• BIST 9090.36
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3697
  • Euro 34.9682
  • Lefkoşa 22 °C
  • Mağusa 24 °C
  • Girne 22 °C
  • Güzelyurt 22 °C
  • İskele 24 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

Girne Kapısı esnafı şikayetçi

Uzun yıllardan beri park yeri sıkıntısı çeken Girne Kapısı esnafı, şimdi de belediye tarafından kaldırım kenarlarına dikilen demir direklerden mağduriyet yaşamaya başladı
Girne Kapısı esnafı şikayetçi

Girne Kapısı esnafı,  belediyenin bölgeye park alanı veya cep yapmasını beklerken kaldırımların üzerine döşenen direkler karşısında şok oldu

LTB Başkanı Harmancı'ya park alanı oluşturulması amacıyla dilekçe yazmalarına  karşın bu taleplerinin dikkate alınması bir yana bölgenin direklerle doldurulması esnafı adeta çileden çıkardı

Bir kısım esnaf bölgeye dikilen direklerden memnuniyet belirtirken, dükkan işletmecilerinin çoğunluğu bu uygulamanın ekmek teknelerine darbe vurduğu görüşünü ortaya koydu

Bu uygulama bazı esnafın dükkanlarını boşaltıp bölgeden ayrılmasına neden olurken,  önümüzdeki günlerde bu kervanına yeni katılımlar da gündemde

Eniz ORAKCIOĞLU

LTB’nin kısa bir süre önce kaldırımlara araç park edilmesini önlemek amacıyla diktiği direkler, Girne Kapısı esnafını mağdur etti. Esnaf uzun yıllardır bölgede park yeri olmaması nedeniyle dükkânlarının önüne cep yapılması için LTB Başkanı Mehmet Harmancı’ya bir yazılı dilekçeyle başvurmuştu.Toplanan imzalarına karşın  bir sabah dükkanını açmaya gelen esnaf kaldırımlarda direklerle karşılaşınca şok oldu.

“Harmancı’ya dilekçe yazdık”

Direklerin kaldırılması ve park sorunun giderilmesi için gerek dilekçe yolu, gerekse sosyal medya üzerinden LTB Başkanı Mehmet Harmancı’ya ulaştıklarını anlatan esnaf. Bu taleplerine ve dilekçelerine bir cevap alamadıklarından yakındı.

Esnaf ne dedi?

Tolga Tekin;

“Demirler daha içe konabilirdi”

“Kaldırım kenarlarına dikilen direkler, bizi çok büyük çerçevede etkilemedi. Ama yolda araçtan inmek için kapıyı açanlar direkleri görmediği için ve demirlerde koruma olmaması nedeni ile, insanların arabalarının kaportaları hasara uğruyor. Buna bağlı olarak da dikilen demir direkler yerine daha estetik bir şeyler konabilir veya demirler kaldırıma biraz daha iç taraftan konabilirdi”

Ersel Tüccaroğlu;

“Esnaf kan ağlıyor, başkan hala bakacağız diyor”

“Eczaneler kamu hizmeti yapan yerlerdir ve bütün dünyada klinik ve eczanelerin önünde belediyeler tarafından yapılan veya sağlanan durak yerleri veya park yerleri mevcuttur. Ama bugün bizim bulunduğumuz duruma baktığınızda dükkân önüne park yeri veya cep yok, bu da yetmezmiş gibi kaldırım kenarına direkler dikildi. Belediye bu direkleri buraya diktiğinden beri ciromuzda 4’de 3’lük kayıp var. Bize borcu olan müşterilerimiz beni arayarak dört defa dükkânın önünden geçtiklerini ve park yeri bulamadıkları için gelip borçlarını ödemediklerini söylüyorlar. Ben artık eczaneyi buradan taşımayı düşünüyorum. Dilekçe verdim, sonra belediyeye gittim dilekcen yok dediler, daha sonra tesadüfen başkanı gördüm, başkan dilekçemin önünde olduğunu ve bakacağını söyledi, üzerinden 1 ay geçti hala dilekçe ile ilgili geri dönüş olmadı. Esnaf kan ağlıyor, başkan hala bakacağız, düşüneceğiz diyor. Keşke elim kırılsaydı da Harmancı’ya oy vermeseydim.”

Narinç Karabulut;

“Yüklü mal alan yerler için sıkıntı”

“Demirler bizim için çok büyük engel olmasa da yüklü mal alımı yapan esnaf için sıkıntıdır. Bunun dışında kaldırımlara Park edilmesini engellediği için iyi bile oldu.”

Yeşim Ercağ;

“Dükkânı kapatıyoruz”

“Biz buraya cep açılsın diye beklerken, bir sabah geldiğimizde kaldırım kenarındaki direklerle karşılaştık. Buna bağlı olarak buradaki esnaflar cep açılsın diye imza toplayıp dilekçeler yazdık ve bu imzaları LTB Başkanı Mehmet Harmancı’ya da ilettik. Sosyal medya üzerinden başkana özel mesaj attık, ama maalesef bu talebimizin, dilekçemizin ve mesajlarımızın karşılığını alamadık. Başkan bize hiçbir cevap vermedi. Burada çok büyük oranda park yeri sorunu yaşıyoruz, üzerine de bu direkler geldi, artık dükkânı boşaltma karar verdik ve 1 hafta içinde de boşaltıyoruz çünkü burada iş yapamaz duruma geldik. Müşteri iki saniye biletlerini, evraklarını alacak veya bir kahve içip hemen kaçacak park edecek yeri yok.”

Mehmet Karadeniz;

“Bence iyi oldu”

“Bizim mal alımımız veya verimimiz buradan olmadığı için bizde demirlerin kaldırım kenarlarına konulmasından memnunuz. En azından arabaları kapının önüne kadar getirmiyorlar ve rahatlıkla kapımızdan çıkıp dışarı dükkân önüne oturabiliyoruz. Bunun yanında yaya ve çocuklar buradan rahatlıkla geçip gidiyor.”

Murat İpek;

“Destek yerine köstek”

“Biz restoran işletiyoruz ve buraya gelecek olan müşteri park yeri sıkıntısı yüzünden zorluk yaşıyor. Örneğin 2 dakika yemeğin alıp gidecek kişi de duracak yer bulamadığı için dükkâna uğramıyor. Bu nedenle kaldırım kenarlarına konulan demirleri doğru bir iş olarak görmüyorum, çünkü biz esnafa hep zarar verdi. Arastayı yayalaştırdılar, araba geçmeyecek dediler, arastayı komple öldürdüler, şimdi de hedef bizleriz ben bu yapılanları doğru bulmuyorum. Elektrik, su ve vergilerimizi ödüyoruz ama karşılığında devlet veya belediyeden destek yerine köstek görüyoruz.”

Yeliz Senin;

“Sıkıntımız arttı”

“Bu bölgede park sıkıntımız zaten vardı ve demirlerin konmasıyla birlikte bu sıkıntımız daha fazla arttı. Kısacası kaldırım kenarlarına konan bu demirler bizleri olumsuz etkiledi.”

Kıvanç Berel;

“Esnaf sıkıntı içerisindedir”

“Günden güne Girne Kapısı, Surlariçi bölgesindeki dükkânlar boşaltılıyor, bunun da sebebi park yeri sıkıntısı. Bugün Atlasjet ve Telsim dükkânlarını bu yüzden boşalttı. Park sorunundan dolayı dükkanlar da kiracı bulamamaktadır. Bir de kaldırım kenarlarına ekstra cepler beklenirken direkler kondu bu esnafın işlerini daha da azalttı. Esnaf büyük sıkıntı içerisindedir.

kaynak: yenibakışgazetesi 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler