• BIST 14012.42
  • Altın 6898.09
  • Dolar 48.3814
  • Euro 56.1226
  • Lefkoşa 20 °C
  • Mağusa 21 °C
  • Girne 22 °C
  • Güzelyurt 18 °C
  • İskele 21 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 17 °C

Alas'tan DP ve YDP'ye: Hükümetten çekilin, erken seçimin önünü açın

Halkın Partisi Genel Sekreteri Turgut Alas, Demokrat Parti ile Yeniden Doğuş Partisi'ne hükümetten çekilerek erken genel seçimin önünü açmaları çağrısında bulundu
Alas'tan DP ve YDP'ye: Hükümetten çekilin, erken seçimin önünü açın

Halkın Partisi (HP) Genel Sekreteri Turgut Alas, Demokrat Parti (DP) ile Yeniden Doğuş Partisi’nin (YDP) hükümetten çekilerek erken genel seçimin önünü açması çağrısında bulundu.

Halkın Parti’sinden yapılan açıklamaya göre Alas, Ada TV’de Nupelda Karabuğday'ın programına katılarak, Kıbrıs sorunu, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin Kıbrıs ziyareti, iç siyaset ve seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’nın 52’nci yıl dönümü dolayısıyla şehitleri anan Alas, Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesine dikkat çekti. Alas, “Türkiye olmasaydı ne yaşanacağı Avrupa Parlamentosu'nun son kararlarıyla bir kez daha görüldü" dedi.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin Kıbrıs’a yapacağı ziyareti de değerlendiren Alas, Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman’ın dört maddelik metodolojisi ile “Statükoya dönmeme” yaklaşımını yanlış bulmadığını belirtti. Geçmiş süreçlerde olumsuz örnekler bulunduğunu söyleyen Alas, ziyaretin sonuçlarının görülmesi gerektiğini kaydetti.

Olası bir müzakere sürecinin başarısızlığa uğraması halinde sonrasına ilişkin yaklaşımın da ortaya konulması gerektiğini ifade eden Alas, olumlu gelişmeler yaşansa dahi müzakerelerin başlaması için henüz yeterli ivme bulunmadığını ve zamana ihtiyaç olduğunu savundu.

ERKEN SEÇİM ÇAĞRISI

İç siyasete ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Alas, Ulusal Birlik Partisi’nin yerel ve genel seçimlerin birlikte yapılmasına yönelik kararını eleştirdi.

İki seçimin aynı gün yapılmasının seçmen ve sandık açısından “Kaosa" yol açabileceğini savunan Alas, geçmiş seçimlerde yüksek oranda geçersiz oy çıktığını, benzer bir durumun tekrarlanabileceğini söyledi.

Alas, hükümetin küçük ortaklarının da bu yaklaşıma ilişkin çekinceleri bulunduğu görüşünü dile getirerek, “Demokrat Parti ve Yeniden Doğuş Partisi’ne önerim, şu an hükümetten çekilip bir an önce erken genel seçimin önünü açmalarıdır.” dedi.

Mevcut hükümeti de eleştiren Alas, hükümetin “Yolsuzluk, rüşvet, kara para, sahtecilik ve ihalelerde usulsüzlük” iddialarıyla anıldığını ileri sürdü. Hükümetin yapılan yatırımlar üzerinden kamuoyunda olumlu algı yaratmaya çalıştığını ifade eden Alas, gündeme gelen iddialara ilişkin sorumluluk üstlenilmediğini öne sürdü.

Halkın Partisi’nin seçimlere hazır olduğunu vurgulayan Alas, seçim sonrasında hükümette yer alacaklarına inandıklarını ve “Önce memleket” anlayışıyla hareket edeceklerini söyledi

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
  • İşitme kaybı geri döndürülemiyor: Kulaklarınızı nasıl koruyabilirsiniz?
  • Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası: Pas geçme uçuş emniyetinin gereğidir
  • Kıbrıs, dijital euro için pilot uygulamaya dahil edildi
  • 2026 Dünya Kupası’nda ilk finalist İspanya
  • Balıkçılık sektörünün mevcut durumu Laguna’da masaya yatırıldı
  • KAYAD: Lapta'daki cinsel taciz iddiasında mağdur çocuk sayısı yediye yükseldi
  • Bitter çikolata sağlıklı mı? Faydaları ve riskleri neler ve ne kadar tüketilmeli?
  • Kabızlığa iyi gelebilecek altı besin ve takviye
  • Çocuklarda Yaz Hastalıklarına Dikkat!
  • Yedek subay aday adaylarına son yoklama uyarısı: Son tarih bugün!
1/20