• BIST 9668.36
  • Altın 4037.428
  • Dolar 38.8437
  • Euro 43.7374
  • Lefkoşa 29 °C
  • Mağusa 28 °C
  • Girne 24 °C
  • Güzelyurt 27 °C
  • İskele 28 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 22 °C

Enflasyon arttı ama hala ekside

Enflasyon arttı ama hala ekside

Eurostat verilerine göre güney Kıbrıs'ta Mayıs 2014 döneminde yıllık enflasyon oranı halen eksi olmasına rağmen küçük bir artış kaydetti. AB İstatistik Dairesi – Eurostat tarafından açıklanan verilere göre, Avro Bölgesinde Nisan ayında enflasyon oran %0,7 iken Mayıs ayında bu oran  %0.5'e düştü.

Bir yıl önce bu oran %1.4’tü, ayılık enflasyon Mayıs 2014 döneminde %-0.1 idi. AB yıllık enflasyon oranı Mayıs 2014’de %0,6 oldu. Eurostat'a göre, Mayıs 2014 döneminde en düşük enflasyon oranı Yunanistan'da %-2.1, Bulgaristan'da %-1.8, Portekiz'de %-0.3 ve güney Kıbrıs'ta %-0.1 oldu.

En yüksek enflasyon oranı ise, Avusturya'da %1.5, Lüksemburg'da %1.4 ve Romanya'da %1.3 olarak kaydedildi. AB üye 16 ülkede enflasyon düştü, dört ülkede aynı kaldı, yedi ülkede arttı.

AB ülkelerinde en çok artış Tütün, elektrik, Kafe ve restoranlarda kaydedilirken, zerzevat, iletişim ve meyvede düşüş görüldü.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler