• BIST 14012.42
  • Altın 6898.09
  • Dolar 48.3814
  • Euro 56.1226
  • Lefkoşa 21 °C
  • Mağusa 22 °C
  • Girne 23 °C
  • Güzelyurt 21 °C
  • İskele 22 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C

Baskı devam ederse Türkiye'de hayatı durma noktasına getirecek eylemler yaparız

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Financial Times'a yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı “hukuk darbesi” yapmakla suçladı ve partisinin hukuksuzluk karşısında güçlü bir direniş göstereceğini açıkladı. 
Baskı devam ederse Türkiye'de hayatı durma noktasına getirecek eylemler yaparız

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Financial Times'a yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı “hukuk darbesi” yapmakla suçladı ve partisinin hukuksuzluk karşısında güçlü bir direniş göstereceğini açıkladı. 

"CHP giderse Türkiye de gider"

Özel, hükümetin CHP’nin yönetimini yargı kararlarıyla etkisiz hale getirmeye çalıştığını belirterek, “CHP giderse, Türkiye de gider” dedi. 

Hükümet, CHP’yi parti içi seçimlerde usulsüzlük yapmakla suçlarken, CHP yönetimi iddiaları reddederek yerel mahkemelerin bu konuda yetkili olmadığını savundu. 

Bu konuların yüksek mahkemelerin yetki alanına girdiğini düşündüğünü söyleyen Özel, CHP’nin bu tür kararları tanımayacağını söyledi.

"Milyonlar değil on milyonlar sokağa çıkabilir"

Özel, olası bir müdahaleye karşı kitlesel protestolar ve sivil itaatsizlik eylemleri düzenleyeceklerini söyleyerek, “Partimizi ele geçirmeye çalışıyorlar. Son seçimi kazanan, Cumhuriyet’in kurucu partisi olan, bugün her ankette önde çıkan bir partiyiz. Erdoğan oyun bozanlık yapıyor. Gerekirse biz de bu kadar kirli ve kurnazca bir oyunu oynayabiliriz. Gerekirse hayatı durma noktasına getirecek barışçıl eylemler yaparız. Milyonlar değil, on milyonlar sokağa çıkabilir.” ifadelerini kullandı. 

CHP yönetimi tehdit altında

15 Eylül’de görülecek daha kapsamlı davada, Özel ve diğer CHP yöneticilerinin görevden alınarak yerlerine hükümete yakın isimlerin atanması gündemde.

Özel, Erdoğan’ın geçmiş seçimlerini de hukuken tartışmaya açabileceğini belirtti. Özellikle 2017’deki başkanlık referandumunda mühürsüz oyların geçerli sayılmasının hâlâ tartışma konusu olduğu vurgulandı. 

Özel, “Erdoğan seçim kazanamayacağını biliyor, bu yüzden muhalefeti zayıflatmaya, partimizi ele geçirmeye çalışıyor. Türkiye’nin Rusya gibi tek parti sistemine sürüklenmesine izin vermeyeceğiz.Türkiye’deki bütün yargıçların Erdoğan’ın kontrolünde olmadığını kabul etmek gerekir." diye konuştu. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
  • İşitme kaybı geri döndürülemiyor: Kulaklarınızı nasıl koruyabilirsiniz?
  • Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası: Pas geçme uçuş emniyetinin gereğidir
  • Kıbrıs, dijital euro için pilot uygulamaya dahil edildi
  • 2026 Dünya Kupası’nda ilk finalist İspanya
  • Balıkçılık sektörünün mevcut durumu Laguna’da masaya yatırıldı
  • KAYAD: Lapta'daki cinsel taciz iddiasında mağdur çocuk sayısı yediye yükseldi
  • Bitter çikolata sağlıklı mı? Faydaları ve riskleri neler ve ne kadar tüketilmeli?
  • Kabızlığa iyi gelebilecek altı besin ve takviye
  • Çocuklarda Yaz Hastalıklarına Dikkat!
  • Yedek subay aday adaylarına son yoklama uyarısı: Son tarih bugün!
1/20