• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • Lefkoşa 18 °C
  • Mağusa 15 °C
  • Girne 20 °C
  • Güzelyurt 18 °C
  • İskele 15 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 16 °C

Orkide Yürüyüşü, 28 Nisan Pazar günü Dilekkaya Ormanı’nda gerçekleşiyor…

Kanser Araştırma Vakfı’nın (KAV) gelenekselleşen Orkide Yürüyüşü, 28 Nisan Pazar günü Dilekkaya Ormanı’nda gerçekleşiyor…
Orkide Yürüyüşü, 28 Nisan Pazar günü Dilekkaya Ormanı’nda gerçekleşiyor…

 

Kanser Araştırma Vakfı’nın (KAV), CENGO-V Vakfı işbirliği ve Telsim ana sponsorluğu ile gerçekleştireceği 21. Orkide Yürüyüşü, 28 Nisan Pazar günü Dilekkaya Ormanı’ndaki yürüyüş parkurunda gerçekleşiyor. 

 

Orkide Yürüyüşü ile ilgili olarak Telsim binasında düzenlenen bilgilendirme toplantısında, Kanser Araştırma Vakfı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Camgöz ve CENGO-V Vakfı Başkanı Özge Özbekoğlu ile; etkinliğin gerçekleşeceği Dilekkaya Ormanı’nın sınırları içerisinde bulunduğu Değirmenlik - Akıncılar Belediye Başkanı Ali Karavezirler’in  yanı sıra etkinliğin ana sponsoru Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar, Dima Discount Genel Müdür Yardımcısı Hasan Çağlar ve Play FM Genel Yayın Yönetmeni Ali Dervişoğlu açıklamalarda bulundu.

 

Prof. Dr. Mustafa Camgöz: “KAV, Kuzey Kıbrıs’ın kanser üzerine araştırma yapan tek vakfıdır” 

 

21.Orkide Yürüyüşü bilgilendirme toplantısında sözlerine; Vakıfların toplumlar için önemini belirterek ve KAV’ın Kuzey Kıbrıs’ta kanser üzerine araştırma yapan tek vakıf olduğunu söyleyerek başlayan Kanser Araştırma Vakfı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Camgöz,  KAV bünyesinde yetiştirdikleri bursiyerler ve çalışmaları hakkında bilgi verdi. 

 

Konuşmasında, Imperial College ile ortak yaptıkları çalışmaların ışığında geliştirdikleri kanser ilacını piyasaya sunmak üzere olduklarının müjdesini de veren  Prof. Dr. Camgöz, 3 yıldır Cengo-V Vakfı ile gerçekleştirdikleri işbirliği ve 20 yıldır yaptıkları Orkide Yürüyüşü ile elde edilen bağışlarla kanserle bilimsel çerçevede mücadele etmeyi sürdürdüklerini vurguladı.

 

Konuşmasını, “bu işler bir çok kişiden destek almadan yapılamıyor” diyen Prof. Dr. Mustafa Camgöz, “21. Orkide Yürüyüşümüzü bu yıl da CENGO-V vakfı ile birlikte gerçekleştireceğiz. Bizi yıllardır olduğu gibi bu yıl da destekleyen Telsim’e, Dima’ya, Girne Con kahveye, Play FM’e, ev sahibimiz Değirmenlik-Akıncılar Belediyesi’ne ve gönüllülerimize teşekkür ediyoruz. 28 Nisan’da Dilekkaya’da görüşmek üzere” dedi.

Özge Özbekoğlu: “Geleneksel Orkide Yürüyüşü, ben değil biz olan bir proje” 

 

KAV Başkanı Prof. Dr. Mustafa Camgöz’ün ardından konuşan CENGO-V Vakfı Başkanı Özge Özbekoğlu, sözlerine; CENGO-V Vakfı olarak KAV ile son 3 yıldır yürütmekte oldukları Orkide Yürüyüşünü bu yıl da gerçekleştirecek olmaktan dolayı duydukları mutluluğu ifade ederek başladı. Özbekoğlu konuşmasında; “Kanser Araştırma Vakfı, yüreğimizi kasıp kavuran kanser ile ilgili ülkemizde araştırma yapan tek vakıftır. Yürüttüğü bilimsel çalışmalarla umut oluyor. Bu işbirliğimiz de bir umut olabilmek için, kanserle mücadelede yere sağlam basabilmek için. Orkide Yürüyüşü etkinliğinden elde edilen bağışlarla kanser üzerine bilimsel çalışmalara katkı sağlanıyor” dedi. Özbekoğlu konuşmasında; “bu proje ‘ben’ değil ‘biz’ olan bir proje. Biz KAV ile kurduğumuz işbirliği çerçevesinde yüreğimizi, sevgimizi, gücümüzü birleştirdik. 28 Nisan’da  Dilekkaya Ormanımıza, 21. Orkide Yürüyüşümüze katılarak sizler de katkı koyun!” vurgusunda bulundu. 


 

Ali Karavezirler: “Tüm ülkenin buna duyarlılık göstermesi gerekir”

 

Orkide Yürüyüşü’nün gerçekleşeceği Dilekkaya köyünün ve ormanının; sınırları içerisinde bulunduğu Değirmenlik - Akıncılar Belediye Başkanı  Ali Karavezirler ise bilgilendirme toplantısında yaptığı konuşmada sözlerine kanserin her evde olmaya başladığına vurgu yaparak Kanser Araştırma Vakfı ve CENGO-V, öncülüğünde ve başta Telsim olmak üzere tüm sponsorlara yaptıkları çalışmalardan ve verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ederek başladı. “Özelde Değirmenlik - Akıncılar Belediye Başkanı olarak genelde de ülkenin tüm noktasında kansere duyarlılık gösterilmesi gerektiği”ne vurgu yapan Ali Karavezirler konuşmasını; “21. Orkide yürüyüşü 28 Nisan’da Dilekkaya köyümüzde yapılıyor. Biz  Değirmenlik - Akıncılar belediyesi olarak orada olacağız, buna öncülük edeceğiz ve her yıl da bu katkıyı sürdüreceğiz” diyerek tamamladı. Karavezirler konuşmasında, bu bölgede ekilecek ağaçlara da Belediye olarak destek vereceklerini belirterek, “bu ağaçların bakımını üstlenmenin sözünü veriyorum. Önemli olan bunların ekilmesi değil yaşatılması, korunması ve geleceğe taşınmasıdır” dedi.  


 

Fevzi Tanpınar: ‘‘Ateş sadece düştüğü yeri yakmamalı!’’

 

21.Orkide Yürüyüşü bilgilendirme toplantısında konuşan, yürüyüşün ana sponsoru Telsim’in Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar, “Birlikte bu yıl da Orkide Yürüyüşünde olmaktan dolayı çok mutluyuz. 2 çok değerli vakıfla; kanser konusunda çok ciddi araştırmalar yapan KAV ve kanser konusuna farkındalık yaratan CENGO-V ile birlikte olmaktan dolayı umutluyuz ve heyecanlıyız” diyerek sözlerine başladı. Tanpınar, “Ateş sadece düştüğü yeri yakmamalı, her an ateşin yanımıza ya da üzerimize düşeceğini göz ardı etmememiz gerekiyor. Bu nedenle kanserle mücadeleyi tüm toplum olarak vermeliyiz. Bu farkındalığı tüm topluma sürekli hissettirmek çok önemli. Bu bilimsel araştırmaların desteklenmesi ve arkasında durulması gerekliliğini göz önünde tutmalıyız” dedi.

 

Sözlerini; 21. Orkide Yürüyüşü’ne evsahipliği yapan Değirmenlik - Akıncılar Belediyesi’ne teşekkür ederek sürdüren Tanpınar, “Geçen yıl yine aynı bölgede çok keyifli zaman geçirmiştik. Bu yıl da yine aynı bölgede kanser ile mücadele için farkındalık yaratmayı sürdüreceğiz.  Yürüyüşümüz karnaval havasında başlayacak karnaval havasında bitecek. Ailemizle güzel bir pazar geçirmek için tüm Kıbrıs’ı, Meserya’ya; Dilekkaya’ya davet ediyoruz. KAV ve CENGO-V’yi tebrik ediyor, kanser ile mücadeleye gönül vermiş destekçilerle birlikte çok değerli ve de keyifli zaman geçirmeyi bekliyoruz” dedi.


 

Hasan Çağlar: “Kanser bilincinin yaratılması için vakıflara destek verilmesi çok önemli” 

 

Orkide Yürüyüşü bilgilendirme toplantısında konuşan Dima Genel Müdür Yardımcısı Hasan Çağlar ise yaptığı konuşmada; “21 yıldır grup son 3 yıldır da Dima olarak Orkide Yürüyüşü’ne destek veriyoruz. Kanser bilincinin yaratılması için vakıflara destek verilmesi çok önemli. Biz de şirket olarak elimizden gelen tüm desteği vermeyi sürdürüyoruz. 28 Nisan Pazar günü biz Dima ailesi olarak Dilekkaya’da olacağız” dedi. 

 

Ali Dervişoğlu: “Play FM olarak 10. kuruluş yılımızda; sürprizlerimizle yürüyüşteyiz!”

 

Orkide Yürüyüşü’nün medya sponsoru olan ve 10 yıldır yürüyüşe destek veren Play FM sahibi Ali Dervişoğlu, yaptığı konuşmada sosyal sorumluluk konusunun önemine değinerek, “sosyal sorumluluk konusunda sürdürülebilirlik çok güç bir şeydir. Play FM olarak Orkide Yürüyüşü’ne 10 yıldır destek olmaktayız. Bu yıl bizim de 10. kuruluş yılımız... 10. yılımızda 10 yıldır destek vermekten mutluluk duyduğumuz 21.Orkide Yürüyüşü’nde çeşitli sürprizlerimizle yine birlikte olacağız”  dedi.

 

28 Nisan Pazar sabahı 09:30’da Dilekkaya İlkokulu önünde başlayacak  olan 21. Orkide Yürüşü’nün biletleri, Mart’ın ilk haftasından itibaren 200 TL bağış karşılığı Telsim Ortaköy Shop’tan temin edilebilecektir. 



 

Daha fazla bilgi için; Sevinç Miralay 

Tel: 0548 868 05 11 – 05488634929 

KAV Adres: Ali Rıza Efendi Cad.Vakıflar İşhanı Kat:1 No: 2 Ortaköy

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler