• BIST 9883.11
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Lefkoşa 28 °C
  • Mağusa 31 °C
  • Girne 25 °C
  • Güzelyurt 28 °C
  • İskele 31 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C

18. Büyükkonuk Eko Gün için hazırlıklar başladı

Büyükkonuk Belediyesi tarafından düzenlenen ve bu yıl yine Telsim ana sponsorluğunda gerçekleşecek olan 18. Büyükkonuk Eko Gün hakkında detaylı bilgi vermek amacıyla bir basın toplantısı yapıldı.
18. Büyükkonuk Eko Gün için hazırlıklar başladı

Belediyeler Birliği Merkez Binası’nda yapılan basın toplantısında Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu, Eko Turizm Derneği Başkanı Kıymet Alibey ile Eko günün ana sponsorluğunu üstlenen Telsim’in Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar birer konuşma yaptı.

SENNAROĞLU: “CİLLE TOMOFİLİ BÜYÜKKONUK’A”

Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu, Büyükkonukta Büyük Eko Gün’e çok iyi ve titiz bir şekilde hazırlandıklarını belirterek, “9 Ekim’de yine tarihe damgasını vuracak bir etkinlik gündemiyle Eko Gün düzenleyeceğiz. Unutulmaya yüz tutmuş Kıbrıs kültürünü yeniden canlandıracağız” dedi. Büyükkonuk Eko Gün için bu yıl iki slogan belirlediklerini belirten Sennaroğlu, “Cille Tomofili Büyükkonuk’a” ve “Var mısın Kıbrıs Tarih yazmaya” sloganlarıyla yola çıktıklarını iletti.

Sennaroğlu “18. Geleneneksel Eko Gün’de bir çok aktivite yer alacak. Hellim yapımından sesta yapımına kadar unutulmaya yüz tutmuş kültürümüzü çocuklarımıza aktaracağız. Yaklaşık bir aydır Telsimle beraber büyük bir kampanya başlattık. Verdikleri destek için Telsim’e çok teşekkür ediyorum. Verdikleri katkı Kıbrıs kültürünün gelişmesi ve unutulmaması için bir katkıdır” dedi.

Konuşmasında turizmin Kıbrıs için öneminden bahseden Sennaroğlu, “Tarihimize ve kültürümüze sahip çıkmalıyız ki Kıbrıs’a gelen turistlere kim olduğumuzu anlatabilelim. Bir çok turizm acentası ile birlikte toplantılar yaptık. Kıbrıs’a gelen turistlerin de Kıbrıs’ı tanımasını istiyoruz. Büyük Eko Gün’e gelecek olan turistler için bir de danışma ofisimiz var umarım onlar da bizim kültürümüzün güzelliklerinin tadını çıkarırlar” dedi.

Caddesinden sokağına kadar her tarafın buram buram Kıbrıs tüteceğinin altını çizen Sennaroğlu, “Yaklaşık 60 tane yiyecek, 17 adet de el sanatlarına stand ayırdık. Türkiye’den de büyük bir katılım var. Büyükkonuk olarak Büyük Eko Gün’e tüm halkımızı davet ediyoruz. Gelenlerin gidemeyeceği bir Büyükkonuk yaratıyoruz. Büyükkonuk’ta Kıbrıs kültürüne  sahip çıkarak, yaşatarak güzel bir gün geçirelim. 9 Ekim’i kaçırmayın” dedi.

ALİBEY: EKO GÜN BİR MARKADIR

Eko-Turizm Derneği Başkanı Kıymet Alibey, yaptığı konuşmada Büyükkonuk’un ilk eko köy olduğunu ve bu özelliğini hala daha koruduğunu belirterek, “Biz de bu bilinç ile 10 yıldır düzenlediğimiz Eko Gün için bütün bir yıl boyunca çalışıyoruz. Şu anda Eko gün’de 140 standa ulaştık ve bu bizim için büyük bir mutluluk kaynağı” dedi.

Eski panayırlarda yaşanan coşkuyu geri getirmeyi hedeflediklerini söyleyen Alibey, “Herkesin Kıbrıs’ın kültürünü hayata geçireceği ve eğleneceği bir günün yanı sıra, kadınlarımızın da orada elde ettiği kazanç ile kendi ev ekonomilerine katkı sağlayabilmeleri de bizim için önemli” dedi. 

Büyükkonuk Eko Gün’ün öneminden bahseden Alibey,  “Büyükkonuk Eko Gün bir markadır biz de bu günü size en iyi şekilde yaşatmak istiyoruz” dedi. Eko Gün’e hazırlanırken hem eğitim aldıklarını, hem de bilgilerini aktardıklarını belirten Alibey, “Biz eğitim alarak yola çıktık, bütün üyelerimizi ve Eko Gün’de standı olacak kadınlarımızı da eğittik. Titizlik, hijyen masa düzeni, ürün standardı konusunda bilgilerimizi aktardık. Biz Eko Gün’e hazırız. Tüm halkımızı bekliyoruz. Gelin 9 Ekim’de, birlikte kültürümüzü yaşatılım. Kırsal kalkınmaya katkıda bulunalım” dedi.

TANPINAR: KIBRIS SEVDALILARINI AĞIRLAYACAK OLMAKTAN BÜYÜK MUTLULUK DUYUYORUZ

Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar, Telsim olarak, bir Eko Gün’e daha ana sponsor olmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, “Büyük Eko Gün’de, Büyük Konuklarını, Kıbrıs sevdalılarını ağırlayacak olmaktan heyecan duyuyoruz” dedi.

Büyükkonuk Eko Gün’ün damgasını vurmuş bir etkinlik olduğunun altını çizerek, Telsim için de iki büyük anlamı olduğunu vurgulayan Tanpınar, “İlki, Toplumu toplum yapan kültürümüz canlı tutulması. Büyükkonuk bu anlamada çok büyük çalışmalar yapıyor ki bu çalışmalarda buna önem veren halkımız da yer alıyor. İkinci husus ise, tabi ki kadın. Büyükkonuk Eko Gün’de kadının ortaya koyduğu emek küçümsenemez. Kıbrıs’ın kadınlarının el emeği göz nuru ürünlerinin aktarımı takdire şayan. Böyle bir ortamda biraz tuzumuz biberimiz olmuşsa ne büyük mutluluk bize” dedi. 

Büyükkonuk Eko Gün’ün gerçekleşebilmesi için gayret sarfeden herkese saygılarını ileten Tanpınar, “Tüm halkımızı, 9 Ekim’de gerçekleşecek olan Büyükkonuk Eko Gün’e davet ediyoruz” dedi.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler