• BIST 9057.89
  • Altın 2292.138
  • Dolar 32.3126
  • Euro 35.0981
  • Lefkoşa 25 °C
  • Mağusa 23 °C
  • Girne 21 °C
  • Güzelyurt 26 °C
  • İskele 23 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

YDÜ'de Mavi Temalı Fotoğraf Sergisi

Kanser Hastalarına Yardım Derneği Başkanı ve 25 Kişilik Yönetim Kurulu Girne Üniversitesi Vakfı’nın düzenlediği Mavi Temalı Fotoğraf Sergisi’ni Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nde gezdi
YDÜ'de Mavi Temalı Fotoğraf Sergisi

Kanser Hastalarına Yardım Derneği Başkanı Raziye Kocaismail ve yönetim kurulu üyeleri, Girne Üniversitesi Vakfı tarafından düzenlenen Mavi Temalı Fotoğraf Yarışması eserlerini, sergilenmekte olduğu Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Fuaye Salonu’nda ziyaret etti. 

 

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Müdürlüğü'nden verilen bilgiye göre, Ziyaret sırasında açıklamalarda bulunan Kocaismail, Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi ve KKTC Sağlık Bakanlığı’nın imzalamış olduğu protokole değinerek, onkoloji hastalarının ihtiyaç duyduğu güvenilir ellerde ve konforlu şartlarda sağlık hizmetlerinden, Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi koşullarında yararlanma imkanı bulmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 

Girne Üniversitesi Vakfı tarafından, Kanser Hastalarına Yardım Derneği, Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı, Lefkoşa Hayvan Barınağı, Lapta Huzur Evi ve Türk Kızılayı gibi derneklere yardım amaçlı düzenlenen ve 23 Mayıs 2016 tarihinde, Girne Üniversitesi Sergi Salonu’nda açılış ve ödül töreni gerçekleştirilen, toplam 512 fotoğrafın içerisinden seçilen 40 fotoğrafın yer aldığı Mavi Fotoğraf Sergisi, bir süreden beridir Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nde ziyaret edilebiliyor. Yarışmaya katılan fotoğrafçılar, yarışma öncesinde kendilerinin karar verdiği tutar ve yardım etmek istedikleri derneklere, sergiden kazanacakları ücretle katkıda bulunulacak.

 

Mavi Fotoğraf Sergisi Çok Amaçlı Bir Sosyal Sorumluluk Projesidir

Kanser hastalarına Yardım Derneği’nin sergiye gerçekleştirdiği ziyarette konuşma yapanGirne Üniversitesi Vakfı Müdürü Mutlu Soykurt, Mavi Fotoğraf Sergisi’nin Girne Üniversitesi Vakfı’nın organize ettiği çok amaçlı bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu, sadece Kanser Hastalarına Yardım Derneği’ne değil, Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı, Lefkoşa Hayvan Barınağı, Lapta Huzur Evi ve Türk Kızılayı gibi derneklere yardım amaçlı gerçekleştirilen,büyük bir proje olduğunu belirtti.

 

Kanser Hastalarına Yardım Derneği’nin Her Bir Kuruşa İhtiyacı Var

Kanser Hastalarına Yardım Derneği Başkanı Raziye Kocaismail ise konuşmasında, “Girne Üniversitesi Vakfı olarak,tüm sivil toplum örgütlerine ve adadaki tüm fotoğraf severlere istedikleri yere bağış yapma şansını verdiğiniz için sizleri kutluyorum.Kanser Hastalarına Yardım Derneği’nin her bir kuruşa ihtiyacı vardır.  Bu amaçla, derneğimiz yıllardır hastalar için etkinlikler düzenlemektedir. Bugün buraya sizlere teşekkür etmek için gelmiş bulunuyoruz. Bizi Mavi konseptli çalışmanıza dahil ettiğiniz ve bu şansı verdiğiniz için teşekkür ederiz” dedi.

 

Kocaismail:  “Kanser Hastalarına Yardım Derneği’nin Amaçladığı Kaliteli Tedavi için Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’ne Teşekkür ederiz”.

Konuşmasında, Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nin, Sağlık Bakanlığı ile imzaladığı protokolle, kanser hastalarına sunulmaya başlanan sağlık hizmetlerinin önemine de değinen Raziye Kocaismail, “Burada bulunmamız vesilesiyle,Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’ne son imzalanan protokol için tüm ekibim ve hastalarımız adına da yürekten teşekkür ederim” dedi.

 

Raziye Kocaismail konuşmasını şöyle sürdürdü;  “Hastalarımız şuanda insani koşullarda, sevgi ile tedavilerini sürdürüyor. Hastalarımızın takibini gerçekleştiren, Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Onkoloji Polikliniği doktorumuz, günün hangi saatinde olursa olsun, 24 saat telefonlarımıza cevap veriyor. Bu bizim ve hastalarımız için çok önemli.  Hastalarımızla sürekli ilgileniliyor, takip ediliyor ve çok kaliteli tedaviler alıyorlar.  Hastalarımızın, acı içerisindeyken bile gülümseyerek tedavi alması, yıllarca Kanser Hastalarına Yardım Derneği’nin ulaşmak istediği bir hedefti. Bu hedefe ulaşmamızı sağlayan başta Dr. Suat Günsel ve tüm Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi yetkililerine teşekkürlerimi sunuyorum”.

 

Kocaismail; “Tedavilerini burada almak isteyen hastalarımız bize sürekli ulaşıyor. Güney Kıbrıs’ta veya dünyanın başka bir yerinde kemoterapi hastaları, çok yüksek bedellerle bu hizmeti alabiliyorken, bize öyle bir kapı açtılar ki, şimdi yurtdışına hasta gönderir gibi, hastalarımız burada tamamen ücretsiz tedavi alma şansına sahip oldular.Katkılar önemli ama hastalarımızın aldığı hizmet çok daha önemli.  Bu hizmeti alabilmek için de herbir kuruşa ihtiyaç vardır.  Bunun için sizlere, fotoğraf sanatçılarımıza teşekkür ediyorum.  Gözlerine, yüreklerine sağlık.  Fotoğrafların satışından gelecek geliri kanser hastalarının tedavilerine bağışlamışlar.  Tekrar teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

 

Kanser Hastalarına Yardım Derneği Başkanı ve üyelerinin yapmış olduğu ziyaret, konuşmaların ardından Raziye Kocaismail’in, Girne Üniversitesi Vakfı Müdürü Mutlu Soykurt’a plaket sunumuyla sona erdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler