbul 3 °C
  • Ankara 3 °C

DAÜ KENT-AG ve Girne Belediyesi’nden Multidisipliner Mekânsal Planlama Eğitimi!

DAÜ Kentsel Araştırma ve Geliştirme Merkezi (KENT-AG) ile Girne Belediyesi iş birliğinde, farklı disiplinlerden öğrenci ve akademisyenleri bir araya getiren “Kent Orman Yaşam Atölyesi” düzenleniyor.
DAÜ KENT-AG ve Girne Belediyesi’nden Multidisipliner Mekânsal Planlama Eğitimi!

DAÜ KENT-AG İŞ BİRLİĞİNDE “KENT ORMAN YAŞAM ATÖLYESİ MULTİDİSİPLİNER MEKANSAL PLANLAMA EĞİTİMİ” DÜZENLENİYOR

 

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Kentsel Araştırma ve Geliştirme Merkezi (KENT-AG), Ufuk Planlama, Girne Belediyesi (GB), Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (KTMMOB) Şehir Plancıları Odası ve Mimarlar Odası (KTMMOB-MO) iş birliği ile "Kent Orman Yaşam Atölyesi: Multidisipliner Mekânsal Planlama Eğitimi" düzenleniyor. 18-22 Şubat 2025 tarihleri arasında Girne Belediyesi’nde gerçekleştirilecek olan etkinlik, geleceğe yönelik kentsel planlama çözümleri geliştirmek amacıyla çeşitli disiplinlerden öğrenci ve akademisyenleri bir araya getiriyor.

 

Söz konusu etkinlikte, DAÜ KENT-AG Merkez Başkanı, DAÜ Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi ve DAÜ Kampüs Hizmetler Koordinatörü Prof. Dr. Şebnem Hoşkara, DAÜ KENT-AG Merkez Yönetim Kurulu ve DAÜ Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Nevter Zafer Cömert, Doç. Dr. Müge Rıza ve Yrd. Doç. Dr. Pınar Uluçay konuşmacı olarak yer alacak.

 

Öğrenciler ve Uzman Eğitmenler Bir Araya Gelecek

Eğitimde, DAÜ Mimarlık Bölümünden gönüllü öğrenciler ve Türkiye'deki üniversitelerin Şehir ve Bölge Planlama, Orman Mühendisliği ile Peyzaj Mimarlığı bölümlerinden seçilen toplam 16 öğrenci ve uzman eğitmenler yer alacak. Girne Belediyesi tarafından belirlenen kentsel alanlar üzerine geleceğe yönelik planlama önerileri geliştirmek amacıyla tasarlanan eğitim, katılımcılara disiplinlerarası bir çalışma ortamı sunacak.

 

Halka Açık Sunumlar ve Sergi Gerçekleştirilecek

Etkinlik kapsamında halka açık sunumlar düzenlenecek. 22 Şubat 2025 Cumartesi günü, gerçekleştirilecek olan jüri değerlendirmesi ve sergi de halkın katılımına açık olacak. Katılımcılar, atölye boyunca hazırladıkları projeleri kamuoyuna sunma fırsatı bulacak ve jüri tarafından değerlendirilerek geribildirim alabilecekler.

 

 

 

 

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler