• BIST 10643.58
  • Altın 2504.005
  • Dolar 32.1989
  • Euro 34.8984
  • Lefkoşa 19 °C
  • Mağusa 21 °C
  • Girne 20 °C
  • Güzelyurt 20 °C
  • İskele 21 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C

Rum Meclisi Göçmenler Komitesi’nin Baf Ziyareti Olaylı Geçti

Rum Meclisi Göçmenler Komitesi’nin Baf Ziyareti Olaylı Geçti
Rum Meclisi Göçmenler Komitesi’nin Baf Ziyareti Olaylı Geçti

Rum Meclisi Göçmenler Komitesinin, Baf’taki Kıbrıs Türk mallarının belediye tarafından idare edilmesiyle ilgili olarak dün Baf’a gerçekleştirdiği ziyaretin, oldukça yüksek tonlar ve anlaşmazlık ortamı yanı sıra gerginliğe ve küçük olaylara da sahne olduğu haber verildi.
Rum Meclisi Göçmenler Komitesi’nin, göçmenlerin, Baf Belediyesinin göçmenlerin sahip olduğu ev ve binalarla ilgili keyfi müdahaleleri konusundaki şikayetlerini yerinde incelemek için dün Baf’a gittiğini yazan Politis gazetesi, Baf’taki Türk mahallesi Mutallo’da yaşamını sürdüren Rum göçmenlerin, Belediye ekiplerinin evlerine ve bahçelerine keyfi müdahalede bulunduğundan şikayetçi olduklarını anımsattı.
Milletvekillerinin ziyaretinde Baf Belediye Başkanı Fedonas Fedonos’un da hazır bulunduğunu yazan gazete, ziyaret esnasında gerginlik ve sözlü kavga yaşandığını; aynı zamanda Fedonos’a eleştirilerde ve hakaretlerde bulunulduğunu belirtti.
Rum polisinin müdahalesinin ardından Rum Meclisi Göçmenler Komitesi Başkanı Skevi Kukuma’nın kararıyla son verildiğini yazan gazete, Rum Polisinin kalabalığı gerekçe göstererek herkesin bölgeyi terk etmesini istediğini kaydetti.
Komitenin Mutallo bölgesindeki bir otopark yerinin inşaat yerine gerçekleştirdiği ziyaret esnasında gerilimin doruğa ulaştığını da yazan gazete, bu hususta danışma komitesi toplantısı tutanağının değiştirildiğine dair suçlamalar bulunduğunu anımsattı.
Gazete, danışma komitesinin tutanaklarının değiştirilmesi konusunda geçen salı günü Meclis’te gerçekleşen görüşmenin akabinde, Rum İçişleri Bakanının konuyla ilgili cezai veya disiplin suçları olup olmadığının tespit edilmesi için araştırma yapılmasını istediğini kaydetti. Habere gör, Rum Meclisi Göçmenler Komitesi Başkanı Kukuma, tepkilerin haklı olduğunu ve komitenin önümüzdeki Salı günü suçlamaları incelemeye devam edeceğini söyledi.
Kukuma, Rum İçişleri Bakanlığının bahse konu alandaki çalışmaların askıya alınacağına dair taahhütlerine rağmen, bunların normal şekilde sürdüğünü de söyledi.
Kukuma ayrıca, geçici olarak göçmenlere devredilen mallara yapılan muameleyle ilgili olarak, Baf’ta meydana gelenlerin başka hiçbir yerde olmadığını da ifade etti.
Kendilerinin insanlara saygı duyulmasını istediklerini ifade eden Kukuma, belediyenin projeleri için bazı mülklere ihtiyacı olması durumunda, izlenmesi gereken prosedürler olduğunun altını çizdi. 
Baf Belediye Başkanı Fedonas Fedonos ise açıklamasında, durumdan etkilenen bazı kişilerin durumu protesto ettiklerini ve bazı unsurların da durumdan istifa ederek, eleştirileri kendisine yönelttiğini söyledi.
Açıklamasında, Rum Meclisi Göçmenler Komitesi’ni, Kıbrıs Türk mallarının idaresi problemi konusunda, çözüm faktörü değil, problemin bir parçası olarak da nitelendiren Fedonos, az sayıda göçmenle ilişkilerin korunması hedefiyle, siyasi çıkarlar uğruna, söz konusu komitenin her şeyi feda etmeye hazır olduğunun artık net olduğunu sözlerine ekledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler