• BIST 10082.77
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • Lefkoşa 18 °C
  • Mağusa 21 °C
  • Girne 19 °C
  • Güzelyurt 17 °C
  • İskele 21 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Pile Türk Muhtarı: Pile halkı 2 saat arasında gidip geliyor!

Saat farkı konusunda konuşan Pile muhtarı, KKTC’deki yetkililerin bölgedeki Türklerle hiç konuşmadıklarını söyledi...
Pile Türk Muhtarı: Pile halkı 2 saat arasında gidip geliyor!

Kıbrıs’ta Türk ve Rum kesimleri dünden itibaren farklı saat dilimlerine geçti. Saat farkı, Rum kesiminin kış saati uygulamasına geçmesi, Türk kesiminin ise Türkiye gibi yaz saatinde kalması nedeniyle oluştu.

İlk kez böylesi bir durumla karşılaşılırken, iki toplumun birlikte yaşadığı Pile köyünde de saat farkı nedeniyle kafalar oldukça karıştı.

Pile’de yaşayan Türklerin saat farkı nedeniyle ne yapacakları konusunda şaşkınlık yaşadıkları öğrenilirken, bazı Pileli Türklerin Güney Kıbrıs ve tüm Avrupa'da olduğu gibi saatlerini 1 saat geriye aldıkları, bazı milli duyguları yüksek Türklerin de saatlerini değişmedikleri öğrenildi.

Sürekli Güney’de, İngiliz Üsleri’nde ve Birleşmiş Milletler’de temasları olan Pileli Türklerin, ne yapacaklarını bilemez durumda oldukları belirtildi.

Kafalar karışık

pilee.gif

Konu ile ilgili konuşan Pile Türk Muhtarı Necdet Ermetal, Pile’de saatlerin farklılaşması nedeniyle hiç kimsenin cevabını bulamayacağı bir durum ortaya çıktığını söyledi.

Pile’de yaşayan tüm Türklerin saatler nedeniyle şaşkınlık içerisinde olduklarını kaydeden Necdet Ermetal, Pile’de ki kimi Türk’ün saatini 1 saat geriye aldığını, kimi Türk’ün de milli duyguları ağır basarak saatini değişmediğini bildirdi. Ermetal, Pileli Rumların her zaman olduğu gibi kış saati uygulamasına geçerek saatlerini 1 saat geriye aldıklarını ifade etti.

Necdet Ermetal, ortaya çıkan durum karşısında ne yapacaklarını bilmediklerini anlatırken, Pile’li Türklerin 2 saat dilimi arasında gidip gelmek zorunda kaldıklarından yakındı.

İngiliz Üsleri’nde çalışan Türklerin ve Güney’de öğrenim gören çocukların da saat farklılığından dolayı şaşkınlık içerisinde kaldıklarına değinen Ermetal, Pileli Türklerin şu anda ne yapacaklarını ve nasıl hareket edeceklerini bilemediklerini dile getirdi.

Necdet Ermetal, Pile’de Türk halkının temsilcisi olarak KKTC’nin aksine kendisinin de saatini 1 saat geriye ayarladığını açıkladı. Ermetal, köyün konumu ve görevleri itibarıyla Larnaka’da, İngiliz Üsleri’nde ve Birleşmiş Milletlerle sürekli temas halinde olması nedeniyle saatini de onlara göre ayarlamak zorunda olduğunu bildirdi.

Necdet Ermetal, KKTC’de yapacağı temaslarda da saatini KKTC’ye göre ayarlayacağını, Pile’ye geri döndüğünde saatini yeniden geriye alacağını kaydetti. Ermetal, KKTC’deki yetkililerin bu konuyla ilgili olarak Pile’deki Türklerle hiç konuşmadıklarını da söyledi.

Necdet Ermetal, Pile’de ki tüm Türklerin kafalarının bu saat farklılığı nedeniyle kafalarının karışık olduğuna vurgu yaptı.

Kaynak: Kıbrıs Gazetesi/Ahmet İlktaç

İlgili Haberler:

 

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler