• BIST 9117.17
  • Altın 2325.622
  • Dolar 32.3666
  • Euro 35.0423
  • Lefkoşa 27 °C
  • Mağusa 26 °C
  • Girne 22 °C
  • Güzelyurt 27 °C
  • İskele 26 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

İsmet Kotak’ın ismi ölümsüzleştirildi

Kıbrıs Türk siyasetinde önemli bir yere sahip, gazeteci-yazar, politikacı ve eski bakanlardan İsmet Kotak’ın ismi bugün Çağlayan Bölgesi’nde, Şht Albay Karaoğlanoğlu Caddesi’nde yer alan meydana verildi.
İsmet Kotak’ın ismi ölümsüzleştirildi

 

Kıbrıs Türk siyasetinde önemli bir yere sahip, gazeteci-yazar, politikacı ve eski bakanlardan İsmet Kotak’ın ismi bugün Çağlayan Bölgesi’nde, Şht Albay Karaoğlanoğlu Caddesi’nde yer alan meydana verildi.

Eylül ayında gerçekleştirilen LTB Teknik İşler ve Kentsel Tasarım Komisyonu ile Belediye Meclisi toplantısında oy birliği ile alınan meclis kararı ile söz konusu meydanın adının “İsmet Kotak Meydanı” olması kararı alındı.

 İsmet Kotak’ın isminin verildiği meydanda  bir de tören düzenlendi.Törene LTB Başkanı Mehmet Harmancı’nın yanı sıra İsmet Kotak’ın eşi Şermin Kotak, oğulları Serhat  Kotak, Tonguç Kotak ile  Şehit Aileleri ve Malül Gaziler Derneği Genel Başkanı Ertan Ersan ile sevenleri katıldı.

 

LTB Başkanı Harmancı: “Kotak, demokratik hayata büyük katkı sağlamış önemli bir kişilik”

Törende konuşma yapan LTB Başkanı Mehmet  Harmancı, İsmet  Kotak’ın toplum yaşamında  önemli hizmetlerde bulunduğunu, demokratik anlayışı ile iki dönem parlamentoda görev aldığını aynı zamanda  basın yolu ile demokratik hayata büyük katkı sağlamış önemli bir kişilik olduğunu söyledi.

Kotak’ın, kendisine muhalif olanların bile saygısını kazandığına vurgu yapan Harmancı, “Lefkoşa tüm renkleri ile güzel. Bu mücadelenin içinde farklı ideolojik noktada olan insanlarda her zaman birbirlerini sevgi ve saygı ile anıyorlar.Eminim faklı ideolojiye sahip tüm bireylerin de isteği Kıbrıslı Türklerin daha iyi bir hayat kurmaları ve yerleşmiş, saygın bir noktada  olmalarıdır” dedi.
İsmet Kotak’ın isminin verildiği meydanın,  Çağlayan ile Lefkoşa’nın buluştuğu, Kıbrıslı Türklerin tarihinin sembollerinden bir parça olan  önemli bir meydan olduğunu kaydeden Harmancı, bu nedenle  Kokat’ın isminin burada anılıyor olmasının LTB açısından büyük önem taşıdığını söyledi.   Harmancı, “İsmet Kotak’ın toplum hayatımız adına yaptıkları ile her zaman anılması gereken bir birey olduğunu düşünüyorum.Kendisini sevgi, saygı ve rahmetle anıyoruz” diyerek sözlerini tamamladı. 

 

Şermin Kotak: “İsmet Kotak ömrünü ülkesine faydalı olmaya adadı”
İsmet Kotak’ın eşi Sermin Kotak’da törende yaptığı konuşmada, eşinin ülkesini seven ve doğduğu günden hayatının sona erdiği güne kadar  ülkesinin gelişmesi için mücadele veren ve projeler hazırlayan bir kişi olduğunu söyledi.

İsmet Kotak’ın çeşitli görevlerde bulunduğunu ve bulunduğu her görevde kalıcı eserler bıraktığına vurgu yapan Sermin Kotak,  eşinin isminin meydana verilmesinden dolayı başta LTB başkanı Mehmet Harmancı olmak üzere  LTB yetkililerine teşekkür etti.

 

 Serhat Kotak : “İsmet Kotak mücadeleci,  insan sevgisi olan örnek bir insandı” 
İsmet Kotak’ın oğlu Serhat Kotak ise yaptığı konuşmada, babası İsmet Kotak’ın çocukluğundan itibaren tüm hayatının mücadele içinde geçtiğini ve  İsmet Kotak’ı yakından tanıyanların onu  mücadeleci, adaletli ve insan sevgisi olan örnek biri  olarak tanımladığını kaydetti. Serhat Kotak, Kıbrıs Türk halkının yaşam ve haklarını korumak adına mücadele eden babasının tüm bu mücadelesini ülkesine olan inancı sayesinde yaptığını belirtti.

Kotak ayrıca, böyle anlamlı bir etkinlikte bulunmanın kendisi için gurur kaynağı olduğunu belirterek, LTB Başkanı Mehmet Harmancı, LTB meclis üyleri ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler