• BIST 8718.11
  • Altın 2245.336
  • Dolar 32.3297
  • Euro 35.1889
  • Lefkoşa 11 °C
  • Mağusa 10 °C
  • Girne 14 °C
  • Güzelyurt 10 °C
  • İskele 10 °C
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C

TBF’nin yeni başkanı Hidayet Türkoğlu

Ve Basketbol Federasyonu'nda beklenen oldu.
TBF’nin yeni başkanı Hidayet Türkoğlu

Türkiye Basketbol Federasyonu'nun (TBF) Olağan Genel Kurulu, Ankara’da gerçekleştirildi. Yeni başkanın da seçileceği Genel Kurul’da TBF Başkanlığı için gerekli adaylık başvurusunu yerine getiren Hidayet Türkoğlu, kongre'de tek aday olarak yer aldı. Seçimde rakibi olmayan Hidayet Türkoğlu, Türkiye’de basketbolun yeni patronu oldu. Hidayet Türkoğlu 143’ün oyun 113’ünü alarak başkan seçildi.

FIBA Avrupa Başkanı Turgay Demirel'in 30 Mart 2015'da görevi bırakması sonrası Olağanüstü Genel Kurul’da başkan seçilen Harun Erdenay, 18 ay başkanlık görevini sürdürmüştü. Olağan Genel Kurul’a tek başkan adayı olarak giren Hidayet Türkoğlu’nun lise mezunu olması ve doping cezası almasının yönetmeliğe aykırı olması tartışma konusu yaratmıştı.

Türkoğlu’nun başkanlığındaki yeni TBF kurullarının üyeleri şöyle:

YÖNETİM KURULUASİL ÜYELER: Hüseyin Beşok, Ali Aslan (eski yönetimden), Arda Ermut, Kemal Akar (eski yönetimden), Ülkan Delikan, Yılmaz Argüden, Öden Pelister, Methi Bengisu, Mert Çetinkaya, Emre Soyuer, Dinşer Çetintaş (eski yönetimden), Yahya üstün, Güçlü Gökozan, Mehmet Fatih Öztürk

YEDEK ÜYELER: Bora Kuzucan, Selim Demir, Emre Uğurlu, Halis Ersöz, Aydın Şerbetçi (eski yönetimden), Gençağa Meriç (eski yönetimden), Tevfik Bayoğlu, Bahar Akgün (eski yönetimdem), Ali İşbulan, Mehmet Serhan Antalyalı, Resul Kerse, Alper Arıkoğlu (eski yönetimden), Saadettin Cesur, Mehmet Ömer Kızıl

DENETLEME KURULUASİL ÜYELER: Sinan Aksu, Dursun Ali Yaz

YEDEK ÜYELER: İsmail Cüneyt Ertürk, Enver Aras

DİSİPLİN KURULU

ASİL ÜYELER: Can Yalçınkaya, Kunter Gürel, Kenan Aykan, Pelin Ölmez, Kutay Kaleli

YEDEK ÜYELER: Tuğhan Ünsal, Menent Çelikboy, Ruhat Erbaş

ÜYELERE SESLENDİ

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, Genel Kurul’da yaptığı konuşmasında şunları söyledi:

“Sayın Spor Genel Müdürüm, Türkiye Basketbol Federasyonun değerli delegeleri, basın yayın kuruluşlarımızın temsilcisi arkadaşlarım ve kıymetli misafirler, hepiniz hoşgeldiniz. Basketbola inanmış ve emek vermiş tüm dostlarım, dünyanın en önemli arenalarında, NBA finallerinde bile şu anda heyecanlandığım kadar heyecanlanmadım. Bugün, Türk basketbolunu hep birlikte daha ileriye taşımak için bir aradayız. Bildiğiniz gibi sahalarda sadece sporcu olarak vakit geçirmedim, NBA sayesinde basketbol dünyasının en iyi pazarlama, sponsorluk, sosyal sorumluluk ve taraftar projelerinin bir parçası olarak kendimi bugünlere hazırladım. NBA'de geçirdiğim 15 yılın sonunda, Türkiye'ye dönüşümle birlikte, camiamız tarafından Türkiye Basketbol Federasyonu İcra Kurulu Başkanı olarak karşılanmanın eşsiz gururunu yaşadım. Kısa sürede pek çok projede görev aldım. Kulüplerimizin, oyuncularımızın ve takımlarımızın ihtiyaçlarını anlamak için incelemelerde bulundum.

Ancak, çözülmeyi bekleyen sorunlarımız ve iyileştirilmesi gereken alanlarımız var. Omuz omuza yürümemiz gereken uzun bir yolculuktan bahsediyorum. Federasyon olarak, şeffaf, herkese eşit mesafede, yeniliklere açık ancak cesur kararların da altına imza atacak bir yönetim kuruyoruz.

Saygıdeğer konuklar, başarı, iyi bir takım oyununu gerektirir. Bugün huzurunuzda, Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetimine çalışma arkadaşlarımla beraber aday olurken, ilkeli çalışmaya, etik değerlere sadık kalmaya ve Türk Basketbolunu hak ettiği konuma taşımaya söz veriyoruz.

Hızla harekete geçmemiz gereken pek çok başlık var.

-Külüplerimizle ortak çalışarak genç sporcularımızın gelişimi konusunda sonuç ve verimlilik odaklı kararları hayata geçireceğiz.

-Altın jenerasyonlara ihtiyaç duydukları desteği vererek, sportif başarılarını daha üst seviyelere taşımaları için yanlarında olacağız.

-Kulüplerimizin sağlıklı ve sürdürülebilir finansal yapılanmaları konusunda birlikte emek vereceğiz.

-Türkiye'nin her ilinde seyircisi, oyuncusu ve sponsoru ile birbirine kenetlenmiş güçlü takımlar yaratmayı arzu ediyoruz.

-Değerli sponsorlarımız ve işbirliğine hazır çok kıymetli yeni markalarımız ile bir arada çalışacağız.

-Yaratacağımız sinerji ile markaların spor pazarlaması yatırımlarının, ölçülebilir ve tatmin edici geri dönüşler sağlamasını hedefliyoruz.

-Basketbol taraftarlarının izleyici olarak beklentilerini yapılacak araştırmalar ile daha iyi anlayarak, sporun vazgeçilmezi olan seyirci desteği için kulüplerimizle bilgi ve birikimlerimizi paylaşacağız.

Önümüzdeki dönemlerde bizi bekleyen önemli organizasyonlar var, örneğin, Eurobasket 2017'ye ev sahipliği yapacağız.

Profesyonel kadromuzla birlikte organizasyon yeteneğimizi kullanarak, İstanbul'a ve ülkemize yakışır bir şampiyonayı hayata geçireceğiz.

Özellikle içinde bulunduğumuz günlerde, birlik ve beraberliğimizin daha güçlü olması adına Türk basketbolunun üzerine düşen görevi yerine getirmesi ve uluslararası platformda ülkemizin layıkıyla temsil etmesi için var gücümüzle çalışacağız.

Genel kurulumuzun Türk Basketboluna hayırlı sonuçlar getirmesini diliyorum.

Spor Genel Müdürümüze, tüm delegelerimize, misafirlerimize ve basın mensubu arkadaşlarıma teşekkür ediyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum.”

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Basketbol'da Marmara Disipline Sevk Edildi12 Mart 2024 Salı 08:36
  • Basketbol'da Marmara, Disiplin Kuruluna sevk edildi11 Mart 2024 Pazartesi 12:06
  • Musmer UniLeague’de BAÜ ve DAÜ’nün Günü09 Mart 2024 Cumartesi 22:12
  • Levent Gelişim ve YDÜ Galip09 Mart 2024 Cumartesi 08:57
  • Mike James tarihe geçti08 Mart 2024 Cuma 10:44
  • Basketbol U18 Karmamız ikinci bitirdi07 Mart 2024 Perşembe 13:29
  • Alperen Şengün tarihe geçti06 Mart 2024 Çarşamba 12:05
  • Karmamız galip05 Mart 2024 Salı 13:49
  • Basketbol'da Marmara maça çıkmadı, hükmen mağlup sayıldı04 Mart 2024 Pazartesi 21:32
  • NBA'de 40 binler kulübünün ilk üyesi: LeBron James04 Mart 2024 Pazartesi 11:00