• BIST 10276.88
  • Altın 2398.482
  • Dolar 32.2398
  • Euro 34.6949
  • Lefkoşa 14 °C
  • Mağusa 15 °C
  • Girne 17 °C
  • Güzelyurt 12 °C
  • İskele 15 °C
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

Yunanistan Maliye Bakanının rahat tavırları Londra'da dikkat çekti

Yunanistan Maliye Bakanının rahat tavırları Londra'da dikkat çekti

Yunanistan Maliye Bakanı Varoufakis Londra'da

Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varoufakis,uluslararası bir finans toplantısı için değil de her zamanki kıyafetleri ile bir deri palto ve bir jazzy gömlek ile toplantıya gitmesi dikkatten kaçmadı.

Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varoufakis, Avrupa'daki temasları kapsamında İngiltere Maliye Bakanı George Osborne ile bir araya geldi.

Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varoufakis, borçların geri ödeme koşullarına ilişkin Troyka (Avrupa Birliği-Avrupa Merkez Bankası ve Uluslararası Para Fonu) ile müzakereleri kapsamında Avrupa'da sürdürdüğü gezi çerçevesinde İngiltere Maliye Bakanı George Osborne ile Londra'daki resmi konutunda bir araya geldi.

Yaklaşık bir saat süren toplantıda Yunanistan'da kurulan yeni hükümetin Yunanistan'ın Troyka ile başlayacağı görüşmelerin ele alındığı bildirildi. Osborne ve Varoufakis uluslararası medyanın yoğun ilgisine rağmen basına herhangi bir açıklamada bulunmamayı tercih etti.

Yunanistan hükümetine yakın kaynaklar Varoufakis'in Londra'daki görüşmeleri kapsamında yaklaşık 100 bankanın temsilcisi ile bir araya geleceğini, akşam saatlerinde ise Merill Lynch'in temsilcileri ile buluşacağını bildirdi.

İngiltere Maliye Bakanı Osborne sabah saatlerinde mevkidaşı Varoufakis ile görüşmesinin öncesinde kısa bir açıklama yaparak, "Yunanistan'daki seçimlerin hemen ardından Varoufakis ile Avrupa ekonomisinin istikrarını ve büyümesinin nasıl destekleneceğini yüz yüze konuşma fırsatını elde etmekten dolayı memnuniyet duyuyorum" ifadelerini kullandı.

İngiltere merkezli finans kuruluşlarının Yunan bankalarına ve Yunanistan'daki müşterilerine bu zamana kadar verdiği toplam kredi yaklaşık 9 milyar sterlin seviyesinde bulunuyor.

yannis2

Hafta sonu Varoufakis medyada ve piyasalarda hükümetin açıklamalarının oldukça negatif algılanmasının ardından seyahat planlarını değiştirip Fransa'ya yapacağı seyahati bir gün erkene alarak dün gerçekleştirmişti. Uluslararası medya, Varousfakis'in Fransa'nın başkenti Paris'te Fransa Maliye Bakanı Michel Sapin ile görüşmesinin sonrasında Yunanistan'ın daha fazla kredi istemeyeceğini söylediğini bildirmişti.

Yunanistan Maliye Bakanı Varoufakis'in akşam saatlerinde İtalya'nın başkenti Roma'ya geçerek Avrupa turuna devam etmesi bekleniyor.

Yunanistan'ın halihazırda gayrisafi yurtiçi hasılasının yaklaşık yüzde 175'ine denk gelen 315 milyar avro borcu bulunuyor. 2012 yılındaki kreditörlerle yapılan görüşmelerde bu borcun bir kısmı yeniden yapılandırılmış olsa da Yunanistan'ın özellikle bu yılın ilk yarısında Troyka ile anlaşmaya varması ekonomik istikrarın devam ettirilebilmesi için hayati önemde görülüyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler