• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • Lefkoşa 17 °C
  • Mağusa 15 °C
  • Girne 19 °C
  • Güzelyurt 14 °C
  • İskele 15 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 9 °C

DAÜ-SEN'den Rektör Kılıç'a başarı ve uyarı

DAÜ-SEN'den Rektör Kılıç'a başarı ve uyarı
DAÜ-SEN'den Rektör Kılıç'a başarı ve uyarı

Başarılar Dileriz!

Değerli meslektaşlar,

DAÜ'de yerleşmiş teamüllere uygun olarak gerçekleştirilen Rektör belirleme sürecinde, tek aday olan Sayın Prof. Dr. Hasan Kılıç %88.53 gibi çok yüksek bir oranla çalışandan güven alarak senato tarafından önerilmiş ve VYK tarafından Rektör olarak atanmıştır. Çok ciddi bir mali krizin içinde bulunduğumuz bu dönemde görevi devralan hocamıza başarılar dileriz. Ayrıca eğilim yoklama sürecinde Rektör Vekili olarak görev üstlenen ve bu süreçte özveri ile çalışan hocamız Sayın Prof. Dr. Mustafa Tümer’e de teşekkür ederiz.

Değerli meslektaşlar,

2023 Nisan ayında, eski Rektörlük tarafından gündeme getirilen mali tedbirler sonrasında, Haziran ayında başlayan protokol çalışması maalesef uzun süredir sonuçlanamamıştır. Geldiğimiz noktada VYK sendikamıza protokol ve ilgili Toplu İş Söleşmesi (TİS) düzenlemeleri için son tarih olarak 30 Ekim’i ifade etmiş ve tarafların bu tarihden önce imza atabilecek noktada olması gerektiğini bildirmiştir. Bu çerçevede, Rektör vekili Sayın Prof. Dr. Mustafa Tümer tarafından ÜYK ve Senato’ya sunulan Protokol Taslağının son versiyonu VYK tarafından sendikamıza da iletilmiştir.

DAÜ-SEN bu çerçevede bir anlaşmaya hazırdır, ancak 21 Ekim Cumartesi günü gerçekleşen ve Başbakan’ın, Eğitim Bakanı’nın, VYK, Rektör vekili ve sendikaların katıldığı toplantıda çalışanlardan alınacak iç borçlanmanın yasal faizle iadesi yerine faizsiz iadesi yeniden gündeme getirilmiştir. DAÜ-SEN ise faizsiz iç borçlanma teklifini genel kurula dahi götürmeyeceğini yeniden vurgulamıştır. DAÜ-SEN’in hukuksal çerçevenin dışında adım atmasını hiç kimse beklememelidir.

Bununla beraber 30 Ekim tarihini kaçırmamak için DAÜ-SEN üzerine düşeni yaparak 20 Ekim Cuma günü yönetim kurulu toplantısında, en geç 30 Ekim Pazartesi saat 10:30'da protokol ve TİS gündemi ile olağanüstü genel kurulu gerçekleştirmek için karar  almış ve bu yönde gerekli adımları atmıştır.

Geldiğimiz noktada bu hafta içinde yeni Rektörlük ve VYK sendikamıza protokol taslağı çerçevesinde makul bir öneri yaparsa bu öneriyi TİS'e yansıtarak sizlerin onayınıza getireceğiz. Eğer makul bir öneri gelmezse 30 Ekim Pazartesi günü genel kurulda sadece gelinen son aşamayı değerlendirip, önümüzdeki süreç ile ilgili sizlerden görüş alacağız.

Değerli meslektaşlar,

İlk günden beri DAÜ’nün sorunlarının hem iç idari yapısından hem de hükümet politikalarından kaynaklandığını söylemekteyiz. Dolayısıyla sorunun çözümü için hem VYK’nın, Rektörlüğün, ÜYK ve Senato’nun hem de hükümetin adım atması şarttır. DAÜ’de bugün itibari ile yeni bir Rektörlük vardır. Bu Rektörlüğe sorunu çözebilmesi için hükümet tarafından zaman ve kredi verilmesi olmazsa olmaz bir durumdur. Bununla beraber ise yeni Rektörlüğün mali disiplini sağlayacak kararlı adımlar atması kaçınılmazdır.

Önümüzde çok kritik bir süreç vardır. Bu süreçte VYK’nın, Rektörlüğün, ÜYK’nın, Senatonun ve sendikaların hata yapma ve başarısız olma kredisi yoktur. Bu süreçte  kararlı ve başarılı olmaktan başka alternatif  yoktur.

DAÜ-SEN

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler