• BIST 9936.01
  • Altın 3710.404
  • Dolar 37.9325
  • Euro 41.4386
  • Lefkoşa 18 °C
  • Mağusa 18 °C
  • Girne 17 °C
  • Güzelyurt 16 °C
  • İskele 18 °C
  • İstanbul 3 °C
  • Ankara 3 °C

Yılda 42 yeni çocuk kanseri vakası kayda geçiriliyor!

Güney Kıbrıs’ta yılda 42 yeni çocuk kanseri vakasının kayda geçirildiği haber verildi.
Yılda 42 yeni çocuk kanseri vakası kayda geçiriliyor!

Haravgi gazetesi, Güney Kıbrıs’taki Hemşireler ve Ebeler Derneği’ne bağlı Onkoloji Hemşireliği Bölümü tarafından yapılan açıklamaya dayanarak lösemi, lenfoma ve merkezi sinir sistemi tümörlerinin çocuklarda en sık görülen kanser çeşitleri olduğunu yazdı.

Gazete ergenlerde görülen tiroid kanserinde endişe verici bir artış olduğunu ve yılda yüzde 7,6’lık bir artış yaşandığını da belirtti.

Söz konusu dernek 15 Şubat Uluslararası Çocukluk Çağı Kanser Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Güney Kıbrıs’ın Avrupa’da yüzde 84’e varan en yüksek iyileşme yüzdelerinden birine sahip olduğunu da ekledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler