• BIST 9057.95
  • Altın 2296.889
  • Dolar 32.3247
  • Euro 35.0593
  • Lefkoşa 26 °C
  • Mağusa 24 °C
  • Girne 23 °C
  • Güzelyurt 26 °C
  • İskele 24 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

Beşparmaklar Tiyatro Festivali altıncı kez perde yapıyor

Beşparmaklar Tiyatro Festivali altıncı kez perde yapıyor

Çatalköy Belediyesi’nin düzenlediği 1 Mart -27 Mart 2016 tarihleri arasında yapılacak.

Çatalköy Belediyesi Erol Avgören Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek festival, Gibetsu ve Tiyatro Su’nun ortak yapımı olan “Aşk Grevi” adlı oyunla başlayacak.

6. Beşparmaklar Tiyatro Festivali’ndeki çocuk oyunları dışındaki tüm oyunların saat 20.00’de başlayacağı bildirildi.

beşparmaklar1

HULUSİOĞLU: “12 EKİP YER ALACAK”

Çatalköy Belediye Başkanı Mehmet Hulusioğlu, konuyla ilgili açıklamasında, 6.Beşparmaklar Tiyatro Festivali’nde bu yıl 12 farklı tiyatro ekibinin yer alacağını kaydetti.

Hulusioğlu, 6. Beşparmaklar Tiyatro Festivali’nde her yıl olduğu gibi ülkenin ödenekli ve amatör tiyatrolarının yanı sıra, Türkiye’den “Ankara Devlet Tiyatrosu”, İstanbul’dan “Tiyatro İnsan” ve Çorum’dan “Dost” oyuncularının katılacağını belirtti.

Hulusioğlu, Tiyatro Gazetesi sahibi Nazif Uslu’nun da festivale katılarak, Çatalköy’deki çocuklarla atölye çalışması gerçekleştireceğini ifade etti.

Mehmet Hulusioğlu, katkı koyan sponsorlara teşekkür ederek, festivalin özelde Çatalköy, genelde tiyatro severlere hayırlı olmasını diledi.

ATİK: “ÇOK ÖNEMLİ TOPLUMSAL BİR KAZANÇ"

Çatalköy Belediyesi Sanat Yönetmeni Derman Atik ise, olanaklar ölçüsünde özelde Çatalköy, genelde ülke halkı için yapabileceklerinin en iyisini yapmaya çalıştıklarını belirtti.

Çoğalan her tiyatro izleyicisinin çok önemli toplumsal bir kazanç olduğunu kaydeden Atik, festivalin her yıl olduğu gibi bu yıl da ücretsiz ancak biletli olduğunu ifade etti.

Atik, “Lütfen tiyatro severler önceden rezervasyon yaptırıp yerlerini ayırtarak biletlerini aslınlar. Bizler inatla tiyatro tohumları ekmeye ve seyircilerimizi çoğaltmaya devam edeceğiz” dedi.

beşparmak

PROGRAM

6. Beşparmaklar Tiyatro Festivali, 1 Mart’ta Gibetsu ve Tiyatro Su’nun ortak yapımı olan “Aşk Grevi” adlı oyun ile başlayacak. Oyun 2 ve 3 Mart’ta da sahnelenecek.

5 Mart’ta Çorum’dan gelen “Dost” oyuncuları “Gece Sözleri” adlı oyunla izleyicileriyle buluşacak.

7 Mart sabah saat 09.00’da ve 11.00’de İstanbul’dan gelen “Tiyatro İnsan”, “Kedi ile Palyaço” adlı çocuk oyununu sahneleyecek.

9 Mart’ta 4. Duvar Kültür ve Düşünce Derneği’nin “Telefon”; 11 Mart’ta Beyarmudu Belediyesi Güney Mesarya Halk Tiyatrosu “Şaman”; 13 Mart Pazar akşamı ise Güzelyurt Sanat Derneği “Annem Niçin Miyavladı” adlı oyunu izleyiciyle buluşacak.

16 Mart’ta Ankara Devlet Tiyatrosu’nun “Nehir” adlı oyunu, 18 Mart’ta sabah saat 10.00’da KKTC Devlet Tiyatroları’nın “Derya’nın Rüyası” adlı çocuk oyunu sahnelenecek.

19 Mart’ta KKTC Devlet Tiyatroları “Ayrılık” adlı oyunla, 21 Mart’ta Mesarya Kültür Sanat derneği “İğneli Kabare” adlı oyunla izleyicisiyle buluşacak.

23 Mart akşamı Güzelyurt Belediyesi Şehir Tiyatroları “Dedemin Paracıkları” adlı oyun ile sahne alacak.

Festivalin sonunda 26-27 Mart tarihlerinde Çatalköy Belediye Tiyatrosu “Kuş Evi” isimli oyunu sahneleyecek.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler