• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Lefkoşa 19 °C
  • Mağusa 22 °C
  • Girne 20 °C
  • Güzelyurt 18 °C
  • İskele 22 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

DİSİ ile AKEL Arasındaki Tartışmalar Sürüyor

Fileleftheros gazetesinde yer alan haberde, DİSİ ve AKEL partilerinin geçtiğimiz Perşembe günkü görüşmelerinin ardından, dün de karşılıklı açıklamalarını sürdürdükleri ifade edildi.
DİSİ ile AKEL Arasındaki Tartışmalar Sürüyor

Rum siyasi partilerinden DİSİ ile AKEL arasındaki tartışmaların sürdüğü, DİKO Başkanı Nikos Papadopulos’un önümüzdeki günlerde Atina’da temaslarda bulunacağı, EDEK Başkanı Marinos Sizopulos’un ise BM Genel Sekreterinin Kıbrıs Özel Temsilcisi Elizabeth Spehar ile bir araya geldiği haber verildi.
Fileleftheros gazetesinde yer alan haberde, DİSİ ve AKEL partilerinin geçtiğimiz Perşembe günkü görüşmelerinin ardından, dün de karşılıklı açıklamalarını sürdürdükleri ifade edildi.
DİSİ Başkanı Averof Neofitu’nun dün yaptığı açıklamalarda Kıbrıs’ın geleceğiyle ilgili endişesini ifade etmeyi aynı tonda sürdürerek, gerek iki kesimli, iki toplumlu federasyona karşı çıkan, gerek de beş taraflı konferans konusunda çekinceler ortaya koyan diğer siyasi güçlere “meydan okumayı” devam ettirdiği kaydedildi. AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu’nun ise bunun üzerine, yapmacık tavırların bir kenara bırakılması ve diğer siyasi güçlerin tahrik edilmemesi gerektiğini söylediği belirtildi.
DİSİ’nin, Kıbrıs sorunuyla ilgili hareketliliğin gerçek olduğunu, bu yüzden de uzun zamandır fikir birliğinde olunması gerektiğini belirttiğini yazan gazete, DİSİ’nin tezinin, aynı dilde konuşmaları, aynı zamanda adil ve sürdürülebilir bir çözüm için aynı mesajı göndermeleri yönünde olduğunu ifade etti.
AKEL ise açıklamasında, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in beş taraflı konferans ışığında, BM Genel Sekreterinin de defalarca istediği gibi, kaldıkları yerden devam ederek, ilerlemeye hazır olduğunu ve pratikte de kanıtlayacak şekilde hazırlanması gerektiğine işaret etti.
AKEL, siyasi eşitliğin, aslında bunu baltalayan yeni fikirlerle birlikte sözlü olarak kabul edilmesinin, Anastasiadis’in beş taraflı konferansta hazır bulunması gereken yol olmadığını da savundu.
PAPADOPULOS ATİNA’YA GİDİYOR
Öte yandan, Kıbrıs sorununun DİKO Başkanı Nikolas Papadoulos’un önümüzdeki hafta Atina’da yapacağı temasların odağında olacağını yazan gazete, Papadopulos’un Pazartesi günü Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, Çarşamba günü ise Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias’la görüşeceğini yazdı.
Papasopulos’un görüşmelerinin gündemindeki ana konuların, Kıbrıs sorunu ile Yunanistan ve Güney Kıbrıs arasındaki işbirliğinin tüm düzeylerde daha da güçlendirilmesi olacağı belirtildi.
SİZOPULOS, SPEHAR İLE GÖRÜŞTÜ
EDEK Başkanı Marinos Sizopulos’un ise BM Genel Sekreterinin Kıbrıs Özel Danışmanı Elizabeth Spehar ile bir araya geldiğini kaydeden gazete, Sizopulos’un Spehar’a “Türk provokasyonlarının zirvede olduğu ve İngilizlerin şaibeli rolünün de yeniden etkinleştiği bir dönemde, beş taraflı konferansın toplanmasına karşı olduğuna” dair tezini yinelediğini ekledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler